‘Apple wil ecosysteem voor e-health’

4 reacties

Rondom de iPod en iPhone is inmiddels een levendig ecosysteem ontstaan. Niet alleen apps spelen hierin een belangrijke rol, maar ook talloze accessoires als speakers, docks, lampen en zelfs tuinaccesoires werken probleemloos met iOS-apparaten samen.

Apple zou samen met de iWatch een zelfde soort ecosysteem willen ontwikkelen voor gezondheid en sport. Dit meldt Reuters op basis van gesprekken met het iWatch-team. Binnen het e-health ecosysteem van Apple zou een App Store voor iWatch-apps zijn, maar is ook plaats voor accessoires die additionele functionaliteit kan bieden.

De mogelijke plannen van de iPhone-maker geven aan dat e-health groter wordt aangepakt dan we tot nu toe dachten. Er zijn een groot aantal geruchten over een iWatch en Healthbook-app in iOS 8, maar het is voor het eerst dat er gesproken wordt over een uitgebreid ecosysteem.

Reuters baseert zich op gesprekken met een bestuurslid uit de Amerikaanse gezondheidsindustrie, deze zou met het iWatch-team over de plannen gesproken hebben.

Het ontwikkelen van het ecosysteem kan de reden zijn dat Apple een van de weinige fabrikanten is die nog geen wearable op de markt heeft gebracht. Waar andere fabrikanten met gelimiteerde apparaten komen die notificaties kunnen weergeven en enkele metingen kunnen doen, rolt Apple een compleet ecosysteem uit.

Naar verluidt wordt de iWatch, en mogelijk ook het ecosysteem voor e-health, nog dit jaar gepresenteerd. Het iWatch-team is recent uitgebreid met talent op het gebied van gezondheid en sport. Zo maakte de voorman van Nike’s Fuelband afdeling over overstap naar Apple en werd nieuw medisch talent aangenomen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Persoonlijk interesseert het onderwerp me geen biet, maar het is een gat in de markt als ik de sportfreaks om mij heen mag geloven.

 • Profielfoto
  ATT

  Ik werk al jaren (8 jaar) op dit vakgebied (samen met 30+ collega’s). En kan je garanderen dat deze markt al groot is.
  Zo stellen verzekeraars bij de inkoop van zorg verplichtingen aan de zorginstellingen om eHealth te ondersteunen en ook intern te ontwikkelen.
  Van online behandelmodules tot aan depressie detectie apps (via de sensoren in de telefoon) tot aan robots in de revalidatie zorg. Er zijn inmiddels honderden toepassingen gemaakt en die worden ook gebruikt. Het feit dat Apple eindelijk zal gaan instappen is erg goed. Daarmee komt het eindelijk beschikbaar voor de grote groep en zal het de extra boost geven aan instellingen om mee te veranderen.
  Microsoft zit er overigens ook al dik in met Health Vault en Google heeft ook nieuwe ontwikkelingen op dit gebied (heb ik vorig jaar mogen aanschouwen in Singapore).
  Kortom: het is goed en precies op tijd als Apple nu gaat instappen. Ze zien de ontwikkeling goed aankomen.
  Tot slot nog een mooie ontwikkeling: https://www.scanadu.com (voor de Starwars fans, de Tricorder komt eraan;-) )

 • Profielfoto
  Meneerkaka

  Maar zou het dan niet logisch zijn als dit op het WWDC werd gepresenteerd aangezien developers dan ook meteen met deze nieuwe tak aan de slag kunnen (of is het volgens de geruchten niet de bedoeling dat ontwikkelaars zich met de iwatch en mogelijke ecosysteem bezig houden?)

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Misschien komt Apple met iViagra….?!
  Het zal mij verder boeien dat e-health gedoe.