‘Apple onthult ecosysteem voor domotica tijdens WWDC’

19 reacties

Van de deur tot de lampen die automatisch aangaan en het alarm, Apple is van plan van je iPhone de sleutel tot alles in je huis te maken. Volgens The Financial Times is de iPhone-maker van plan een groot ecosysteem voor slimme huisautomatisering te introduceren.

Hoewel er nog niet veel details bekend zijn, zou het ecosysteem voor domotica op maandag 2 juni onthullen tijdens de WWDC. Er zou een ecosysteem waar fabrikanten op aan kunnen sluiten beschikbaar zijn, hierdoor is de privacy en kwaliteit gewaarborgd.

Het ecosysteem voor domotica zou hierdoor vergelijkbaar zijn met het grote ecosysteem dat er ook voor iPhone-accesoires is. Waarschijnlijk worden iBeacons gebruikt om bijvoorbeeld te zorgen dat het licht automatisch bij binnenkomst aangaat. De functionaliteit voor slimme huisautomatisering kan onderdeel van iOS 8 zijn dat tijdens WWDC 2014 wordt aangekondigd.

Ook Google bevindt zich met Nest in de markt voor Domotica.
Ook Google bevindt zich met Nest in de markt voor Domotica.

De lampen van Philips Hue en thermostaat van Nest zijn momenteel de bekendste domotica-oplossingen, de laatste werd begin dit jaar overgenomen door Google. Ook fabrikanten als Belkin en Eminent maken App-Enabled oplossingen voor een slim huis, deze fabrikanten zouden ook aan kunnen sluiten in het toekomstige ecosysteem van Apple.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  RubenvE

  Het zou vet zijn als ze dit echt introduceren! Roep al een jaar tegen iedereen die het niet wilt horen dat Apple dit moet bouwen.:) Zeer onhandig om nu voor ieder ding (lampen, deurbel, zonnescherm, beveiliging etc.) een aparte app te hebben.

 • Profielfoto
  Aerea

  Zou super zijn. Open nog steeds vaak Control Center om de Philips Hue lampen te bedienen, omdat je zo gewend bent ‘dat soort’ zaken zo te bedienen.

 • Profielfoto
  Radio

  Apple is er op uit om mensen het eco-systeem in te trekken om zo geld te verdienen. Waar ik mij zorgen om maak is het verlies aan focus bij het bedrijf.

  Kort geleden Beats en nu domotica. Ik zit helemaal niet op een extra app als Passbook te wachten. Een app die je niet kan verwijderen, maar nooit gebruikt. Ik begrijp dat ze Ibeacons óók / beter willen benutten, maar ik weet niet of dit de manier is.

  Healthbook kan ik wel begrijpen, maar het wordt langzamerhand wel een onoverzichtelijke bende. Ik vrees echt verlies aan focus! De stap naar printers, spelletjescomputers en magnetrons wordt steeds kleiner.

 • Profielfoto
  aukem

  Apple is er op uit om mensen het eco-systeem in te trekken om zo geld te verdienen.

  is dat niet het idee van een gezond bedrijf?

 • Profielfoto
  Radio

  Zeker, dat is een kwaliteit. En ik ben een liefhebber van Apple producten. Ik heb zelf een Imac, Ipad, Iphone en een Airport Extreme. Voor mij is het een meerwaarde. Maar ik denk dat Apple zijn hand aan het overspelen is en focus verliest. Als je je aandacht zo versnippert verdeelt dan heeft dat wellicht gevolgen voor de kwaliteit van producten en het imago van het merk etc.

 • Profielfoto
  RLVB

  RubenvE
  RubenvE 1 uur geleden
  Het zou vet zijn als ze dit echt introduceren! Roep al een jaar tegen iedereen die het niet wilt horen dat Apple dit moet bouwen.:) Zeer onhandig om nu voor ieder ding (lampen, deurbel, zonnescherm, beveiliging etc.) een aparte app te hebben.

  Hallo Ruben, je kunt al jaren lampen deurbel etc. etc. bedienen in 1 app.
  Heel veel info kun je vinden op deze Facebook pagina link>

 • Profielfoto
  Radio

  Apple veranderd in een warenhuis. Straks komt er een Apple store (segment) waar je dit domotica spulletjes kunt kopen + een Apple store (segment) voor de Iwatch waar je straks sportkleding van Nike kan kopen + een Apple store (segment) voor audio / Carkit spulletjes icm Beats. Ik snap dat teruglopende verkopen van Itunes gecompenseerd moeten worden en dat ze nieuwe markten willen aanboren. Maar waar staat Apple straks voor?

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple heeft de naam niet voor niets veranderd van: “Apple Computer”
  naar: “Apple inc.”

  – De strijd om het bureau is over.
  – De strijd om je schoot is nog volop gaande met tablets, hybride ’s en laptops
  – De strijd om je pols is net los gebroken
  – De strijd om de huiskamer kwam niet verder dan de settopbox

  Dat laatste daar blijkt nu verandering in te gaan komen

 • Profielfoto
  Macnido

  ik weet het nog goed…

  http://www.onemorething.nl/2013/11/domotica-via-je-iphone-twee-opties-getest/

  Macnido op 06 november 2013

  Eindelijk een artikel voor de Mac gebruiker over domotica. Een plek waar een enorme markt zou kunnen liggen voor Apple.

  Koppel je iWatch* aan een persoonlijk profiel (als een ST Communicator) dat licht en warmte regelt als je door je huis loopt. Regel ook zo alle entertainment als iTV*, game, muziek en radio in samenwerking met Siri (KITT idee)(of de big break waar ome Steve het over had). Je loopt je huis uit en gooit de deur dicht, en als er geen “profielen” meer in huis zijn kan automatisch het slot/alarm op het huis, stand-by killers aan, lichten uit en verwarming laag. Het kan al maar er moet nog een bedrijf opstaan die een universeel format neer zet (zoals een Airplay dat door andere bedrijven wordt geïmplementeerd). Momenteel is domotica duur, gefragmenteerd en er is geen universele standaard. Een enorme kans voor Apple!

  * Onder voorbehoud

 • Profielfoto
  THX-1138

  De laatste keer dat Apple zijn focus kwijt was, stonden ze aan de rand van de afgrond.

 • Profielfoto
  iPod1999

  De laatste keer dat Apple zijn focus kwijt was, stonden ze aan de rand van de afgrond.

  Uit nieuwsgierigheid, wanneer waren ze hun focus dan eens kwijt?

 • Profielfoto
  koen

  iTitulaer

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Hopelijk dingen waar iedereen al 10 jaar op aan het wachten is:

  – Super smart TV
  – grote 5 inch iPhones
  – draadloos opladen
  – waterdichte iPhones
  – Buigzame onbreekbare iPhones
  – Liquid metal toepassingen
  – Saffier toepassingen
  – Spotify alternatief
  – Siri in meer talen
  – Netflix alternatief
  – Ultieme nieuwe hoofdtelefoons
  – iWatch met allerlei Health- en Home-dingen
  – Slim betaalsysteem
  – NFC dingen

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Aan de ene kant is een oplossing die zo mooi gebruiksvriendelijk is als die Apple ongetwijfeld zal introduceren een verademing. Aan de andere kant vrees ik met grote vreze… Want dat zal ongetwijfeld een duur en gesloten ecosysteem worden waar weinig aan valt te tweaken.

  Ik houd het voorlopig gewoon bij Z-Wave. Werkt hier prima. Ook niet 100% open maar er is meer dan genoeg keuze van concurrerende bedrijven.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Ik heb thuis alles van Somfy “home motion by Somfy a sense for motion” http://youtu.be/jt3jW96U55U
  Kost wat, maar werkt dan toch uitstekend…

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Ik wil in de winter wel een half uur voordat ik opsta de thermostaat wat omhoog kunnen zetten. Ik sta niet iedere dag om dezelfde tijd op, soms erg vroeg, dus programmeren is er niet bij. Maar uit dat bed komen wanneer het zo koud is, ik zie er nu alweer tegenop, en het is pas mei;!

 • Profielfoto
  knekkie

  Dat zou in theorie moeten kunnen Nora als Apple je slaap cyclus mag meten weet het wanneer je wakker wordt (alle slaapfases zijn meetbaar en te herkennen) en dan zorgt het een half uur voor tijd dat de verwarming aan gaat.

 • Profielfoto
  Funboy99

  Leuk idee maar Apple kennende komt het waarschijnlijk volgend jaar uit.

  Ik heb overigens al het tahoma systeem van somfy, en het moet wel heel goed zijn wil ik overstappen

 • Profielfoto
  exilim

  Ik ken een hele interessante overname kandidaat voor Apple, waardoor ze gelijk een hele hoop leuke toys binnenhalen waarmee gelijk een mooie basis gezet is:

  http://www.smartthings.com