Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 mei 2014

Apple op één na grootste online retailer

Als het om wereldwijde online retail gaat, is Amazon nog steeds koning. Apple neemt volgens een analyse van vakblad Internet Retailer voor het eerst een tweede plaats in en laat daarmee groten ketens als Staples en computerbouwer Dell achter zich.

Amazon zette vorig jaar ongeveer 68 miljard dollar om, Apple volgde op ruime afstand met een omzet van 18 miljard uit online retail. Er is een stijgende lijn te zien in de omzet uit online verkopen van Apps, Macs en iPhones, afgelopen jaar groeide het resultaat met 24 procent. Het is nu aan Apple’s recent aangenomen topvrouw Angela Ahrendts om de online winkel en het resultaat daaruit verder te verbeteren.

Het is voor het eerst dat de iPhone-maker de Amerikaanse keten Staples voorbij wist te streven. De kantoorartikelengigant, die in Nederland voorheen bekend was als Office Centre, boekte een omzet van 10,4 miljard.

Omzet Apple en Dell vergeleken.

Het tijdperk van traditionele computerbouwers als Dell lijkt ook langzaam voorbij. Hoewel het bedrijf zich al sinds lange tijd op de online verkoop van computers richt, is een dalende lijn te zien. Apple groeide Dell al in 2010 online voorbij. Zowel omzet uit de iTunes Store als Online Apple Store tellen mee in de berekeningen.

Reageer op artikel:
Apple op één na grootste online retailer
Sluiten