‘Apple wil Beats om de mensen, niet de techniek’

10 reacties

Na de geruchten over de overname van hoofdtelefoon-maker Beats door Apple, was de grote vraag waarom er 3,2 miljard betaald zou worden voor het audiobedrijf. Volgens nieuwe informatie gepubliceerd door Techcrunch zou de overname een typische acqui-hire zijn.

Dit wil zeggen dat Apple het bedrijf vooral wil om Dr. Dre en Jimmy Iovine, twee vooraanstaande namen in de muziekindustrie. Zij zouden de hedendaagse mode en (muziek)cultuur volledig snappen en daarom een waardevolle toevoeging zijn aan Apple’s lijstje met executives. De overname van Beats is volgens dezelfde informatie overigens 70 procent zeker.

De overname van Beats zou Apple’s grootste aankoop in tijden zijn, voorheen nam de iPhone-maker vooral kleine bedrijfjes met veelbelovende technologieën of patenten over. De laatste tijd lijkt cultuur en mode echter steeds belangrijker te worden, zo werd voormalig modevrouw Angela Ahrendts recent aangesteld als eindverantwoordelijke over de fysieke en online Apple Stores. Ook kwam Paul Deneve, voormalig CEO van het befaamde Franse modehuis Yves Saint Lauren, vorig jaar al op de loonlijst van Apple.

Beats is in Nederland vooral bekend als maker van de populaire hoofdtelefoons, maar het bedrijf maakt ook software. Eerder dit jaar lanceerde Beats de muziekstreamingdienst Beats Music, deze heeft nu ongeveer 111.000 betaalde abonnees. Mogelijk is deze dienst ook interessant voor Apple dat met iTunes Radio een vergelijkbare service op de markt heeft.

Mogelijk wordt de overname van Beats tijdens de WWDC Keynote op 2 juni bekend gemaakt. Volgens geruchten zou er zelf een kans zijn dat Dr. Dre naast Tim Cook op het podium verschijnt.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Om de mensen en hun kennis… Biet hun techniek. Blijft de productlijn van Beats dan wel gewoon bestaan?

  Ben benieuwd wat Beats mensen voor Apple kunnen betekenen. Dat horen we waarschijnlijk tijdens de WWDC.

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Vind het nog steeds een opmerkelijke move.
  Echt toonaangevend is Beats nu ook weer niet, en de hype is volgens mij al zeker een jaar voorbij.
  Jimmy iOvine is een grote man, maar heeft Apple inmiddels niet voldoende vinger in de pap om zelfstandig zijn weg te vinden in de industrie?
  En is Dr. Dre nu echt iemand die op het podium moet? Volgens mij ook niet. In de hiphopwereld staat ‘ie inmiddels bekend als de man waarvan zijn ‘nieuwe’ album al 10 jaar wordt uitgesteld, en de keren wanneer hij daadwerkelijk iets uitbrengt wordt er ook maar zo-zo gereageerd. Is dit de man die iedereen wil zien? Nee.
  En daarbij, als Apple die 2 mannen zou willen betrekken bij het bedrijf omwille de status en connecties dan zouden 2 ‘miljoenencontractjes’ volgens mij ook voldoende zijn.

  Ik vermoed/hoop dat er nog een aap uit de mouw komt, maar ik zet m’n geld op een technologische investering.

 • Profielfoto
  RubenvE

  @Bob Ross Volledig met je eens! Iedereen roept maar over Beats en Apple, maar ik zie absoluut geen 3,2 miljard toegevoegde waarde voor Apple. Het lijkt me niet dat Apple Beats koopt vanwege het imago, aangezien Apple nu een van de ‘coolste’ merken ter wereld is. En voor de streamingsdienst: voor het dubbele bedrag hebben ze Spotify met 350x zoveel gebruikers.. Het lijkt me idd ook raar dat dr. Dre de volgende Keynote meepresenteerd.:p

  Als Apple voor het eerst zo’n bedrag zou uitgeven zijn er volgens mij 100 andere bedragen waar ze meer aan hebben..

  Maar we zulken zien!;)

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Begrijp er niks van. Beats is veel poeha, veel exposure en marketing en matige kwaliteit. 3.2 miljard? Sjiesh!

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Ja want meneer Dr. Dre is inderdaad een genie.

  Man wat is Apple desperate geworden…

 • Profielfoto
  ReusVRotterdam

  Wat een zeikstralen zeg. Jullie weten het weer beter dan Apple, die miljoenen omzet met hetgeen waar ze ontzettend goed in zijn. Anticiperen en de klant een product of dienst aanbieden. Tim Cook zou niet Dre maar jullie moeten betalen voor advies en expertise.

 • Profielfoto
  jelledevleeschouwer

  Anticiperen is nu toch wel wat Apple al jaren net niét doet. Als Apple dit zou doen, zou ik toch niet meer mee zijn met hun motto. Steeds als ik hierover lees word ik een beetje droevig.. Ach ja, er is nog niets zeker.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Wat een zeikstralen zeg. Jullie weten het weer beter dan Apple, die miljoenen omzet met hetgeen waar ze ontzettend goed in zijn. Anticiperen en de klant een product of dienst aanbieden. Tim Cook zou niet Dre maar jullie moeten betalen voor advies en expertise.

  Ja want die lul heeft in z’n eentje bepaald dat die idioot maar bij Apple mag komen werken.

  Achja, het past prima in een straatje, Apple en Beats. Alle twee overpriced en niet eens zo heel goed.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Wat mij betreft gewoon helemaal afblazen deze deal. Erg onhandig die Youtube video van die dr Dre.
  Apple zal gek zijn als ze met deze malloot een deal sluiten voor dat bedrag. Nooit een rapper vertrouwen. Tuig van de riggel. Gaan alleen voor geld, drugs en pussies…..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ooit een Beats van Dr. Dré op je hoofd gehad? Nou ik wel. Vreselijk slecht. Geen hoge toon te bekennen. Alleen te hachelen voor Rap liefhebbers. Alle andere soort muziek klinkt vreselijk. Alle andere merken klinken beter. Bijvoorbeeld Bose (ook niet de beste maar stukken beter) zou betere keus zijn geweest. Dan zouden er ook Bose speakers in alle Macs en MacBooks en iPads etc. Qua imago heb je daar meer aan. Of JBL ook niet slecht en prima combi voor andere Apple producten. Kan Apple niet Paris Hilton overnemen? Die heeft geen producten, maar ziet er tenminste nog lekker uit en heeft honderden miljoenen volgers op social media. Geef die een iPhone in haar handen. En misschien korting via iTunes bij overnachting in de Hilton Hotels. Bleeeeeeehhhh