Apple ziet een toekomst vol Liquidmetal

7 reacties

Liquidmetal is een bijzonder goedje dat al langer Apple’s interesse heeft. Het materiaal dat wordt gemaakt uit speciale legering is bijzonder sterk en goed bestand tegen corrosie. Ook kan het ijzerachtige materiaal in iedere gewenste vorm gegoten worden.

Ideaal materiaal om een iPhone-behuizing van te maken, samen met een laagje saffier zou een praktisch onverwoestbare iPhone ontstaan. Hoewel Apple het goedje momenteel alleen gebruikt om de sim-ejector die bij de iPhone zit te maken, gaan de ambities verder. Vandaag werd bekend dat het exclusieve contact met de fabrikant van Liquidmetal verlengd is tot februari 2015. Hierdoor kan Apple als enige smartphone-fabrikant gebruik maken van de metaalsoort.

De ambitie om meer met Liquidmetal te doen is al lang aanwezig, de gelijknamige fabrikant van het supermetaal werkt als al sinds 2010 exclusief met Apple samen. De behuizing van een iPhone zou door het gebruik van Liquidmetal dun maar toch sterk kunnen worden. Hierdoor ontstaat een dunne, lichte en stevige telefoon die bovendien amper krast. Dat zien we in de iPhone 6 zitten.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Arthur345

  Onverwoestbare iPhone? Zeker het glazen deel vergeten?;)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat wordt dan saffier natuurlijk. Een stuk steviger dan glas.

 • Profielfoto
  erwin85

  Als ze dan maar niet zoals bij de iPhone 5 een mooie zwarte coating laag aanbrengen. Heb al veel beschadigingen aan de achterkant waardoor je de aluminium er door heen ziet…

 • Profielfoto
  neuerburg

  Liquid metal wordt al jaren gebruikt in de horloge industrie. Voornamelijk door Omega van de Swatch group. Ben benieuwd of of apple de strijd aandurt door een iwatch te maken in liquid metal

 • Profielfoto
  Zakske

  Apple ziet een toekomst vol Liquidmetal

  Sorry, maar dat is aperte onzin. Het bedrijf Liquidmetal (LQMT) draait al jaren fors verlies en de koers van het aandeel schommelt de laatste tijd rond de 20 dollarcent. De vorige keren vernieuwde Apple het contract met Liquidmetal steeds voor twee jaar, deze keer slechts voor één. Liquidmetal is simpelweg te lastig en duur voor massaproductie, grafeen is de toekomst.

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Apple ziet een toekomst vol Liquidmetal

  Sorry, maar dat is aperte onzin. Het bedrijf Liquidmetal (LQMT) draait al jaren fors verlies en de koers van het aandeel schommelt de laatste tijd rond de 20 dollarcent. De vorige keren vernieuwde Apple het contract met Liquidmetal steeds voor twee jaar, deze keer slechts voor één. Liquidmetal is simpelweg te lastig en duur voor massaproductie, grafeen is de toekomst.

  Aahhh de flexible iphone:)
  Ik dacht dat grafeen meer bedoelt was voor de wearables, maar het is zeker geen verkeerd idee voor de iPhone. De vraag is alleen wanneer dit relatief efficiënt ontwikkeld kan worden. Er staat me iets bij dat de Ieren een relatief goedkope bewerking hadden gevonden?
  Anderzijds, volgens mij liggen de patenten van grafeen voornamelijk bij Samsung….

  Doe mij voorlopig maar een liquid metal iPhone, Macbook air 12″ en iPad (air/mini) allemaal praktisch onverwoestbaar.:D Zodra grafeen enigszins gemeengoed is, is de hardware toch alweer verouderd en aan vervaning toe.

 • Profielfoto
  Bodevinaat

  Jeetje. Metaal dat in elke vorm gegoten kan worden? Ongekend.