Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 april 2014
Leestijd: 2 minuten

Update voor iWork brengt aangepast design en nieuwe functies

Toen Apple vorig jaar een compleet nieuwe versie van iWork presenteerde, waren flink wat features verdwenen. Apple beloofde echter regelmatig met updates te komen die oude features uit iWork 09 zouden herstellen en nieuwe functionaliteit toevoegen.

Dinsdagavond heeft Apple een update voor iWork vrijgegeven. Zowel de versie voor iOS, OS X als iCloud zijn bijgewerkt met nieuwe interface-elementen en functies. Vooral de iCloud-versie van iWork is voorzien van een groot aantal verbeteringen. Er is nu ondersteuning voor Retina displays en er kan een alleen-lezen exemplaar van documenten gedeeld worden.

iWork voor iCloud
Naast de ondersteuning voor Retina-schermen en het delen van alleen-lezen versies van documenten, is de iCloud-versie van iWork voorzien van een nieuwe interface. Deze is nu in lijn met het platte uiterlijk van iOS 7. Ook is het mogelijk om documenten direct vanuit iCloud webmail te openen. Als laatste is het ook mogelijk om documenten op naam te zoeken, handig als er veel in iCloud opgeslagen is.

Een alleen-lezen versie delen in iCloud.

De individuele applicaties binnen iWork voor iCloud hebben ook nieuwe functies gekregen. Zo zijn er in pages nieuwe sjablonen toegevoegd en is de tekstomloop verbeterd. Numbers kan nu beter overweg met het importeren van CSV-bestanden en Keynote kan nu ook omgaan met diagrammen.

iWork voor iOS en OS X
Bij iWork voor iOS en OS X gaat het vooral om kleine verbeteringen. De mediakiezer in Keynote, Pages en Numbers is verbeterd met een directe zoekmogelijkheid. Keynote krijgt onder andere drie nieuwe animaties, ondersteuning voor exporteren naar PPTX-indeling van Microsoft Office en ondersteuning voor geanimeerde GIF-bestanden.

Een van de drie nieuwe animaties in Keynote is ‘Slippen’.

In Numbers kunnen CSV-bestanden nu direct naar een spreadsheet gesleept worden en in Pages is de ePub-export mogelijkheid verbeterd en kunnen secties in de tekst vanuit het navigatiepaneel bewerkt worden.

In totaal zijn er tientallen kleine verbeteringen aan iWork gedaan. Na het installeren van de updates wordt bij het openen van de applicaties een lijst met alle verbeteringen weergegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update voor iWork brengt aangepast design en nieuwe functies
Sluiten