Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 mei 2014

Apple neemt manager schone stroom aan

De afgelopen weken heeft Apple flink campagne gevoerd om zijn groene gezicht te laten zien. Het werd onder andere duidelijk dat de iPhone-maker voetbalvelden vol zonnepanelen gebruikt om onder andere iCloud-datacenters van stroom te voorzien.

Wat doe je als je zoveel groene energiebronnen te beheren hebt? Een Senior Renewable Energy Manager aannemen natuurlijk. Precies wat Apple gedaan heeft, sinds enkele weken is Bobby Hollis aan het werk bij het bedrijf uit Cupertino. Hij gaat alle groene energiebronnen overzien en werkt nauw samen met Lisa Jackson, Apple’s Vice President of Environmental Initiatives.

Hollis werkte hiervoor bij NV Energy, een energiemaatschappij uit de VS. Hij was daar verantwoordelijk voor de distributie van hernieuwbare energie en speelde een grote rol bij het sluiten van contracten met leveranciers van energie. Deze rol zal Hollis waarschijnlijk ook bij Apple gaan vervullen.

Bobby Hollis.

Sinds Tim Cook aan het roer van Apple staat, profileert de iPhone-maker zich graag als ‘groen’ bedrijf. Zo groen dat milieuorganisatie Greenpeace Apple eerder deze maand erkende als een van de meest meest groene techbedrijven ter wereld. Ook werd dit jaar volop meegedaan aan Earth Day en werd de groene visie van het bedrijf uitgelicht in een video met CEO Tim Cook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple neemt manager schone stroom aan
Sluiten