‘Apple zet klein leger in tegen lekken’

Door: Maarten - 14 reacties

Het is slim om producten tot het laatste moment geheim te houden en gecontroleerd wat informatie te ‘lekken’. Als er echter ongecontroleerd extra informatie naar buiten komt vanuit de productieketen, kan dit roet in het eten gooien. Apple lijkt er klaar mee.

Sonny Dickson, bekend van de vele juiste foto’s die hij lekte, meldde dit vandaag via Twitter. Volgens Dickson heeft Apple de Chinese autoriteiten gevraagd actie te ondernemen tegen mensen die informatie over de iPhone 6 naar buiten brengen. Ook schijnt Apple 200 security officers te hebben ingeschakeld om het lekken van iPhone 6 accessoires aan te pakken.

Apple is niet de enige die actie onderneemt tegen dit soort praktijken. HTC zocht onlangs nog openlijk de confrontatie op met een jongen die beeldmateriaal van de HTC One M8 had gelekt. Vind jij dat Apple er juist aan doet om mensen die illegaal informatie naar buiten brengen aan te pakken?

[Via: Cult of Mac]

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Wyodor

  Heus?

  Sell = Lekken?

 • Profielfoto
  Rickje

  Vind jij dat Apple er juist aan doet om mensen die illegaal informatie naar buiten brengen aan te pakken?

  Pffff, are you serious?! Wat denk je nou zelf??

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Ja ik vind het terecht dat ze dit aanpakken. Die Chinezen denken maar dat ongestraft alles kunnen doen.

 • Profielfoto
  GForce85

  Ik vind het juist leuk als het alleen bij speculeren blijft en je goed verrast wordt tijdens een presentatie. Van mij mag dat lekken dus goed aangepakt worden. Veel spannender.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik ben ook niet verzot op al die gelekte (vaak valse), vage foto’s.

 • Profielfoto
  essiw

  Ik houd er ook meer van om verrast te worden, alhoewel het soms ook wel handig is voor nieuwe aankopen dat bepaalde dingen gelekt worden.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Wat een achterlijke vraagstelling zeg. “Nee, ik vind het erg dat Apple mensen wil pakken die illegale dingen doen.” Wat denk je nu zelf, Maarten?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Waar een vraag is, is een aanbod. Dus,…je zou kunnen stellen dat websites als OMT aan een soort van heling doet. Feitelijk zou het beter zijn als Apple de websites aanpakt die het publiceren. Als dat niet meer kan dan is het ook niet meer interessant om te lekken.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik dacht altijd dat deze lekken gecontroleerde lekken waren.

  Het enige wat ik daar erg aan vind is dat op deze manier ver voor de keynote alles al op straat ligt. Dat maakt het er niet spannender op.

  Als dit ongewenste lekken zijn en dit geen onderdeel van de marketing van Apple is dan de k ik dat het valt onder bedrijfspionage. En dat is strafbaar.

  Als je ergens gaat werken staat vaak in je contract dat je geen bedrijfsgeheimen naar buiten mag brengen zonder nadrukkelijke toestemming. Laat staan dat je deze info mag verkopen aan de hoogste bieder.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Apple een apparaat heeft ontwikkeld voor teleporteren. Het schijnt dat ze in Delft zo’n apparaat van Apple aan het testen zijn.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik dacht altijd dat deze lekken gecontroleerde lekken waren.

  Dat was vroeger inderdaad het geval, maar Apple wordt steeds groter en dus ook het aantal potentiële lekken. Met name China is een groot probleem, aangezien ze daar niet veel respect hebben voor intellectueel eigendom.

  Mij boeit het weinig; lek maar lekker verder.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Apple een apparaat heeft ontwikkeld voor teleporteren. Het schijnt dat ze in Delft zo\’n apparaat van Apple aan het testen zijn.

  En dan? Dan teleporteer je die lekkende Chinezen naar hier om ze een knal voor hun kanis te verkopen?

 • Profielfoto
  interFACE

  Beetje t zelfde als die verveelde BN’ers die klagen dat ze ongevraagd op de foto genomen worden. Hoort erbij. Apple is News, dus ook een nieuw onuitgebracht product

 • Profielfoto
  gweilo

  Ja ik vind het terecht dat ze dit aanpakken. Die Chinezen denken maar dat ongestraft alles kunnen doen.

  Zoals (bijna) iedereen tegenwoordig wel weet is China een tamelijk nare politiestaat waar mensenrechten weinig waard zijn maar het gevangeniswezen floreert als nooit tevoren. Chinezen denken dus ook niet vaak dat ze alles ongestraft kunnen doen.

  Bedrijfsspionage is het als een Chinese werknemer gedetaileerde technische informatie voor een stevig bedrag aan een concurrent verkoopt. Hier gaat het echter om het mensen die een fotootje van de achterkant van een telefoon naar een westerse blogger mailen. Apple vindt het geen probleem om de autoriteiten in te schakelen, wat met een beetje pech neerkomt op een langdurig verblijf in een strafkamp in de Gobi Woestijn. Bah.