WWDC 2014 2 of 9 juni, aankondiging 16 of 23 april?

1 reactie

Apple’s World Wide Developer Conference wordt steevast gehouden op vijf dagen, in de eerste helft van juni. Ook de locatie is vaste prik; het Moscone Center West in San Francisco. Daarmee moet het niet moeilijk zijn om te voorspellen wanneer de conferentie dit jaar plaats vindt.

Met de kennis uit het verleden in het achterhoofd en met de agenda van Moscone in de hand komt de Duitse site Giga tot de conclusie dat WWDC 2014 gehouden zal worden van 2 tot en met 6 juni. Op die data staat er in de evnementenkalender van Moscone namelijk nog geen boeking voor de west-hal.

Afgelopen week voorspelde de site AppAdvice al dat WWDC waarschijnlijk rond 23 april aangekondigd zal worden. De afgelopen jaren gebeurde dit namelijk altijd op de vierde woensdag van april. Dit jaar zou het daarmee samenvallen met de bekendmaking van de afgelopen kwartaalcijfers.

AppAdvice voorspelde overigens dat de conferentie van 9 tot en met 13 juni plaats zal vinden, maar gaf daar geen specifieke reden voor. OMT gaat daarom vooralsnog uit van een WWDC in de eerste week van juni. Als de WWDC inderdaad al in de eerste week van juni plaatsvindt is het mogelijk dat de aankondiging ook een week eerder komt, op 16 april.

Hoe dan ook, geïnteresseerden zullen de komende weken OMT en andere Apple-sites goed in de gaten moeten houden; WWDC-kaarten zijn steeds sneller uitverkocht. Duurde het in 2011 nog twee dagen voor de +/- 1500 kaarten op waren, in 2012 was er 2 uur voor nodig. Vorig jaar duurde het slechts 2,5 minuten voordat WWDC 2013 uitverkocht raakte.

Je bent gewaarschuwd.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    elisa9180

    WWDC 2014 logo lijkt op een apple tv vorm.
    Gaan we nu toch een nieuwe apple tv krijgen met 4k:p