Maarten
Maarten Nieuws 3 mei 2014

Maker zuinige schermen nu van Apple

Het is een collectieve hobby van de tech-giganten: overnames realiseren. Apple heeft vandaag LuxVue Technology toegevoegd aan zijn verzameling, zo meldt de website TechCrunch. LuxVue is gespecialiseerd in het ontwikkelen van energiezuinige led-diplays.

Dit kan goed nieuws zijn voor de mobiele Apple-gebuiker. Een (groot) minpunt van bijvoorbeeld de iPhone is volgens velen namelijk de accuduur. Met een energiezuinig led-display kan dit sterk worden verbeterd. Een toepassing in de hardware is logisch maar wat de techniek van LuxVue precies voor Apple gaat betekenen is onbekend. LuxVue was de afgelopen jaren relatief stil en Apple heeft uiteraard geen plannen bekendgemaakt.

Naast de praktische toepassingen in producten kan deze overname ook een voorbode zijn van een groter plan. In de laatste OMT Café bespraken wij al de bijzondere realiteit dat een groot deel van Apple’s productie plaatsvindt in de fabrieken van jawel, Samsung. Naast de processoren waar wij in de podcast over spraken, komen hier ook een deel van de displays vandaan. Het is niet ondenkbaar dat Apple langzaam de kennis en kunde in huis haalt om deze productie over te gaan nemen. Wat denk jij dat deze overname kan betekenen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maker zuinige schermen nu van Apple
Sluiten