iPad nu ook met onderwijskorting

8 reacties

Apple biedt al enige tijd onderwijskorting op Macs. Studenten, scholieren en medewerkers van onderwijsinstellingen kunnen zo bijvoorbeeld een iMac of MacBook met extra korting aanschaffen. Sinds vandaag wordt er ook onderwijskorting op de iPad gegeven.

In de Online Apple Store voor Educatie wordt ongeveer 5 procent korting op iPads gegeven. Dit komt neer op ongeveer 25 euro korting op een iPad Air 16GB Wi-Fi. Op de goedkoopste iPad, de iPad mini 16GB met Wi-Fi, wordt een korting van ongeveer 15 euro gegeven. Bij duurdere iPad-modellen loopt de korting op tot zo’n 40 euro.

Procentueel gezien zijn de kortingen in lijn met de korting die al langer op Mac-computers gegeven wordt. Het gaat maar om enkele tientjes, maar voor de gemiddelde student is dit toch weer aan paar dagen eten of wat biertjes extra. Dat is altijd mooi meegenomen.

Het is nog niet bekend of de onderwijskorting ook door Apple Premium Resellers overgenomen wordt.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  Erg mooi mee genomen, iPad’s worden nu dus door Apple gezien als volwaardig studie apparaat

 • Profielfoto
  Radio

  Ik heb twee maanden geleden een nieuwe Ipad air in gesealde verpakking gekocht voor 375 euro. Net nog even gekeken, maar het verbaasd mij hoeveel er (in de buurt waar ik woon) wordt aangeboden.

 • Profielfoto
  Radio

  Overigens wordt de IPad Air al geruime tijd voor rond de 440 aangeboden bij meerdere betrouwbare webshops. Begrijp niet zo goed dat mensen er dan toch voor kiezen om online bij Apple te kopen en dan 50 of 60 euro meer te betalen. Hetzelfde verhaal bij MacBooks en Imacs etc.

 • Profielfoto
  Radio

  Ik moet even aanvullen.. Ik heb mijn nieuw gesealde Ipad Air via marktplaats gekocht. Dat is wat ik mensen zou willen aanraden.

 • Profielfoto
  GeenMorgenrood

  Radio, wacht maar tot als je over een jaar een probleem hebt met het toestel en je geen consumentenrecht kunt claimen en moet betalen voor een reparatie.

 • Profielfoto
  mymac

  Radio, dat komt door de gratis iPads bij alle Oxxio overstappers. De verhouding tussen vraag en aanbod is daardoor onnatuurlijk, dus de prijzen (voor kopers) zijn gunstig.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ach joh, kijk gewoon bij slim.nl voor hogere kortingpercentages en ga hiermee naar Media markt, BBC, Saturn etc. Dan krijg je en een jaar garantie van Apple zelf (de standaard) en misschien ook een jaar extra van de verkoper.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Er werd toch al langer onderwijskorting op iPads gegeven? Die korting ontving je in de vorm van een waardebon voor apps dacht ik.