Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S5 gekraakt

21 reacties

De fingerprint scanner in de Samsung Galaxy S5 werkt volgens velen minder fijn dan Touch ID in de iPhone 5S. Het toestel van Samsung haalt het op het gebied van nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid niet bij de iPhone. Ook met de beveiliging is flink wat mis.

Duitse onderzoekers slaagden erin om de Samsung Galaxy S5 te ontgrendelen met een nagemaakte vingerafdruk. Dit is extra problematisch omdat de nieuwe Galaxy-telefoon geen extra veiligheidsmaatregelen ingebouwd heeft, maar wel de mogelijkheid biedt om PayPal-betalingen met een vingerafdruk goed te keuren.

Onderzoekers van het Duitse beveiligingsbedrijf SRLabs laten in een video zien dat het toestel eenvoudig om de tuin te leiden is. De onderzoekers waarschuwen dat het namaken van een vingerafdruk niet moeilijk is, criminelen kunnen dit binnen korte tijd leren.

Het staat vast dat vingerafdrukken na te maken zijn, ook de iPhone 5s is hier gevoelig voor. Fabrikanten kunnen zich echter wel wapenen tegen het spoofen van vingerafdrukken. Samsung doet dit geheel niet en heeft volgens de onderzoekers niet geleerd van eerdere beveiligingsproblemen met fingerpint readers.

De iPhone vraagt na een aantal mislukte pogingen tot het scannen van de vinger om een beveiligingscode en schakelt de vingerafdrukscanner uit. De Galaxy S5 staat echter een onbeperkt aantal pogingen om met een vingerafdruk te scannen toe. Ook vraagt Samsung’s toestel na een reboot niet om een toegangscode, de vingerafdrukscanner is meteen actief.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Lowtemp

  De berichten over het gebruik van de vingerscanner van de S5 waren al niet eeg positief.. Dit maakt het af. Dit gaat Samsung meer kosten dan de voordelen van de scanner.

 • Profielfoto
  deNick

  Apple heeft iets beter nagedacht over de implementatie van Touch ID. Neemt niet weg dat Touch ID op precies dezelfde manier te omzeilen is. Sterker nog, hij gebruikt de mal die hij gemaakt heeft om Touch ID te spoofen om hetzelfde te doen bij Samsung’s Galaxy S5.

 • Profielfoto
  Needler

  Sensationele titel! Misplaatst naar mijn mening. De vingerafdrukscanner is niet gekraakt. Dezelfde test werkt ook bij de iPhone 5S. Is deze dan ook gekraakt? Iemand maakt een vingerafdruk na, dat is toch niet kraken? De methode is lastiger dan je denkt.

  Ik vind het wel schokkend hoe slecht de vingerafdrukscanner van Samsung werkt. Zo werkte de vingerafdrukscanner op mijn werk Dell 6 jaar geleden ook. Lousy! Maar goed, het is weer een vinkje op de specsheet van Samsung. Wat is het toch een slecht bedrijf.

 • Profielfoto
  sciletto

  Sensationele titel! Misplaatst naar mijn mening. De vingerafdrukscanner is niet gekraakt. Dezelfde test werkt ook bij de iPhone 5S. Is deze dan ook gekraakt? Iemand maakt een vingerafdruk na, dat is toch niet kraken? De methode is lastiger dan je denkt.

  Ik vind het wel schokkend hoe slecht de vingerafdrukscanner van Samsung werkt. Zo werkte de vingerafdrukscanner op mijn werk Dell 6 jaar geleden ook. Lousy! Maar goed, het is weer een vinkje op de specsheet van Samsung. Wat is het toch een slecht bedrijf.

  Eigenlijk is het dan wel gekraakt, gehacked, omzeilt whatever, it’s failed. Net als de iPhone 5S. Het verschil is echter zoals hierboven beschreven staat, dat na een aantal pogingen touch id uitschakelt. Ik merk toch telkens weer dat Apple net even wat beter over functies nadenkt dan menig andere mobiel merk.

  Voor de rest vind ik de vingerscanners van HTC en Samsung echt 3x nergens op slaan. Die zaten inderdaad 6 jaar geleden al in een laptop van Dell.

  Overigens zit iedereen te klagen over Apple dat ze niet meer innovatief zijn, dat het magische eraf is of dat ze de markt niet meer bepalen. Uiteindelijk doen ze dit dus wel.

 • Profielfoto
  klonic

  Samsung is weer druk aan het kopiëren, niet alleen de implementatie van een vingerafdruk scanner maar ook de gouden kleur van het toestel. Zij kijken duidelijk naar wat apple doet en als er iets leuks bij zit doen ze het ook. Opzich is dat niet zo erg maar het hoeft niet overduidelijk te gebeuren, wacht dan even. Zo ook met de smartwatches, er kwamen geruchten dat Apple bezig was en een half jaar later ook dat Samsung bezig was waarna ze het uitbrachtte. Uiteindelijk is het een geflopt product geworden.

  Apple heeft dit soort dingen ook niet zelf bedacht maar het moment en de manier waarop Apple het implementeert wordt steeds gejat.

  Probeer zelf eens iets te doen.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Het is veiliger om mijn telefoon ’s nachts in een kluis te leggen, alleen is dat totaal onhandig en onnodig omdat er bij mij in buurt 40 jaar geleden voor het laatst is ingebroken. Verzekeringen berusten volledig op kansberekening en derhalve grensnut, bijvoorbeeld: boven een bepaalde grens is het niet meer aantrekkelijk een zeker risico te nemen. De kans dat de dief van mijn telefoon met een plakbandje en houtlijm mijn vingerafdruk overneemt, lijkt me bijzonder klein. Mocht hij de moeite nemen, dan mag hij die €50.- die op mijn PayPal rekening staat gerust hebben. Die gok wil ik wel wagen.
  Het voordeel van een vingerafdruk is dat je hem niet kan vergeten en in verhouding vooralsnog behoorlijk veilig is.

 • Profielfoto
  pruus

  Probleem is de single step of Security. Daar schort het aan. En zoals in de film ook vertelt, de kloof tussen gebruiksvriendelijk én veilig. Bij de iPhone moet je ook altijd de code nog ingeven. Ja, minder gemakkelijk, maar veiliger. Elk systeem is waterdicht tot we het kunnen kraken…..

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Samsung is weer druk aan het kopiëren, niet alleen de implementatie van een vingerafdruk scanner maar ook de gouden kleur van het toestel. Zij kijken duidelijk naar wat apple doet en als er iets leuks bij zit doen ze het ook. Opzich is dat niet zo erg maar het hoeft niet overduidelijk te gebeuren, wacht dan even. Zo ook met de smartwatches, er kwamen geruchten dat Apple bezig was en een half jaar later ook dat Samsung bezig was waarna ze het uitbrachtte. Uiteindelijk is het een geflopt product geworden.

  Apple heeft dit soort dingen ook niet zelf bedacht maar het moment en de manier waarop Apple het implementeert wordt steeds gejat.

  Probeer zelf eens iets te doen.

  Je weet hopelijk wel dat de Motorola Atrix dit al in 2011 (of misschien zelfs 2010) had? Weliswaar niet geweldig uitgevoerd, maar dat Samsung Apple kopieert is wel erg kort door de bocht. De ontwikkeling omtrent smartwatches toeschrijven aan Apple gaat me sowieso veel te ver. Andere fabrikanten zijn daar al veel verder mee, zijn er veel langer mee bezig, en hebben doorgaans al een tijdje producten op de markt. Wat je eigenlijk zegt is: “Apple mag vanalles kopiëren zoals ze willen, maar als Samsung het vervolgens óók gaat doen gaat Samsung een stap te ver!”

  OT: De scanner van Samsung is natuurlijk niet gekraakt, maar de implementatie is wel erg matig. En dat had ik op zich ook wel verwacht. Dat er verder niet na blijkt te zijn gedacht over extra beveiligingsopties is wel een mispeer.

  Goed, ik zou toch al geen S5 kopen, dus dit verandert voor mij verder ook weinig.;-)

 • Profielfoto
  donut

  OMT is vergeten NIEUWS te maken van het bericht van 24 september 2013 waarin de iphone-vingerafdrukbeveiliging in 1 dag werd gekraakt met technieken die in 2002 al gedocumenteerd waren en voor iedereen op te halen van internet.

  Op de http://www.heise.de/ct/artikel/Der-iPhone-Fingerabdruck-Hack-1965783.html

  Misschien omdat het niet over Samsung ging….

 • Profielfoto
  ro_me

  Samsung is weer druk aan het kopiëren..bla bla ik praat domme onzin.

  Dat doet Apple ook! Sterker nog, Apple is er trots op dat het werk van anderen steelt. Nog sterker; Apple is een beetje jaloers op samsung. Heel sterk; als Samsung er niet was zou Apple geen iPad mini hebben gemaakt, en zou het geen 4,7 inch iPhone en smartwatch op stapel hebben liggen!

 • Profielfoto
  jackybe67

  ro_me,

  koop dan toch lekker een Samsung..

  Jou argumenten zijn ook altijd maar weer hetzelfde. Ga lekker bij NU.Nl rondhangen.

  Als Apple niet was gekomen met de iPhone wat zou er dan heden ten dagen te koop zijn?

 • Profielfoto
  Xcode

  Kom op mensen, wat zitten we nou te zeuren? Alle vingerafdruksystemen zijn niet waterdicht en dat is voor consumenten ook helemaal niet nodig. Het draait in dit geval om gebruiksgemak. Je iPhone is niet zomaar toegankelijk en de huis-tuin-en-keuken-dief kan niet bij je gegevens. Ben je iemand met staatsgeheimen, dan is het een leuke toevoeging aan tweetrapsverificatieprocedures. In dit geval is de iPhone 5S beter dan de Samsung tegenhanger vanwege het feit dat Touch ID op de iPhone net even iets eenvoudiger/sneller in gebruik is.

 • Profielfoto
  pruus

  Komt deze uitspraak iemand bekend voor: ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’?

 • Profielfoto
  Alano

  Elke keer als ik hier kom hoop ik interessant Apple en Mac gerelateerd nieuws te lezen, maar steeds zie ik weer zeikberichten over Samsung of Android. Wat is dit voor sekte? Vraag me inmiddels af waarom ik hier eigenlijk nog terug kom. Jammer, want omt was ooit een interessante nieuwssite…

 • Profielfoto
  MacRay

  Elke keer als ik hier kom hoop ik interessant Apple en Mac gerelateerd nieuws te lezen, maar steeds zie ik weer zeikberichten over Samsung of Android. Wat is dit voor sekte? Vraag me inmiddels af waarom ik hier eigenlijk nog terug kom. Jammer, want omt was ooit een interessante nieuwssite…

  Samsung sucks!!
  :razz:

 • Profielfoto
  MacRay

  koop dan toch lekker een Samsung..

  Jou argumenten zijn ook altijd maar weer hetzelfde. Ga lekker bij NU.Nl rondhangen.

  Als Apple niet was gekomen met de iPhone wat zou er dan heden ten dagen te koop zijn?

  (y)

 • Profielfoto
  ro_me

  ro_me,

  koop dan toch lekker een Samsung..

  Jou argumenten zijn ook altijd maar weer hetzelfde. Ga lekker bij NU.Nl rondhangen.

  Als Apple niet was gekomen met de iPhone wat zou er dan heden ten dagen te koop zijn?

  hahaha, lol. Alsof Apple in zijn eentje de Smartphome heeft uitgevonden!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Komop kinders, laten we het leuk houden.

  De implementatie van de Samsung scanner laat het verschil tussen de bedrijven nog maar eens zien; het ene bedrijf gedreven door passie voor het maken van goede producten, de ander gedreven door sales en cijfertjes.
  Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste, maar dat is duidelijk, anders zou ik tenslotte allemaal S i.p.v. i devices hebben. Met beide strategiën is niets mis, ze zijn alleen anders. Anders wil niet direct zeggen “niet goed”.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Samsung: #fakers #copiers #losers

 • Profielfoto
  SunKeeper

  OMT is vergeten NIEUWS te maken van het bericht van 24 september 2013 waarin de iphone-vingerafdrukbeveiliging in 1 dag werd gekraakt met technieken die in 2002 al gedocumenteerd waren en voor iedereen op te halen van internet.

  Ben je toen pas onder je steen vandaan gekropen? Te laat joh, op OMT stond al op 22 september 2013 een artikel over Touch ID dat gekraakt is.
  http://www.onemorething.nl/2013/09/hoe-touch-id-gekraakt-is-en-hoe-weinig-dat-zegt/

 • Profielfoto
  The Redesigner

  S5 blijft toch een betere telefoon voor je geld.