Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 april 2014

Slide to Retire; Vooraanstaand iPhone-designer Greg Christie verlaat Apple

Hij was nooit te zien in filmpjes en er zijn zelfs geen foto’s van hem op internet te vinden. Toch is Greg Christie een belangrijke man binnen Apple geweest, hij maakte tal van interface-elementen voor de iPhone, bijvoorbeeld de ‘slide to unlock’ functie.

Christie werkte al vanaf de jaren 90 bij Apple en gaf voorheen leiding aan de afdeling human interface design. Sinds kort is deze functie overgeheveld naar Jony Ive, hij gaat nu zowel over het ontwerp van de hard- als software. Naar verluidt ontstond teveel wrijving tussen Ive en Christie over het ontwerp van iOS 7 en stapt de oudgediende daarom op. Apple bevestigde tegenover Fincancial Times dat Christie met pensioen gaat. 

Greg Christie was een van de personen die verantwoordelijk was voor het ontwerp van de interface van de eerste iPhone. Deze was anders dan bij andere telefoons uit die tijd volledig gebaseerd op aanraking. Elementen als slide to unlock en met de vinger door een lijst scrollen bestonden nog niet. Christie bedacht deze met een klein team en heeft ook een aantal pantenten op zijn naam staan. Enkele van deze patenten zijn ook van belang bij een grote rechtszaak die Apple en Samsung momenteel voeren.

Apple zegt in een statement niets over eventuele onenigheid tussen Ive en Christie. De wrijving tussen de twee designers moet dan ook als gerucht worden gezien, mogelijk is Christie in goed overleg met pensioen gegaan.

Greg has been planning to retire later this year after nearly 20 years at Apple. He has made vital contributions to Apple products across the board, and built a world-class Human Interface team which has worked closely with Jony for many years.

Reageer op artikel:
Slide to Retire; Vooraanstaand iPhone-designer Greg Christie verlaat Apple
Sluiten