Spotify gaat (back) to black

10 reacties

De kleur van 2014 is teal. De diep-blauwgroene kleur zul je dit jaar ongetwijfeld overal om je heen zien opduiken, behalve bij muziekdienst Spotify. Die komt vandaag met een volledig nieuwe look, niet in olijk teal maar in sierlijk zwart.

Het nieuwe Spotify heeft naast een donker uiterlijk ook een vernieuwde interface gekregen, nieuw lettertype en afgeronde icoontjes. Het is de bedoeling dat het met de nieuwe interface nog makkelijker wordt om nieuwe muziek te ontdekken en te previewen of je eigen muziek te categoriseren en terug te vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=V1I6-wv0p8k

De nieuwe interface van Spotify wordt uitgerold over alle platforms en komt (of is al) beschikbaar voor Mac, iOS, Android en via het web. Op het moment van schrijven is de nieuwe iOS-app al beschikbaar maar is het nog wachten op een update van de Mac-versie van Spotify.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Robertkettelerij

  Het is te hopen dat ook de mac versie toegankelijk word gemaakt voor Voice Over gebruikers, Tot nu toe meld VO alleen de search balk en deze is zelfs niet toegankelijk om in te zoeken. Laten we het hopen. Aan de IOS versie kan trouwens ook wel wat aan verbetert worden qua Voice Over, wat zijn jullie ervaringen VO gebruikers?

 • Profielfoto
  rkaput

  Helaas het nieuwe uiterlijk nog niet voor de iPad

 • Profielfoto
  rdesign

  Ziet er netjes uit! De ‘oude’ interface was dan ook wel nodig heel erg aan een update toe, met name de iOS app zag er uit alsof ‘ie 4 jaar oud was.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Mooi mooi mooi!

 • Profielfoto
  Mona

  Nice!

  Off topic: waarom koopt Apple Spotify niet om hiermee iTunes uit het slop te trekken! Qua functies is Spotify vele malen beter dan iTunes (Radio). Of zou Apple ‘nog’ verstrengelt zitten in afspraken met de platenboys?

 • Profielfoto
  dkoel

  Het ziet er allemaal leuk uit… Maar nog steeds geen landscape ondersteuning voor de iPhone. Duurt lang!

 • Profielfoto
  Thomzzzzz

  Ziet er goed uit, jammer alleen dat er op iPhone nog steeds geen queue te zien / bewerken is… (tenzij ik het niet zie en iemand die inmiddels wel heeft gevonden:) )

 • Profielfoto
  Jeroen

  Wie heeft de Mac update al mogen ontvangen?

  Op de iPhone heb ik hem al wel.
  Het lijkt er op dat er in de Offline modus geen albumcover zichtbaar is.. Erg jammer.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Helaas het kan mij niet bekoren, de vorige interface was voor mij al de reden om over te stappen naar Rdio welke een mooie clean, lichte en heldere interface heeft.
  Deze update is geen verbetering wat dat betreft.

 • Profielfoto
  dkoel

  Aanvulling: Wel eindelijk de mogelijkheid om zonder playlists te werken. Gewoon lekker albumpje toevoegen aan albumlijst, artiesten enz. Heerlijk!