Chatten met een iPhone als iBeacon

10 reacties

We hebben al vele toepassingen van iBeacons uitgelicht op OMT. Over de mogelijkheden van en de techniek achter de iBeacon hoor je aanstaande maandag meer in OMT LIVE. In dit artikel staat de app Shortwave centraal, anoniem chatten via je iPhone als iBeacon.

Het principe van de app Shortwave is simpel. Je download de app, zet je bluetooth aan, kiest een tijdelijke avatar en je kunt binnen een straal van 70 meter anoniem chatten met andere gebruikers. De techniek achter de app is iets spannender. Doordat de iBeacon-protocollen van de iPhone gebruikt worden, zijn andere iPhones zichtbaar binnen de app en is het mogelijk om te chatten. Dit alles via bluetooth, dus zonder tussenkomst van servers.

ShortwaveScreens
Shortwave heeft een mooi, strak iOS 7 design.

Natuurlijk kunnen er meteen vraagtekens gezet worden bij Shortwave. De app wordt bijvoorbeeld pas interessant als veel mensen deze tegelijk gebruiken. Daarbij vormt de anonimiteit van de gebruikers een risico op pesten en ander misbruik hiervan. Overigens zou je kunnen overwegen het kleine stukje te lopen naar de persoon met wie je graag zou willen praten, lekker offline, net als vroeger.

Downloaden

Shortwave is te downloaden vanuit de App Store en is geschikt iPhone en iPad. De app vereist minimaal iOS 7.0

 

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Welke iPhones ondersteunen iBeacon?

 • Profielfoto
  Maurits

  Klik op de link naar itunes, en daar vind je het antwoord:

  “Compatibel met iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPad Wi-Fi (3e generatie), iPad Wi-Fi + Cellular (3de generatie), iPad Wi-Fi (4e generatie), iPad Wi-Fi + Cellular (4e generatie), iPad mini Wi-Fi, iPad mini Wi-Fi + Cellular, iPad Air, iPad Air Wi-Fi + Cellular, iPad mini with Retina display, iPad mini with Retina display Wi-Fi + Cellular en iPod touch.”

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Alle iPhones met Bluetooth 4.0. Dat is volgens mij de iPhone 5, 5C en 5S.

 • Profielfoto
  Lukkiey

  70 feet is geen 70 meter, maar 21 meter!

 • Profielfoto
  Maarten

  Dat klopt Lukkiey, maar wij hebben de app even getest, onder andere de afstand. Een afstand van 70 meter is haalbaar:grin:

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Sunkeeper: je vergeet de 4S. Die heeft ook al Bluetooth 4.0. Kijk naar het antwoord van mjsanders of zoek op Google.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Ik heb eigenlijk best vaak dat wanneer ik wil communiceren met iemand binnen een straal van 70 meter (of feet?) dat ik ze dan mondeling aanspreek.

 • Profielfoto
  caers_bart

  Chatten met mensen die 20 meter van je verwijderd zijn… veel triester moet het niet worden in onze samenleving.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Het wil niet alleen bluetooth, maar ook locatiegegevens.
  En blijkbaar vrij intensief. Uitgezet!
  Chatten is er nog niet van gekomen. Wel face to face:p

 • Profielfoto
  Martink

  @Yh-xxl: iBeacons zitten in het corelocation framework. Ze worden gebruikt om locatie te bepalen. Denk dat ze daarom om locatie vragen.:)