Maarten
Maarten Nieuws 15 mei 2014

Get Ready! Flappy Bird komt terug

Begin dit jaar kon hij het naar eigen zeggen niet maar aan. Ontwikkelaar Dong Nguyen haalde tot ieders grote verbazing zijn succesvolle game Flappy Bird offline. Toch blijkt het geen Game Over. In augustus vliegt Flappy weer terug naar de App Store!

Dit geweldige (?) nieuws vertelde Dong Nguyen aan Kelly Evans van CNBC. Het spel wat in de eerste maanden van 2014 enorm succesvol werd, komt in een aangepaste vorm terug. Naast een multiplayer-functie zal het nieuwe Flappy Bird ‘minder verslavend’ worden. 

Het is uiteraard maar de vraag of Flappy Bird opnieuw een groot succes wordt. Dat Nguyen het spel ‘minder verslavend’ wil maken komt overeen met zijn reden voor het offline halen van het spel. Hij meldde destijds via de media dat hij zat met het feit dat het spel zo verslavend was. Het is echter niet ondenkbaar dat juist deze eigenschap verantwoordelijk was voor het grote succes van de game.

Flappy Bird was designed to play in a few minutes when you are relaxed. But it happened to become an addictive product. I think it has become a problem. To solve that problem, it’s best to take down Flappy Bird. It’s gone forever.” – Dong Nguyen in een interview met Forbes

Naast Flappy Bird werkt Nguyen aan een aantal andere games. Eerdere geruchten spraken over een western-schietspel , een vliegspel en een schaakspel. Tegenover CNBC spreekt Nguyen over een spel waarin een figuur van gebouw naar gebouw moet springen. Waar de Vietnamese ontwikkelaar precies mee gaat komen blijft dus onduidelijk. Zit jij te wachten op een nieuwe Flappy Bird?

Reageer op artikel:
Get Ready! Flappy Bird komt terug
Sluiten