Update voor iWork brengt aangepast design en nieuwe functies

14 reacties

Toen Apple vorig jaar een compleet nieuwe versie van iWork presenteerde, waren flink wat features verdwenen. Apple beloofde echter regelmatig met updates te komen die oude features uit iWork 09 zouden herstellen en nieuwe functionaliteit toevoegen.

Dinsdagavond heeft Apple een update voor iWork vrijgegeven. Zowel de versie voor iOS, OS X als iCloud zijn bijgewerkt met nieuwe interface-elementen en functies. Vooral de iCloud-versie van iWork is voorzien van een groot aantal verbeteringen. Er is nu ondersteuning voor Retina displays en er kan een alleen-lezen exemplaar van documenten gedeeld worden.

iWork voor iCloud
Naast de ondersteuning voor Retina-schermen en het delen van alleen-lezen versies van documenten, is de iCloud-versie van iWork voorzien van een nieuwe interface. Deze is nu in lijn met het platte uiterlijk van iOS 7. Ook is het mogelijk om documenten direct vanuit iCloud webmail te openen. Als laatste is het ook mogelijk om documenten op naam te zoeken, handig als er veel in iCloud opgeslagen is.

Een alleen-lezen versie delen in iCloud.
Een alleen-lezen versie delen in iCloud.

De individuele applicaties binnen iWork voor iCloud hebben ook nieuwe functies gekregen. Zo zijn er in pages nieuwe sjablonen toegevoegd en is de tekstomloop verbeterd. Numbers kan nu beter overweg met het importeren van CSV-bestanden en Keynote kan nu ook omgaan met diagrammen.

iWork voor iOS en OS X
Bij iWork voor iOS en OS X gaat het vooral om kleine verbeteringen. De mediakiezer in Keynote, Pages en Numbers is verbeterd met een directe zoekmogelijkheid. Keynote krijgt onder andere drie nieuwe animaties, ondersteuning voor exporteren naar PPTX-indeling van Microsoft Office en ondersteuning voor geanimeerde GIF-bestanden.

Een van de drie nieuwe animaties in Keynote is 'Slippen'.
Een van de drie nieuwe animaties in Keynote is ‘Slippen’.

In Numbers kunnen CSV-bestanden nu direct naar een spreadsheet gesleept worden en in Pages is de ePub-export mogelijkheid verbeterd en kunnen secties in de tekst vanuit het navigatiepaneel bewerkt worden.

In totaal zijn er tientallen kleine verbeteringen aan iWork gedaan. Na het installeren van de updates wordt bij het openen van de applicaties een lijst met alle verbeteringen weergegeven.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  iCloud.com maakt mij benieuwd naar de toekomst van OS X. Ziet er goed uit!

 • Profielfoto
  Mr.Bonzo.

  Helaas nog steeds geen two-page view

 • Profielfoto
  THX-1138

  Helaas nog steeds niet mogelijk om met gegevens- en sjabloonbestanden te werken.

 • Profielfoto
  dennispas

  Automatische hoofdletters…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En nog steeds heb ik gek genoeg de oude iconen in iCloud.

  (Ja, alles gereset, cache geleegd, etc.).

 • Profielfoto
  -rein

  @KarelWillem
  Ook bij mij zijn het nog steeds de oude iconen;-)

 • Profielfoto
  Imade

  Meteen geinstalleerd:-)
  Al heb ik ook Office (i.v.m. school verplichting) vind ik het werken met bijvoorbeeld pages en Keynote fijner.
  Maak er ook mooiere dia’s mee voor presentaties enzo:P
  (en het is vele male goedkoper)

 • Profielfoto
  TomBD

  Ik gebruik zelf ook Office, maar da’s meer omdat ik er echt aan gewend ben. Ben ook Windows-gebruiker, dus ik kan simpelweg geen iWork gebruiken. Behalve dan via iCloud.com, maar het zou toch mooi zijn als Apple het pakket ook voor Windows beschikbaar zou stellen. Want geloof het of niet, het lijkt me fijner dan Office. Als ik kijk naar m’n ervaringen met Apple’s variant op de Mac van m’n zus tenminste.:P

  Anyway, mooi om te zien dat Apple alles up-to-date blijft houden. Vroeg me al af waarom ze Pages, Numbers en Keynote voor iCloud nog niet aangepast hadden aan het iOS 7-design.

 • Profielfoto
  knekkie

  Zo langzamerhand komen alle oude features ook weer terug. Dat is goed om te zien. Stiekem hoop ik dat het volgende Mac OSX het zelfde ontwerp gaat krijgen.

  Het is nu het tweede platform van Apple met deze strakke look. Dus heel vreemd zal ik niet op kijken als Mac OSX ooit de zelfde look krijgt.

 • Profielfoto
  jeroenV_R

  ik krijg ook terug de oude icoontjes te zien.

  op beta.icloud.com krijg ik wel de nieuwe te zien.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Blijf het iCloud gedeelte een zeer zielige prestatie vinden op het gebied van grafische interface, maar goed dat zal wel aan mij liggen. T lijkt doet me denken aan het os 9 tijdperk.

 • Profielfoto
  prenkema

  Integratie tussen de pakketten is nog steeds niet goed hersteld.
  Geen grafiek van numbers in pages bijvoorbeeld, heel vervelend, niet uit te leggen dat dit niet werkt

 • Profielfoto
  Robbie122

  Woorden op alfabetische volgorde zetten mis ik ook.

 • Profielfoto
  Marcel

  Kleur icoon voor tekst werk niet meer