Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Apple onthult ecosysteem voor domotica tijdens WWDC’

Van de deur tot de lampen die automatisch aangaan en het alarm, Apple is van plan van je iPhone de sleutel tot alles in je huis te maken. Volgens The Financial Times is de iPhone-maker van plan een groot ecosysteem voor slimme huisautomatisering te introduceren.

Hoewel er nog niet veel details bekend zijn, zou het ecosysteem voor domotica op maandag 2 juni onthullen tijdens de WWDC. Er zou een ecosysteem waar fabrikanten op aan kunnen sluiten beschikbaar zijn, hierdoor is de privacy en kwaliteit gewaarborgd.

Het ecosysteem voor domotica zou hierdoor vergelijkbaar zijn met het grote ecosysteem dat er ook voor iPhone-accesoires is. Waarschijnlijk worden iBeacons gebruikt om bijvoorbeeld te zorgen dat het licht automatisch bij binnenkomst aangaat. De functionaliteit voor slimme huisautomatisering kan onderdeel van iOS 8 zijn dat tijdens WWDC 2014 wordt aangekondigd.

Ook Google bevindt zich met Nest in de markt voor Domotica.

De lampen van Philips Hue en thermostaat van Nest zijn momenteel de bekendste domotica-oplossingen, de laatste werd begin dit jaar overgenomen door Google. Ook fabrikanten als Belkin en Eminent maken App-Enabled oplossingen voor een slim huis, deze fabrikanten zouden ook aan kunnen sluiten in het toekomstige ecosysteem van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
‘Apple onthult ecosysteem voor domotica tijdens WWDC’
Sluiten