Maarten
Maarten Nieuws 22 mei 2014

Chatten met een iPhone als iBeacon

We hebben al vele toepassingen van iBeacons uitgelicht op OMT. Over de mogelijkheden van en de techniek achter de iBeacon hoor je aanstaande maandag meer in OMT LIVE. In dit artikel staat de app Shortwave centraal, anoniem chatten via je iPhone als iBeacon.

Het principe van de app Shortwave is simpel. Je download de app, zet je bluetooth aan, kiest een tijdelijke avatar en je kunt binnen een straal van 70 meter anoniem chatten met andere gebruikers. De techniek achter de app is iets spannender. Doordat de iBeacon-protocollen van de iPhone gebruikt worden, zijn andere iPhones zichtbaar binnen de app en is het mogelijk om te chatten. Dit alles via bluetooth, dus zonder tussenkomst van servers.

Shortwave heeft een mooi, strak iOS 7 design.

Natuurlijk kunnen er meteen vraagtekens gezet worden bij Shortwave. De app wordt bijvoorbeeld pas interessant als veel mensen deze tegelijk gebruiken. Daarbij vormt de anonimiteit van de gebruikers een risico op pesten en ander misbruik hiervan. Overigens zou je kunnen overwegen het kleine stukje te lopen naar de persoon met wie je graag zou willen praten, lekker offline, net als vroeger.

Downloaden

Shortwave is te downloaden vanuit de App Store en is geschikt iPhone en iPad. De app vereist minimaal iOS 7.0

 

Reageer op artikel:
Chatten met een iPhone als iBeacon
Sluiten