Maarten
Maarten Nieuws 15 mei 2014

Een feest der herkenning: de Mi Pad

Ze hadden een visie bij de Chinese techgigant Xiaomi, zo vertelde founder Lee Jun tijdens de lancering: “We wanted the hardware to come close to, or even surpass Apple’s iPad.” Vrij vertaald: ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’. Vandaag lanceerde het bedrijf de ‘Mi Pad’.

De Mi Pad is een 7,9 inch tablet ‘geïnspireerd’ op de iPad Mini. De tablet komt in zes kekke kleurtjes, is van plastic en draait op Android met een iOS 7 uiterlijk. Het scherm heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels bij 326 ppi, precies zoals de iPad Mini. Het geheugen is uit te breiden met een SD kaart en het systeem wordt aangestuurd door de nieuwe Nvidia K1 processor met 2GB werkgeheugen. De tablet kost 1499 yuan, een slordige 175 euro.

De tablet wordt op dit moment hoofdzakelijk in China verkocht, maar volgens Appleinsider heeft het bedrijf al aangegeven dit te willen uitbreiden. Dat de Mi Pad binnenkort in het westen verkrijgbaar zal zijn, ligt daarentegen niet in de lijn der verwachting. Apple heeft niet gereageerd op het verschijnen van de Mi Pad. Een rechtszaak zal echter niemand verbazen.

Tja, wat is een Mi Pad zonder Of Fice.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een feest der herkenning: de Mi Pad
Sluiten