‘Apple wil Beats voor minder, overname deze week wel formeel rond’

18 reacties

Oops. Een video online zetten waarin Dr. Dre met een dronken hoofd claimt de eerste miljardair in hiphop te zijn is niet zo handig en maakt Apple woest. Het zou een van de oorzaken zijn waarom Apple geen 3,2 miljard, maar ‘slechts’ 3 miljard voor Beats wil betalen.

Dit meldt The New York Post op basis van bronnen dicht bij het vuur. Deze stellen dat het bedrag van 3,2 miljard dollar in de media lekte voordat het boekenonderzoek afgerond was. Het lage aantal abonnees op de streamingdienst van Beats zou ook mee kunnen spelen in het verlagen van het bod. Spotify heeft bijvoorbeeld 10 miljoen abonnees terwijl de streamingdienst van Beats 111.000 betalende gebruikers heeft.

De New York Post verwacht wel dat de overname nog deze week formeel rond is. Mooi op tijd voor de WWDC aanstaande maandag, mogelijk maken Beats-voormannen Dr. Dre en Jimmy Iovine samen met Tim Cook hun opwachting op het podium tijdens de Keynote.

https://www.youtube.com/watch?v=pQ8YfT1tlR0

Beats zou Apple’s grootste en duurste overname ooit worden, er wordt dan ook volop gespeculeerd over de beweegreden. Een van de redenen zou kunnen zijn dat Beats-oprichters Dr. Dre en Jimmy Iovine een waardevolle toevoeging zijn aan Apple’s lijstje met executives zouden zijn. De twee vooraanstaanden in de muziekindustrie snappen de hedendaagse mode en (muziek)cultuur volledig. Aan de andere kant wordt ook gesproken over enorme cultuurverschillen tussen de twee bedrijven.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Mark_Otte

  Eerste miljardair…. Niet miljonair…

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Lol… wat een amateur.
  Van de daken schreeuwen dat je bedrijf verkocht is terwijl het formeel nog niet rond is en jezelf in een slechte onderhandelingspositie zetten.
  Ik vind het een waardeloze aankoop. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

 • Profielfoto
  Blackchedoe

  Is de cultuur in Campton. Ik zou zelf ook helemaal los gaan als ik mijn bedrijf voor een miljard zou verkopen.

 • Profielfoto
  oblomov

  Drie miljard dollar, voor iets meer dan 100.000 abonnees en belabberd klinkende bling-bling hoofdtelefoons??

 • Profielfoto
  Zakske

  Niet alleen is het aantal abonnees van de streamingdienst van Beats bijna verwaarloosbaar, maar volgens verschillende bronnen is Beats ook niet de volledige eigenaar.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  .
  Waarbij je Apple als die kat aanmerkt?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Voor mij part gaat dat Dr. Beats nog helemaal naar de kloten voor de deal rond is. Die tent past helemaal niet bij Apple. Dr. Beats heb ik sowieso altijd geassocieerd met overrated junk, waar vooral pubers mee rond lopen die nooit verder gekomen zijn dan het luisteren naar MP3-tjes en dus overhaupt het begrip audiokwaliteit niet kunnen plaatsen?

  Of zou Apple er op gokken dat het Afro-Amerikaanse deel van de US of A wellicht nu plots meer Apple-rommel gaat kopen?

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Of zou Apple er op gokken dat het Afro-Amerikaanse deel van de US of A wellicht nu plots meer Apple-rommel gaat kopen?

  Apple is too white

 • Profielfoto
  THX-1138

  In haar commercials zie je voldoende mensen met een andere huidskleur dan blank. Ook maakt Apple regelmatig gebruik van “zwarte” muziek in haar commercials. Alleen het top-management lijkt te bestaan uit bleekgezichten. Wellicht is dat ook één van de afwegingen geweest bij de overname van Beats. (maar eigenlijk kan ik ’t me bijna niet voorstellen)

 • Profielfoto
  Niels

  Apple is too white

  “Apple is only affordable for the white” (in de gemiddelde Amerikaanse bevolking althans).

  Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet helemaal waarom Apple zich inzet voor deze overname. Zelfs vóór de (stereotype) ‘Niggas be rich’ uitbarsting van Dr. Dre en z’n homies vond ik het al een rare keuze.

  – De online muziek dienst van Beats biedt volgens mij niets voor Apple wat ze al niet konden (of overschat ik ze nu?) Er zijn gewoon te weinig subscribers voor deze dienst die bovendien exact hetzelfde werkt als zijn concurrenten. Ook de opzet en de muziekdatabase bieden geen echte toevoeging aan Apple’s database.

  – De ‘kennis’ van muziek biedt ook niet veel. Ja, Dr. Dre weet goed hij zich moet in de markt moet verkopen (vooral onder jongeren), maar de verkoop van z’n headsets etc. is toch wel op z’n retour.

  – De ‘kwaliteit’ van de headsets valt over te twisten. Voor de gemiddelde consument zijn de headsets wel aardig (zeker als je van een beetje extra bass in je muziek houdt), maar voor de audiofielen onder ons zijn er voor die prijs kwalitatief veel betere headsets te vinden. Ook is sinds de beëindiging van de samenwerking met Monster veel te zeggen over wat Beats nu daadwerkelijk aan kwaliteit levert; zij gebruiken immers geen kwaliteitsonderdelen meer van Monster (die toch al overpriced zijn), m.a.w. je betaalt nu echt alleen nog voor de naam.

 • Profielfoto
  koen

  Volgens mij gaat het alleen om de naam, zodat ze het woord ‘beats’ kunnen gebruiken in hun gezondheids apps (iBeats).

 • Profielfoto
  Niels

  Volgens mij gaat het alleen om de naam, zodat ze het woord ‘beats’ kunnen gebruiken in hun gezondheids apps (iBeats).

  3,2 miljard voor alleen de naam?! Lijkt me sterk. Bovendien is iBeats is ouder model in-ear headset dat niet meer wordt verkocht, heeft dus niets met software te maken en die naam is dus in dat geval vrij te gebruiken (gebeurt immers wel vaker dat bedrijven een product in een totaal andere categorie dezelfde naam geven).

 • Profielfoto
  ozzie X

  Volgens mij gaat het gewoon helemaal niet gebeuren, of toch heel anders dan nu wordt voorgesteld. Als het werkelijk om 3 miljard gaat, is het iets anders dan alleen dit hoofdtelefoon en streaming bedrijfje… Kan niet, klopt niet.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Snap echt niet wat Apple met Beats wil!!!

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik begrijp de gedachte van Apple ook niet.. Zie persoonlijk de toegevoegde waarde niet van de overname, in tegendeel zelfs.. Zou mooi zijn als het niet door ging.

 • Profielfoto
  KnotNuts

  Bevestigd: Apple.com Aaaargh!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Lekker druk maken om niets …;-)

 • Profielfoto
  marciemarc

  Duurste filmpje allertijden, 200 miljoen!
  3,2 miljard wordt dus 3,0 miljard, dankzij een dronken gemaakt youtube filmpje.