Maarten
Maarten Nieuws 10 mei 2014

Gameweekend: A Dark Room

Het zijn vaak de grafische pareltjes die de beste reviews krijgen. Een goede combinatie van audio, ontwerp en gameplay staan vaak garant voor een prachtig spel. A Dark Room voor iPhone en iPad laat echter zien dat het ook anders kan.

Dit spel bestaat alleen maar uit tekst en symbolen, op een paar knoppen en statusbalken na ontbreekt elke vorm van een grafische interface. Toch grijpt A Dark Room je meteen. Met een simpel beschreven, donkere kamer en een vuur om aan te steken begint er een meeslepend avontuur vol mysterie. De kracht van het spel zit ‘m in de teksten die direct tot de verbeelding spreken, zo vul je het verhaal aan met je eigen fantasie.

Koud, donker, maak vuur.

In een chronologische volgorde lopen de berichten onderin het scherm van boven naar beneden. De verhaallijn, statusupdates en hints verschijnen en verdwijnen tijdens het spelen als pop-up of tussen de berichten onderin. De gebeurtenissen in A Dark Room zijn niet te voorspellen wat het spel een spannend karakter geeft. Ben je nu al enthousiast en wil je niets meer te weten komen over het verhaal en gaan spelen? Klik dan hier om naar de App Store te gaan.

Meer opties zullen tijdens het spelen verschijnen.

Vanuit de kamer waar je het spel begint zul je gaan bouwen en ontdekken. Waar je begint met een vuur maken ben je binnen een paar minuten al bezig met hout zoeken, vallen zetten en leer je een andere persoon kennen. Het duurt telkens een aantal seconden voordat je een handeling (opnieuw) kunt uitvoeren. Hier zijn echter geen in-app aankopen aan gekoppeld, want hier is het spel vrij van. Ook zijn er geen reclames in de app die €0,89 kost. 

Ontdek de mysterieuze wereld buiten de kamer.

Nadat je binnen de kamer een aantal dingen hebt geregeld kun je de mysterieuze wereld buiten gaan ontdekken. Met een landkaart, die simpel is vormgegeven met letters waar jij als apenstaartje overheen loopt, ga je op onderzoek uit. Onderweg kun je onder andere gebouwen, grotten, vijanden en dieren tegenkomen. Zorg dat je gevechten wint en op tijd terug bent zodat je niet door je voorraden voedsel en drinken heen raakt.

De vernuftig in elkaar gestoken verhaallijn maakt dit spel een groot succes. Voor allen die de Engelse taal goed machtig zijn is A Dark Room een must-have.

Downloaden en spelen

A Dark Room is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor iPhone, iPad en iPod. Het spel vereist minimaal iOS 7.0

Reageer op artikel:
Gameweekend: A Dark Room
Sluiten