Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 mei 2014

‘Apple wil Beats om de mensen, niet de techniek’

Na de geruchten over de overname van hoofdtelefoon-maker Beats door Apple, was de grote vraag waarom er 3,2 miljard betaald zou worden voor het audiobedrijf. Volgens nieuwe informatie gepubliceerd door Techcrunch zou de overname een typische acqui-hire zijn.

Dit wil zeggen dat Apple het bedrijf vooral wil om Dr. Dre en Jimmy Iovine, twee vooraanstaande namen in de muziekindustrie. Zij zouden de hedendaagse mode en (muziek)cultuur volledig snappen en daarom een waardevolle toevoeging zijn aan Apple’s lijstje met executives. De overname van Beats is volgens dezelfde informatie overigens 70 procent zeker.

De overname van Beats zou Apple’s grootste aankoop in tijden zijn, voorheen nam de iPhone-maker vooral kleine bedrijfjes met veelbelovende technologieën of patenten over. De laatste tijd lijkt cultuur en mode echter steeds belangrijker te worden, zo werd voormalig modevrouw Angela Ahrendts recent aangesteld als eindverantwoordelijke over de fysieke en online Apple Stores. Ook kwam Paul Deneve, voormalig CEO van het befaamde Franse modehuis Yves Saint Lauren, vorig jaar al op de loonlijst van Apple.

Beats is in Nederland vooral bekend als maker van de populaire hoofdtelefoons, maar het bedrijf maakt ook software. Eerder dit jaar lanceerde Beats de muziekstreamingdienst Beats Music, deze heeft nu ongeveer 111.000 betaalde abonnees. Mogelijk is deze dienst ook interessant voor Apple dat met iTunes Radio een vergelijkbare service op de markt heeft.

Mogelijk wordt de overname van Beats tijdens de WWDC Keynote op 2 juni bekend gemaakt. Volgens geruchten zou er zelf een kans zijn dat Dr. Dre naast Tim Cook op het podium verschijnt.

Reageer op artikel:
‘Apple wil Beats om de mensen, niet de techniek’
Sluiten