Apple probeert retail te verleiden voor betaalsysteem

13 reacties

Geruchten over een eigen betaalsysteem van Apple gaan al lange tijd de ronde. Dat het ook in Cupertino aan de orde van de dag is blijkt vandaag uit gelekte informatie naar 9to5Mac. Apple praat met topmerken in de retail over het uitrollen van een eigen betaalsysteem.

De bron, die geheel anoniem wil blijven, meldt dat de gesprekken nog in een verkennende fase zijn. De iPhone-maker onderzoekt of bedrijven, maar ook hun klanten geïnteresseerd zijn in een Apple-betaalservice. Daarbij zou de integratie van iBeacons tevens onderwerp van gesprek zijn. Dit kan er op wijzen dat het systeem al enige vorm heeft en dat we er snel meer van kunnen gaan horen.

De focus van het systeem zal liggen op de iPhone. Touch ID biedt namelijk de veiligste mogelijkheid om een betaling te kunnen bevestigen. De betaling zal vervolgens via het Apple ID verwerkt worden. Daarmee blijft Apple binnen het eigen, veilige ecosysteem. Op OMT bespraken wij eerder al een aantal elementen die op dit moment aanwezig zijn om een betaalsysteem te kunnen realiseren:

iTunes accounts met creditcard.
Apple heeft 800.000.000 iTunes accounts waar een creditcard aan is gekoppeld. Dit maakt dat er een grote massa mensen is die met hun Apple ID meer zouden kunnen betalen dan alleem muziek, apps en films.

Touch ID en tweestaps-verificatie
Hoewel de tweestaps-verificatie nog wereldwijd moet worden uitgerold, is dit een goede veiligheidsmaatregel voor het Apple ID. Tel daarbij de strikte beveiliging van iOS, sandboxing en Touch ID op en het resultaat is een veilig digitaal betaalsysteem.

iBeacons
Met iBeacons is een hele hoop mogelijk, kijk maar eens de uitzending van OMT LIVE met iBeacon-specialist Sven Hajtjema. Het is dan ook te verwachten dat Apple de Bluetooth-bakens gaat verwerken in het betaalsysteem. Daarmee creëren ze een veilige brug tussen de winkel en de klant. 

Het lijkt erop dat het nu aan de retail is om antwoord te geven op de vraag van Apple. Maar ook de consument moet er voor open staan. Als deze het niet wil gebruiken, is het systeem natuurlijk volkomen zinloos. Wil jij graag afrekenen met je iPhone?

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  nk22

  First;-)

 • Profielfoto
  belfortmac

  Never nooit niet.

 • Profielfoto
  FvGunst

  Zeker weten!

 • Profielfoto
  darthvader

  Lijkt me een prima systeem;)

 • Profielfoto
  nk22

  @darthvader Apart nog steeds, dat er een speciaal Star Wars event op de WWDC is…

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Apple weet al genoeg van me…

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  1) ja.
  2) dood aan de fyisieke (grote hoveelheden) klantenkaart(en!)
  3) ergens wel jammer dat je dit niet anders gaat kunnen bereiken dan met een van de grote bedrijven die al zovéél van je weten.
  3b) weer een systeem meer voor de wikelier, want da androids gaan niet mee doen en een eigen systeem krijgen met vermoedelijk nfc (is al bijna zover dacht ik, maar dan weer bank-specifiek)

 • Profielfoto
  ro_me

  Nee!

 • Profielfoto
  Swiftly

  Heel graag!
  Dit is het systeem waar ik op wacht, tot die tijd koop ik helemaal niks!;-)

 • Profielfoto
  pindakaasrules

  OMT heeft echt een opzienbarende iBeacon-obsessie…

 • Profielfoto
  Swiftly

  OMT heeft echt een opzienbarende iBeacon-obsessie…

  Het is mij opgevallen dat ze naast iBeacon ook een enorme obsessie hebben voor iPhones,…

 • Profielfoto
  H.deweg

  Apple gaat weer lekker een heel eigen systeem maken, waar de rest van wereld zonder iPhone dan dus geen reet aan heeft.
  Volstrekt kansloos en een blinde vlek bij Apple.

 • Profielfoto
  Caszz

  Eens met H.deweg. Gaat hem niet worden.