Maarten
Maarten Nieuws 21 april 2014

Tim Cook over groene visie in video ‘Better’

We schreven er al eerder over: Apple gaat voor groen. Met Earth Day in het vooruitzicht heeft Apple een nieuwe campagne gestart met als sleutelwoord ‘Better‘. In een iconische video praat Tim Cook de kijker bij over de groene visie van Apple. In de video zijn prachtige beelden opgenomen van Apple’s zonnecellenpark te Nevada en zien we flarden van een handvol productieprocessen.

https://www.youtube.com/watch?v=EdeVaT-zZt4

Ook het gedeelte van Apple’s website over het klimaatbeleid is aangepast. De pagina Environmental Responsibility heeft een berg nieuwe statistieken en cijfers gekregen. Zo staan er mooie infographics over het stroomverbruik en wordt informatie over gebruikte grondstoffen helder uiteengezet. Lisa Jackson, Apple’s Vice President of Environmental Initiatives licht op de website in een open brief de keuzes van het bedrijf uit Cupertino toe:

At Apple, we believe innovation is about making things better. This simple idea drives us to take action in the face of the very real problem of climate change. We feel the responsibility to consider everything we do in order to reduce our impact on the environment. This means using greener materials and constantly inventing new ways to conserve precious resources. – Lisa Jackson,Vice President of Environmental Initiatives Apple

De nieuwste iMac verbuikt 97% minder stroom in slaapstand dan de iMac uit 1998.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook over groene visie in video ‘Better’
Sluiten