Maarten
Maarten Nieuws 1 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

De verbeteringen aan Touch ID onthuld

De belangrijkste verbetering die kwam met iOS 7.1.1 was een sneller en accurater Touch ID. De vingerafdrukscanner had wat kinderziektes die met succes zijn genezen. Dankzij een White Paper van Apple en een oplettende gebruiker van Reddit weten we nu ook hoe.

Touch ID bestaat simpel gezegd uit twee elementen: de vingerafdrukscanner in de home-knop en een Secure Enclave in de A7 chip van de iPhone. De vingerafdrukscanner wordt geactiveerd door het ringetje om de home-knop en stuurt de gegevens naar de Secure Enclave. Dit is een coprocessor verwerkt in de A7-chip die geheel verantwoordelijk is voor Touch ID. De wijze waarop deze twee samenwerken is met iOS 7.1.1 verbeterd.

De scanner en de Secure Enclave vormen Touch ID.

Van elke vingerafdruk die je toevoegt wordt een 88 x 88 pixels, 500 ppi scan gemaakt en opgeslagen. Daarbij maakt de sensor een scan van een diepere laag van de huid voor een beter beeld bij bijvoorbeeld vuile vingers of huidbeschadigingen. In iOS 7.0 en 7.1 gebeurde dit 1 keer bij het toevoegen en zou Touch ID vervolgens moeten bijleren tijdens het gebruik. Echter, als de eerste scans niet helemaal goed waren dan moest je op de blaren zitten. Het ging dan pas weer goed werken nadat je opnieuw je vingers had toegevoegd.

In iOS 7.1.1 is het bovenstaande aangepast. Er worden nu meerdere scans gemaakt van iedere positie bij het toevoegen van de vinger. Vervolgens worden er met een algoritme toekomstige fouten voorspeld. Hiermee wordt Touch ID accurater maar wordt ook de hoeveelheid berekeningen drastisch verminderd. Dit maakt dat de iPhone sneller reageert.

Om nog meer over Touch ID en de beveiliging te weten te komen kun je hier de White Paper lezen. Het Reddit-topic met de uitleg van gebruiker iOSecure is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De verbeteringen aan Touch ID onthuld
Sluiten