Luchtfoto’s tonen contouren Apple’s ruimteschip-campus

10 reacties

Op een terrein in Cupertino waar ooit de inspiratieloze kantoorgebouwen van HP stonden, bouwt Apple zijn nieuwe hoofdkantoor. De toekomstige Apple Campus 2 is door zijn circulaire vorm ook wel bekend als de Spaceship Campus.

Nadat het terrein enkele maanden geleden ontdaan werd van de oude gebouwen, is nu gestart met de constructie van het cirkelvormige kantoorgebouw dat 12.000 medewerkers moet gaan huisvesten. Op nieuwe luchtfoto’s die gisteren door AppleToolbox gemaakt werden, zijn de contouren van het nieuwe kantoor inmiddels duidelijk zichtbaar. 

DCIM102MEDIA
.
DCIM102MEDIA
.
DCIM102MEDIA
.

De foto’s laten zien dat er een hoog tempo in het bouwproces zit, twee maanden terug waren er nog volop restanten van de oude bebouwing aanwezig. Nu is de omtrek van het gebouw al duidelijk zichtbaar. Volgens AppleToolbox zijn er veel zware bouwmachines bezig met constructiewerkzaamheden. Apple’s nieuwe hoofdkantoor moet in 2016 openen.

De nieuwe campus heeft een vloeroppervlak heeft 261.000 m2 en wordt gebouwd op een stuk grond van 40 hectare. Naast kantoorruimte bevat het ondergrondse en bovengrondse parkeergarages voor meer dan 10.000 auto’s, een fitnesscentrum van 2.300 m2, een café, een auditorium voor 1.000 mensen en een kantine waar tegelijkertijd 3.000 personen kunnen genieten van een welverdiende lunch. Aangrenzend bouwt Apple ook een aantal gebouwen voor researchdoeleinden. Deze gebouwen zijn samen ruim 29.000 m2 groot. 

Een maquette van het eindresultaat.

Eerder werden al renders gepubliceerd van de binnen- en buitenkant van het gebouw dat Apple in 2016 in gebruik wil nemen.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  KrijnB

  Lekker makkelijk, gewoon ff met je phantom wat foto’s schieten.

 • Profielfoto
  Needler

  Zou de campus ook te bezoeken zijn voor niet Apple medewerkers? Damn, ik wil dit pand een keer in het echt zien.

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  ik denk niet dat de nieuwe lokatie open zal zijn voor Apple fans. wat ik hoor van mensen die nu op Infinitive loop zijn geweest : tot aan het hek / voordeur want er staat bewaking die alleen medewerkers doorlaat..

 • Profielfoto
  Froggle

  Binnen 2 jaar zo’n pand er neer zetten vind ik wel een prestige. Scheelt natuurlijk dat het niet op grote hoogte gebeurt.

 • Profielfoto
  Needler

  ik denk niet dat de nieuwe lokatie open zal zijn voor Apple fans. wat ik hoor van mensen die nu op Infinitive loop zijn geweest : tot aan het hek / voordeur want er staat bewaking die alleen medewerkers doorlaat..

  Klopt. Je kon de Apple shop in. En ik heb geprobeerd om verder dan de hal te komen maar dat lukt inderdaad niet zonder afspraak.

  Maar op zich is dat is voldoende. Ik wil alleen de buitenkant zien.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  …mensen die nu op Infinitive loop zijn geweest …

  Apple’s huidige HQ zit op 1 Infinite Loop in Cupertino;-)

 • Profielfoto
  Yannis

  Popppppphttp://blog.teamlazerbeez.com/2009/04/29/java-completionservice/ara

 • Profielfoto
  Yannis

  Popppppphttp://blog.teamlazerbeez.com/2009/04/29/java-app/araoa

 • Profielfoto
  Yannis

  Popppppphttp://blog.teamlazerbeez.com/2009/04/29/java-app/araoaaop

 • Profielfoto
  pimmink

  Popppppphttp://blog.teamlazerbeez.com/2009/04/29/java-app/araoaaop

  Don’t post spam please