Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 april 2014

Uniek kijkje in de keuken van ontwikkelaars Microsoft Office for iPad

Toen Office voor iPad uitkwam, werd algemeen aangenomen dat Microsoft’s nieuwe CEO Satya Nadella verantwoordelijk was voor de release. Er werd jaren op de Office for iPad gewacht en vlak nadat de nieuwe CEO aantrad, kwam het pakket uit.

Toch blijkt het niet Satya Nadella te zijn die de beslissing heeft genomen om Office voor iPad uit te brengen. Steve Ballmer, de vorige Microsoft CEO, had het plan al goedgekeurd. Deze en nog veel meer interessante informatie is boven water gekomen in een Q&A-sessie met het Office for iPad Team. Een overzicht van de interessantste vragen en antwoorden na de break.

Een opmerkelijk statement van een van de ontwikkelaars van Office voor iPad is dat het pakket een aanvulling op en geen bedreiging voor iWork is. De pakketten mikken op een verschillend doel, op andere gebruikers. (bron)

Bezoekers van de site Reddit konden het Office for iPad-team (bijna) alles vragen.

Het team dat aan Office for iPad werkt, bestaat uit dezelfde mensen als het Office for Mac-team. De nieuwe Mac-versie van Microsoft Office heeft geen vertraging opgelopen door Office for iPad. De code voor Office for Mac en iPad kent een flinke overlap, er is bij het ontwikkelen van de iPad-versie al rekening gehouden met een Mac-versie. Zo is er een duidelijke scheiding gemaakt tussen functionele code en interface, waardoor het vooral een kwestie is van een zo optimaal mogelijke interface bouwen. (Bron)

Deze manier van werken zet ook de deur open naar Office for Android, liet een manager weten. Ook wordt er bij Microsoft gewerkt aan een Office-versie voor in de Windows Store. Deze zal dan ongetwijfeld uiterlijk van de Windows 8 tegelinterface hebben, deze zal Apple-gebruikers hoogstwaarschijnlijk bespaard blijven. (Bron)

Spandoeken kondigden de release van Office for iPad bij Microsoft aan.

Er was geen haast bij het ontwikkelen van Office for iPad. Men vond een feilloze werking belangrijker dan een sneller release. Tot nu toe is het team tevreden met de resultaten. Office for iPad werd vanaf nul ongebouwd en is geen afleiding van Office Mobile of Office for Mac. Ondanks de ruime ontwikkeltijd ontbreekt de mogelijkheid om documenten te printen nog, deze zal echter snel toegevoegd worden. (Bron + Bron)

Het complete Office for iPad-team bestaat uit ongeveer 70 mensen (Bron). Deelnemers aan de Q&A op Reddit waren vooral managers en eindverantwoordelijken. De hele Q&A met daarin nog meer informatie is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uniek kijkje in de keuken van ontwikkelaars Microsoft Office for iPad
Sluiten