Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 april 2014

Vingerafdrukscanner iPhone 5S en Galaxy S5 vergeleken

De Samsung Galaxy S5 is nog niet officieel te koop, toch beginnen de eerste vergelijkingen met de iPhone 5S al op te duiken. In een hands-on gemaakt door ‘iCrackUriDevice’ op YouTube worden de vingerafdrukscanners van de toestellen vergeleken.

De maker van de video komt na het proberen van de vingerafdrukscanners van de toestellen tot de conclusie dat de iPhone 5S over een nauwkeurige en gebruiksvriendelijkere implementatie van vingerherkenning beschikt. Samsung past daarentegen het scannen van de vinger al praktischer toe door PayPal-betalingen te laten autoriseren met een vingerafdruk.

De Samsung Galaxy S5 scant de vinger door een swipe-beweging over het onderste deel van het touchscreen en de homeknop. Bij de iPhone moet de vinger op de homeknop gehouden worden. De implementatie van Samsung blijkt het haast onmogelijk om de telefoon met één hand te ontgrendelen, de swipe moet perfect verticaal naar beneden uitgevoerd worden.

Het instellen van de vingerafdruk gaat op de Galaxy S5 sneller dan op de iPhone 5S. Het toestel van Samsung heeft aan acht swipes genoeg om de vingerafdruk op te slaan. Beide implementaties hebben zo hun voor- en nadelen. De volledige vergelijking is in bovenstaande video te zien.

Via: 9to5Mac

Reageer op artikel:
Vingerafdrukscanner iPhone 5S en Galaxy S5 vergeleken
Sluiten