Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

iPhone en iPad dominant onder mobiele shoppers

Hippe t-shirts bij H&M, een goed boek bij Bol en voor dat feestje nog een lekkere taart bij Multivlaai. Zomaar drie dingen die je nu vanaf je iPhone of iPad kan bestellen. Shoppen vanaf smartphone of tablet, zogenaamde m-commerce, is aan een sterke opmars bezig.

In de Benelux wordt het meest geshopt vanaf iPhones en iPads. Online advertentiebedrijf Zanox becijferde dat vorig jaar 64 procent van de mobiele aankopen vanaf één van deze twee Apple-apparaten gedaan werden. iOS-shoppers kopen niet alleen vaker, ze geven ook meer uit. De iPad gaat aan kop met een gemiddelde waarde van € 78 per bestelling, bij de iPhone is dit € 52.

Android-gebruikers leggen gemiddeld voor € 42 aan items in hun mobiele winkelwagen en waren verantwoordelijk voor 32 procent van de mobiele aankopen in de Benelux. Alleen in Oost-Europa en Spanje wordt meer vanaf Android- dan vanaf Apple-apparaten gekocht. 

Cijfers over het jaar 2013 (klik voor groter).

Als gekeken wordt naar de gemiddelde uitgave per order is te zien dat deze in het eerste kwartaal van dit jaar op de iPhone en iPad flink groeide, op Android was de stijging in de gemiddelde waarde van een bestelling wat minder sterk. Heb je een webshop? Wees voorbereid op de komst van de mobiele shopper, vooral vanaf de iPad en iPhone wordt veel gekocht. Een iPhone-gebruiker geeft volgens de laatste cijfers gemiddeld € 62 per bestelling uit, die omzet wil je niet mislopen door bijvoorbeeld een slecht mobiel werkende webshop.

De gemiddelde waarde per order groeit aanzienlijk (klik voor groter).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
iPhone en iPad dominant onder mobiele shoppers
Sluiten