Limieten iWork voor iCloud royaal opgerekt

15 reacties

In de strijd met Google Docs en Office 365 heeft Apple zijn iWork-apps in iCloud een update gegeven. Pages, Numbers en Keynote zijn van een aantal nieuwe functies voorzien en de limieten voor bestanden en deelnemers zijn aanzienlijk verhoogd.

Voortaan kunnen er 100 mensen tegelijk aan een document werken, voorheen waren dit er 50. Daarnaast is het mogelijk om documenten aan te maken met een maximale grootte van 1GB, een aanzienlijke verhoging van de limiet van 200MB. Wie graag grote afbeeldingen van hoge kwaliteit in documenten opneemt, kan nu foto’s tot 10MB per stuk opnemen, twee keer zo groot als voorheen mogelijk was. Naast de verhoging van limieten, zijn er ook functionele verbeteringen gedaan.

Een overzicht van de nieuwe features die de update met zich meebrengt:

 • Interactieve 2D-diagrammen maken is nu mogelijk in Pages en Keynote
 • Exporteren als ePub in Pages
 • Exporteren als CSV in Numbers
 • Meer kleuropties in alle apps
 • Formatteren van diagrammen mogelijk in alle apps
 • Regelgebonden tabellen in Pages
 • Wisselende rijkleuren in tabellen in Numbers
 • Dianummers weergeven en verbergen in Keynote

De verwachting is dat de nieuwe functies, voor zover dat nog niet gedaan is, ook snel opgenomen worden in Pages, Keynote en Numbers voor OS X en iOS. iWork voor iCloud is nog in beta maar kan al gebruikt worden door in te loggen op de iCloud Portal. Nog niet bekend is met de functies van iWork in iCloud? Bekijk hieronder een OMT LABS met daarin alles over de iCloud-functies van iWork.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Nickalicious

  Hoe zit het met totale opslag iCloud, nog steeds 5GB standaard?

 • Profielfoto
  sunapple

  Wisselende rijkleuren in tabellen in Numbers

  Extraordinary unapologetically innovative.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Met mijn hotmail account kan ik ook gratis online office gebruiken.

 • Profielfoto
  Double_UK

  Office 356: in Word kan ik een document uit 1996 nog importeren.

  Pages: ik kan geen document uit Pages 8 meer importeren of converteren (wat in de aanloopfase nog wel kon):x

 • Profielfoto
  THX-1138

  Het feit dat ik geen andere bestandsformaten kan bewaren in iCloud is echt een probleem. Stel je bent onderweg en je wilt wat fotomateriaal toevoegen aan een presentatie ??

  Mijn hele hebben en houden staat nu in iCloud, maar denk je dat ik nu inlog op een vreemde computer? Er is niet eens two-factor authentication!

  Het maken van een document binnen Pages is echt mooi. Dat zeker. Maar het hele filemanagement is zooo beperkt. Ik vrees dat dat me uiteindelijk toch voor de Google omgeving doet kiezen. En dat vind ik écht jammer.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Met mijn hotmail account kan ik ook gratis online office gebruiken.

  Vet man! Wat heeft dat met het artikel te maken?

  OT: Zonder bestandsbeheer geen iCloud voor mij:-) Ik vind het gewoon niet productief werken. Daarbij is de interface een aanfluiting naar mijn mening, welke functies er dan ook wel niet in zitten. Ik wil iDisk terug

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  iCloud is perfect voor agenda, contacten, Find-my-phone, keychain en notes. Echt perfect. Voor de rest is het een vrij crappy product heh :P. Door de limieten op te rekken wordt het niet ineens een stuk beter.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  En de belangrijkste limiet vergeten ze, de ruimte van de opslag. Ik gebruik iCloud nu relatief weinig, eigenlijk alleen voor de dingen die Henk Jan omschrijft, omdat het anders binnen enkele weken vol zit en ik weer een ander systeem moet gaan aanspreken, of moet gaan betalen voor iets dat ergens anders gratis is, en inderdaad ook ook beter!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik ben overgestapt op Windows 7 en gebruik Google als clouddienst.
  Ben er heel erg blij mee. Het is allemaal niet zo mooi als Apple maar het werkt snel en ben veel productiever.
  Ik vind het maar niks de weg die ze in slaan, namelijk om een iPad te maken van mijn computer.

 • Profielfoto
  THX-1138

  @Nora Nora Je kunt heel simpel de Google zaken die Henk Jan noemt, integreren op je iPhone. Behalve natuurlijk Find my Iphone en Keychain. Maar goed, die hou je gewoon in iCloud. Op dit moment laat ik de Google omgeving ook schaduwdraaien met iCloud. Mocht Google dus opeens de mogelijkheden binnen Google Docs uitbreiden, dan ben ik binnen 5 minuten om.

  Het enige wat me dus tegenhoudt is de beperkte opmaakmogelijkheden van Google Docs.

 • Profielfoto
  cmug

  Prive gebruik ben ik erg te spreken over “iWork” . Op school (30 OSX stations) moet ik het afraden iWork te gebruiken. Alle bestanden van iWork komen defect aan als ze verstuurd worden met de Elektronische leerweg (itsLearning). En niemand heeft daar oplossing dusver voor. Dus hedendaags zeg ik maar weer : alleen xlsx en docx en pptx versturen, anders werkt het niet.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik zeg Google Drive. Werkt veel fijner mbt delen en zo.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Macbook Air vs Surface Pro 3 http://youtu.be/JGlmehmT-ZY

 • Profielfoto
  pruus

  Ik zie de updates niet verschijnen. De datum van de laatste updates is 22 april jl. Voor Numbers, Keynote en voor Pages. Mis ik iets?

 • Profielfoto
  vdlindenmark

  Ik zie de updates niet verschijnen. De datum van de laatste updates is 22 april jl. Voor Numbers, Keynote en voor Pages. Mis ik iets?

  Volgens mij mis je niks. Ik heb tot op heden ook nog geen update gezien.