Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 mei 2014

Apple aangeklaagd om verdwenen sms’jes

Overstappen van iOS naar Android is geen goed idee, als je hetzelfde nummer blijft houden en je sms’jes je lief zijn althans. iPhone-bezitters die overstappen naar Android blijken voor iOS-gebruikers vaak onbereikbaar per sms. De oorzaak? iMessage blijft actief.

Zodra een telefoonnummers geassocieerd is met iMessage worden berichten niet langer als sms, maar als iMessage verzonden. Als hetzelfde nummer in een Android-toestel gebruikt wordt, blijft de associatie met iMessage actief. Omdat Android geen iMessage-berichten kan ontvangen, blijven iPhone-gebruikers de mogelijkheden krijgen om iMessages te sturen, maar deze worden nooit afgeleverd. 

Het lukt Apple niet om nummers uit de iMessage-index te verwijderen. Blogger Adam Pash omschreef eerder al dat Apple het probleem erkent, maar blijkbaar geen idee heeft hoe het op te lossen. Pash is niet het enige met het probleem, een gefrustreerde Android-gebruiker is het zat en heeft een rechtszaak tegen de iPhone-maker aangespannen.

Volgens de aanklacht benadeelt Apple gebruikers die overstappen van iOS naar Android door een service die bij mobiele telefonie hoort, sms’jes ontvangen, deels onmogelijk te maken. De zaak wordt een collectieve rechtszaak waarbij andere benadeelden zich kunnen aansluiten.

De technische achtergrond van het probleem blijft vaag, op het blog van Adam Pash is te lezen dat het verwijderen van het telefoonnummer uit zijn Apple ID niet werkte. Ook het uitzetten de iMessage terwijl de simkaart in een iPhone zat zorgde niet voor resultaat. Waarschijnlijk gaat het de-registreren van nummers voor iMessage ergens in de keten bij Apple mis. Overstappers zijn bij deze gewaarschuwd.

Reageer op artikel:
Apple aangeklaagd om verdwenen sms’jes
Sluiten