Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 2 mei 2014

Angela Ahrendts officieel aan de slag bij Apple – eerste vrouw in Tim Cook’s team

Ze hoort er nu écht bij. Angela Ahrendts is toegevoegd aan de ‘leadership’ pagina van Apple. Haar officiële titel is ‘Senior Vice President Retail and Online Stores’ en haar bila’s heeft ze met Tim Cook. Met Ahrendts is er sinds lange tijd weer iemand officieel verantwoordelijk voor de meer dan 400 winkels van Apple.

Zoals haar functietitel al zegt, is de fysieke winkel niet het enige domein waarover ze regeert. Ook de online winkel van Apple valt onder haar verantwoordelijkheden. En het moet gezegd, de online winkel heeft niet dezelfde innovatieve uitstraling als de producten van Apple. Aan Angela Ahrendts om de koopervaring te optimaliseren, zowel in de winkel als online.

Angela Ahrendts werkte de laatste 8 jaar bij Burberry. In die tijd verdrievoudigde de waarde van het merk. Acties die hiertoe leidde waren onder andere het verkleinen van het productaanbod met het bekende Burberry patroon en ze stopte franchisenemers in Spanje. Twee acties die de exclusiviteit van het merk beter benadrukten.

Angela rest nu nog maar één taak: het aanpassen van haar omschrijving op Twitter van CEO van Burberry naar haar huidige rol bij Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Angela Ahrendts officieel aan de slag bij Apple – eerste vrouw in Tim Cook’s team
Sluiten