Gameweekend: Year Walk

2 reacties

Het is een mysterieus Zweeds ritueel uit oude tijden: ‘year walking’. Zwervend door winterse bossen, vele rituelen volgend om uiteindelijk een glimp van de toekomst te kunnen zien. Een tocht door de Zweedse folklore, horror en mysterie in Year Walk voor OS X.

Wacht tot het schemert, dim de lichten en zet een koptelefoon op. Dan komt dit spel het beste tot z’n recht. In een wereld die tussen twee- en driedimensionaal in zit loop jij de Year Walk. De wereld, de vele wezens en de raadsels zijn geweldig vormgegeven, zowel inhoudelijk als visueel. De naargeestige sfeer wordt ondersteund door een bijzondere verhaallijn en teksten over de mythes die zich schuil gaan in de bossen waar je ronddoolt.

Om Year Walk goed te kunnen spelen is het vereist dat je Engels op een goed niveau is en dat je over audio beschikt. Hints in tekst, geluid of beeld zullen je de juiste weg tonen. Het is belangrijk waakzaam te zijn en de beelden die je tegenkomt goed te onthouden. Dingen die je tegenkomt en nutteloos lijken, kun je later nog nodig hebben. De muziek zorgt ervoor dat de sfeer extra donker wordt. Het gevoel van waakzaamheid zal je bekruipen alsof je een goede horrorfilm aan het kijken bent.

Een naargeestige sfeer in Year Walk.
Een naargeestige sfeer in Year Walk.

De besturing is niet ingewikkeld, maar de oriëntatie van plaats kan een uitdaging zijn. Gelukkig kun je hiervoor de landkaart raadplegen en als je er echt niet uit komt kun je de hints bekijken. De hints kunnen uitleg geven over de route, de elementen waar je op moet letten of het raadsel toelichten.

De kaart helpt je op weg.
De kaart helpt je op weg.

Dat het spel subliem in elkaar zit was te verwachten. De ontwikkelaars van Year Walk hebben zichzelf al bewezen met de award-winnende versie voor iOS van Year Walk. Daarbij is het spel DEVICE 6 wat al eerder centraal stond in de gameweekend rubriek ook van hun hand. Year Walk kost€ 5,49 en kent geen in-app aankopen of reclames. Voor dit geld krijg je een uniek spel waar zowel de verknochte puzzelaar als de horrorfanaat en doorsnee spelliefhebber uren plezier van kunnen hebben.

Downloaden en spelen

Year Walk is te downloaden vanuit de Mac App Store. Het spel vereist minimaal OS X 10.6.6.

 

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Je kunt hem wel gebruiken op 10.6.6 maar de App store werd toegevoegd aan 10.6.8. Apart!

 • Profielfoto
  iDEOwen

  Je kunt hem wel gebruiken op 10.6.6 maar de App store werd toegevoegd aan 10.6.8. Apart!

  Nope… de App Store is in 10.6.6 erbij gekomen…