Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 mei 2014

Camera-expert Nokia aan de slag bij Apple

De camera van de iPhone is al goed, maar het kan altijd beter. Om de camera’s van toekomstige iPhones nog beter te maken, heeft Apple Ari Partinen aangenomen. De Finse camera-expert maakte zijn overstap van Nokia naar Apple vandaag bekend. 

Partinen was onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de camera in de Nokia Lumia 1020, deze maakte indruk met een resolutie van 41 megapixel en goede beeldkwaliteit. De camera-expert stapt vlak na de overname van Nokia door Microsoft op om naar eigen zeggen aan een ‘nieuw hoofdstuk’ in Cupertino te beginnen. 

De Finse camera-expert geeft aan in juni van dit jaar bij Apple te beginnen, naar alle waarschijnlijkheid is de productie van de iPhone 6 dan al gestart. Hierdoor zal de camera van de volgende iPhone nog geen elementen van Partinen’s hand bevatten, Mogelijk is de eerste invloed van de voormalig Nokia-man zichtbaar in de camera van de iPhone 6s.

Nokia en Apple houden er een andere visie over camera’s op na, waar de Finse smartphonemaker inzette op een extreem hoge resolutie, houdt Apple al een tijdje vast aan een resolutie van 8 megapixel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Camera-expert Nokia aan de slag bij Apple
Sluiten