Volgende week mogelijk vernieuwde MacBook Air

12 reacties

Apple zal volgens MacGeneration een nieuwe MacBook Air uitbrengen, zowel het 11- als 13-inch model krijgt een update. Dit wisten betrouwbare bronnen de Franse website te vertellen. De MacBooks krijgen naar verwachting een nieuwe, snellere processor.

De nieuwe Airs worden volgens MacGeneration op dinsdag aangekondigd en zijn dan meteen te bestellen. Waarschijnlijk zal Apple de Airs voorzien van de laatste generatie Intel Haswell-processors. Deze zijn een stapje sneller dan de huidige modellen, maar verbruiken even veel of minder stroom. De accuduur van 12 uur kan dan ook gehandhaafd worden.

De huidige MacBook Air kreeg in juni 2013 voor het laatst een refresh. Belangrijkste verbeteringen waren toen de 12 uur batterijtijd en ondersteuning voor snel 802.11ac WiFi. Waarschijnlijk zal de nieuwe MacBook Air die volgende week verwacht wordt gebruik maken van de nieuwste Intel-processors, bijvoorbeeld de Intel Core i5 4260U die dit kwartaal door intel gelanceerd is.

Het is niet waarschijnlijk dat de vernieuwde MacBook Air een Retina-scherm zal bevatten. Er gaan wel geruchten over een Retina MacBook Air, maar deze al waarschijnlijk tijdens een Keynote aangekondigd worden. Eerder beweerde het matig betrouwbare DigiTimes dat Apple later dit jaar met een 12-inch MacBook Air met Retina Display zal komen.

Overweeg je een nieuwe MacBook Air te kopen? Dan kan het geen kwaad om een weekje te wachten.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Dan wacht ik braaf nog even tot retina uitkomt.:cool:

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Zou best raar zijn, zeker met de wwdc om de hoek.

 • Profielfoto
  knekkie

  Eigenlijk niet. WWDC heeft niks aan een MacBook met enkel een processor spec update.

  Niet spectaculair genoeg.

  Ik denk dat de hardware die aangekondigd wort op de WWDC gekoppeld is aan nieuwe software features in Mac OSX en iOS gerelateerde zaken.

 • Profielfoto
  ---

  Toch jammer, als er een Retina Air uit zou komen, zou ik daar zeker voor gaan. Vind mijn 15” rMBP heerlijk, maar ergens mis ik toch altijd het kleine formaat van de 11” Air.

 • Profielfoto
  1984

  Spectaculair zou een 11″MacPad zijn met een totaal vernieuwd besturingssysteem

 • Profielfoto
  Melle

  of gewoon logischer > mac mini eens updaten…

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Inderdaad Melle!
  Als dit gerucht blijkt te kloppen, zou het zomaar kunnen dat Apple de Mini tussen neus en lippen meeneemt in de update van de Air… Wie weet.

 • Profielfoto
  Bandjar

  Als ze het maar niet in hun hoofd halen om die gruwelijk grote bezel te handhaven van de huidige en verleden versies.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Mac Mini is inderdaad klaar voor een update. Zou echter alleen waardig zijn als er een dedicated GPU in zou komen. Eigenlijk best sneu dat je voor veel instapmodellen van de Mac computers integrated graphics krijgt terwijl je bijna duizend euro ervoor betaalt.

 • Profielfoto
  mymac

  Geen haast voor mij, toch pas in september een MacBook nodig:) Ik ben nu wel benieuwd wanneer de retina schermen in de Air verschijnen.

 • Profielfoto
  aukem

  En wanneer krijgt apple cinema display dan een update… Ook met retina?

 • Profielfoto
  Melle

  @ mvmaastricht > dat zou mooi zijn.

  @ bandjar > ik vind die alu bezel eigenlijk heel mooi. De glazen zwarte randen van alle andere, dat vind ik dan weer vreselijk…

  les gouts en les couleurs…