Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 mei 2014

Concurrentie voor 3D-printers: The Nomad

3D-printers zijn hip en compact maar beperkt. Freesmachines zijn oud en groot, maar kunnen ook objecten maken en met meer materiaal omgaan. Op Kickstarter gaat een gebruiksvriendelijke freesmachine als een speer als concurrent voor de 3D-printer.

The Nomad is een kleine computergestuurde freesmachine die dezelfde gebruiksvriendelijkheid als een 3D-printer biedt. Het project wilde binnen een maand 30.000 dollar ophalen, maar heeft nu al bijna het tienvoudige bereikt. De Nomad kan ontwerpen die voor 3D-printers gemaakt zijn uitlezen en freest zijn weg door wax, hout, aluminium en rubber.

De functionaliteit van een 3D-printer en freesmachine overlapt elkaar deels. De printer begint met niets en stapelt laagjes materiaal totdat een object ontstaat. Een freesmachine begint met een blok materiaal en haalt weg wat niet nodig is. De freesmachine kan hierdoor niet alles maken wat een 3D-printer kan. Toch kunnen objecten als iPhone-covers met beiden gemaakt worden,

De Nomad werkt met USB op PC en Mac, de makers beloven dat je geen industriële werktuigkundige hoeft te zijn om een mooi resultaat te krijgen.

De freesmachine zou wel meer lawaai en stof produceren dan een 3D-printer. Toch bewijst de nu al massale opbrengst dat het idee erg aantrekkelijk is. Amerikaanse Kickstarter-gebruikers die minimaal 1500 dollar backen krijgen in Augustus een Nomad toegestuurd. Na Kickstarter gaat de machine ongeveer 2500 dollar kosten, dit is vergelijkbaar met de prijs van 3D-printers. Vandaag een iPhone-hoesje uit plastic frezen, morgen een iPad-houder uit hout. Wat zeg jij, frezen of printen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Concurrentie voor 3D-printers: The Nomad
Sluiten