Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 april 2014

Vraag naar smartwatches groeit explosief door iWatch

Niemand was onder de indruk toen Microsoft in 2001 een tablet met Windows XP aankondigde. Pas toen Apple in 2010 met de iPad kwam, was de markt voor tablets geboren. Hetzelfde lijkt nu te gebeuren met de iWatch en de smartwatch-markt.

Alleen het gerucht dat Apple een iWatch uit gaat brengen, zorgt al voor een explosieve vraag naar smartwachtes. De nieuwe productcategorie groeide bij webwinkels afgelopen jaar met bijna zesduizend procent. Dit meldt Emerce op basis van recente marktcijfers van dataleverancier Icecat.

Slimme horloges met apps en internettoegang zijn internationaal een grote hype en afgelopen jaar de sterkst opkomende productcategorie binnen de e-commerce branche. Android voert de boventoon en Samsung en Sony zijn hofleverancier van smartwachtes. Opmerkelijk is de afwezigheid van Pebble.

De vraag naar smartwachtes groeit sterk.

De data is afkomstig van het Nederlandse Icecast, een van de grote internationale leveranciers van productinformatie aan webwinkels, vergelijkingssites en handelsplatformen als eBay en Amazon. De grote datasets van het bedrijf zorgen ervoor dat het trends in e-commerce vroeg kan signaleren. Opmerkelijk is dat de vaag naar keukenaanstekers ook sterk groeide, een teken dat ook huis-tuin-en-keuken artikelen steeds vaker online gekocht worden.

Volgens de laatste geruchten gaat Apple in september van dit jaar een iWatch op de markt brengen. Hoe Apple’s wearable eruit gaat zien is nog de vraag, het kan zowel de kant van een traditioneel horloge als de kant van een Nike Fuelband-achtig bandje op.

Reageer op artikel:
Vraag naar smartwatches groeit explosief door iWatch
Sluiten