Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 mei 2014

Apple staat kweken virtuele wiet niet toe

Dingen die eigenlijk niet mogen zijn het spannendst om te doen. Misschien is dat wel de verklaring voor het succes van de game Weed Firm. Wie niet zelf zijn zolder vol wilde met planten en lampen, kon in de app zijn eigen digitale wiet kweken en doorverkopen.

Apple heeft inmiddels een stokje gestoken voor het verbouwen van de digitale stuff, het spel is tot ongenoegen van de maker zonder opgaaf van reden uit de App Store verwijderd. In een statement op zijn website laat de ontwikkelaar weten Apple’s beslissing hypocriet te vinden. Hij wijst op de vele games waarin mensen worden doodgeschoten, auto’s crashen en vogels naar gebouwen worden gegooid.

Afgelopen week kon de game op een enorm aantal downloads rekenen waardoor deze de toplijsten van de Amerikaanse iTunes Store domineerde, hierdoor kwam de game waarschijnlijk ook in het vizier van Apple.

Wiet verbouwen is ook in de app niet zonder risico.

Wie benieuwd is geworden naar Weed Firm en het spel wil proberen moet even geduld hebben, volgens de maker komt het spel terug in de App Store. Het gaat dan echter om een gecensureerde versie die aan de strenge kuisheidseisen van Apple voldoet. De iPhone-maker heeft een streng en soms enigszins ondoorzichtig beleid als het op het keuren van apps aankomt, zo werd afgelopen najaar een onschuldige app met Zwarte Piet geweigerd.

Reageer op artikel:
Apple staat kweken virtuele wiet niet toe
Sluiten