Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 april 2014

Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S5 gekraakt

De fingerprint scanner in de Samsung Galaxy S5 werkt volgens velen minder fijn dan Touch ID in de iPhone 5S. Het toestel van Samsung haalt het op het gebied van nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid niet bij de iPhone. Ook met de beveiliging is flink wat mis.

Duitse onderzoekers slaagden erin om de Samsung Galaxy S5 te ontgrendelen met een nagemaakte vingerafdruk. Dit is extra problematisch omdat de nieuwe Galaxy-telefoon geen extra veiligheidsmaatregelen ingebouwd heeft, maar wel de mogelijkheid biedt om PayPal-betalingen met een vingerafdruk goed te keuren.

Onderzoekers van het Duitse beveiligingsbedrijf SRLabs laten in een video zien dat het toestel eenvoudig om de tuin te leiden is. De onderzoekers waarschuwen dat het namaken van een vingerafdruk niet moeilijk is, criminelen kunnen dit binnen korte tijd leren.

Het staat vast dat vingerafdrukken na te maken zijn, ook de iPhone 5s is hier gevoelig voor. Fabrikanten kunnen zich echter wel wapenen tegen het spoofen van vingerafdrukken. Samsung doet dit geheel niet en heeft volgens de onderzoekers niet geleerd van eerdere beveiligingsproblemen met fingerpint readers.

De iPhone vraagt na een aantal mislukte pogingen tot het scannen van de vinger om een beveiligingscode en schakelt de vingerafdrukscanner uit. De Galaxy S5 staat echter een onbeperkt aantal pogingen om met een vingerafdruk te scannen toe. Ook vraagt Samsung’s toestel na een reboot niet om een toegangscode, de vingerafdrukscanner is meteen actief.

Reageer op artikel:
Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S5 gekraakt
Sluiten