Gameweekend: PitchBlack

4 reacties

Een klein nadeel van dit heerlijke weer is dat het de leesbaarheid van je iPhone niet echt ten goede komt. Wil je toch in de tuin ontspannen met een tof spelletje op je iPhone, dan is dit nieuwe spelconcept van ontwikkelaar JustAppic echt is iets voor jou!

Het spel PitchBlack is ontwikkeld tijdens een 48 uur durende hackaton in Nederland. Het doel was een uniek puzzelspel te ontwikkelen door middel van een nieuwe spelervaring. Om dit te realiseren koos het team ‘gevoel’ als basis voor het ontwikkelen. PitchBlack is een spel met een minimale interface. Een witte stip, een kleine cirkel en een volledig zwart speelveld vormen het doolhof waarin jij de juiste weg moet vinden.

PitchBlackScreens
Een witte stip, een kleine cirkel en een volledig zwart speelveld vormen het doolhof.

Het doel van PitchBlack is simpel, de witte stip moet naar de grijze cirkel in de rechterbovenhoek. Om dit te bereiken moet je een doolhof door zien te komen, hetgeen je ontdekt als je de witte stip gaat verslepen. Bots je tegen een muur, dan trilt je iPhone en zul je een andere weg moeten zoeken. Zo ontdek je de oplossing met behulp van de trilfunctie van je iPhone.

Let tijdens het spelen behalve op de route ook op de klok. Je moet het doolhof binnen de gegeven tijd oplossen en eventuele secondes die je overhoudt worden opgeteld bij de secondes van het volgende level. Snelheid is dus erg belangrijk. De hoeveelheid levels is oneindig al worden ze steeds moeilijker gedurende je verder komt in het spel. PitchBlack is een aanrader voor iedereen die bijzondere (puzzel)spellen voor de iPhone kan waarderen. Het spel draagt een bescheiden prijskaartje van €0,89. 

Downloaden en spelen

PitchBlack is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone. Het spel vereist minimaal iOS 7.0

 

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  Dus dat betekend dat het alleen op een iphone te spelen is en niet op een ipod of ipad? (gewoon een vraag, is geen kritiek)

 • Profielfoto
  mymac

  Volgens de app store werkt het op alles. Misschien handig als iemand test wat voor feedback je krijgt op een niet-iPhone iOS device?

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik heb het getest en PitchBlack is inderdaad te spelen op een iPad/iPod. Je krijgt echter geen feedback d.m.v. trillingen en dit is juist wat dit spelletje uniek maakt. Op andere apparaten heb je niet de spelbeleving die de ontwikkelaars graag willen overbrengen. Daarom heb ik erbij gezet dat het alleen voor iPhone geschikt is.

 • Profielfoto
  essiw

  ^bedankt:)