Maker zuinige schermen nu van Apple

5 reacties

Het is een collectieve hobby van de tech-giganten: overnames realiseren. Apple heeft vandaag LuxVue Technology toegevoegd aan zijn verzameling, zo meldt de website TechCrunch. LuxVue is gespecialiseerd in het ontwikkelen van energiezuinige led-diplays.

Dit kan goed nieuws zijn voor de mobiele Apple-gebuiker. Een (groot) minpunt van bijvoorbeeld de iPhone is volgens velen namelijk de accuduur. Met een energiezuinig led-display kan dit sterk worden verbeterd. Een toepassing in de hardware is logisch maar wat de techniek van LuxVue precies voor Apple gaat betekenen is onbekend. LuxVue was de afgelopen jaren relatief stil en Apple heeft uiteraard geen plannen bekendgemaakt.

Naast de praktische toepassingen in producten kan deze overname ook een voorbode zijn van een groter plan. In de laatste OMT Café bespraken wij al de bijzondere realiteit dat een groot deel van Apple’s productie plaatsvindt in de fabrieken van jawel, Samsung. Naast de processoren waar wij in de podcast over spraken, komen hier ook een deel van de displays vandaan. Het is niet ondenkbaar dat Apple langzaam de kennis en kunde in huis haalt om deze productie over te gaan nemen. Wat denk jij dat deze overname kan betekenen?

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  hoe halen we de geldstroom apple samsung naar beneden part x

 • Profielfoto
  Hydræ

  Wel een bijzondere trend om in economisch moeilijke tijden alle kennis en kunde in-house te hebben in plaats van zo goedkoop mogelijk uit te besteden. Echter, Apple heeft een zeer goed financieel kwartaal achter de rug, dus een logische stap om te blijven uitbreiden want de middelen zijn er.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Nou ja zeg !!!
  Daar wordt ik nou moe van ! Zijn ze me weer te snel af daar bij Apple.:shock:

 • Profielfoto
  lass6957

  Het ziet er spannend! Ik ben opgewonden om te zien wat Apple LuxVue kunt gebruiken in de toekomst. Het geloof in LuxVue schermen komen in Apple’s producten?

  Ik vond een link die de technologie toont erachter: http://raisoturu.com/the-screen-techology-of-luxvue/

 • Profielfoto
  Brims

  Ik hoop dat ze idd de productie zelf gaan doen. Als het maar niet met Samsung is.