‘Screenshots tonen betaversie iOS 8’

22 reacties

Hoewel het waarschijnlijk nog tot september duurt voordat we iOS 8 op onze iPhones kunnen zetten, toch lekken er al wat details uit over de volgende versie van iOS. Zo zouden nieuwe apps als Preview, TextEdit en Healthbook aanwezig zijn.

Nieuwe screenshots van wat een vroege bètaversie van iOS 8 zou zijn, tonen nog een aantal nieuwe apps die nog niet eerder gezien zijn. Op het homescreen is iTunes Radio in een aparte app ondergebracht en zien we een nieuwe app genaamd ‘Watch Utility’ die vermoedelijk gebruikt zal worden om de iWatch te koppelen en configureren.

Vermeend screenshot iOS 8 beta op een iPhone.
Vermeend screenshot iOS 8 beta op een iPhone.

Hoewel de meeste iconen ongewijzigd zijn gebleven, heeft het Safari-icoon opmerkelijk genoeg een aangepast ontwerp. Ook de iconen van Preview, TextEdit en Tips zijn anders dan de iconen die we in eerdere screenshots van wat iOS 8 zou moeten zijn hebben gezien. De screenshots zijn precies een week geleden gemaakt en details lijken redelijk te kloppen. De tijden zijn verschillende, de Clock-app loopt mee en de accupercentages verschillen.

Op een iPad ziet het er zo uit.
Op een iPad ziet het er zo uit.

Het is uiteraard niet te verifiëren of dit écht iOS 8 is, of bijvoorbeeld iOS 7 met een jailbreak-thema eroverheen. Wat denk jij?

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  Ik vraag me vooral af wat die TextEdit moet voorstellen.. Wat zou zoiets kunnen dat Pages niet kan? Of wat niet gewoon in Pages toegevoegd kan worden?

 • Profielfoto
  GT1988

  Fake! Ik vind het niet bij Apple passen om een app genaamd Tips te promoten. Een van de succesfactoren van Apple is dat het intuïtief te gebruiken is. Een tips app spreekt dat tegen in mijn ogen.

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Beste Raymond, Aantal is altijd enkelvoud. Dus het is niet:
  tonen nog een aantal apps die nog niet eerder te zien zijn, maar tonen een aantal apps dat nog niet eerder te zien is.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Notes, TextEdit, Pages…ruime keuze als dat allemaal default op een nieuw iDevice staat.

 • Profielfoto
  PBP

  Is al confirmed fake door Gurman van 9to5mac. Gebruiken namelijk icons van de mockup van 9to5mac.

 • Profielfoto
  Kyhd

  Ik twijfel aan de echtheid. Er staat ook een watch utility app?

 • Profielfoto
  Afroman

  Fake, halfjaar geleden kwam ook zo’n bericht uit. Daarnaast is iWork en iLife gratis waardoor TextEdit niet meer nodig is. En in die iWatch geloof ik ook al niet. Wordt vast iets heel anders. Healthbook is het enige wat echt kan.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Fake! De icoontjes van Berichten, FaceTime en de Telefoon-app zijn sinds iOS 7.1 donkerder. Ik neem aan dat Apple daar niet continu tussen blijft switchen. En bovendien kan ik dit ook in een half uurtje in elkaar zetten met Sketch!!

 • Profielfoto
  Verdult

  Fake. Je hebt nooit 3 bolletjes bereik met Verizon!

 • Profielfoto
  queenfan

  Volgende maand mijn abonnement verlengen.

 • Profielfoto
  IOS dude

  lijkt me ook fake, bij een nieuwe iphone is het eerste scherm namelijk nooit helemaal gevuld en staan er een paar apps op het 2e beginscherm. Ik zie niet in waarom apple nu wel ineens het eerste scherm zou volgooien??

 • Profielfoto
  iPredict

  Met Pages gratis bij elk nieuw iOS device en een Photos en iBooks app voor image en PDF previews (laat staan Dat de meeste apps in-app previews hebben), zie ik het nut van Preview en TextEdit niet in. Daarnaast: een “Tips” app?! Het is nu echt tijd om apps te kunnen verwijderen of verbergen, want 90% van de iPhone gebruikers heeft geen tips nodig.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  @Mcegbert: een aantal apps die nog niet eerder te zien waren zou beter zijn. ‘Waren’ slaat hier op de apps, niet op ‘een aantal’, als je dan toch aan het verbeteren bent… Achter ‘een aantal’ komt vaak een deelzin, die in zich zelf een persoonsvorm kan bevatten. Het aantal is hier een los telwoord, geen onderwerp.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  On topic: de Tips-app kan ook een nieuw advertentiemodel betekenen, dat je locatie-based advertenties verhuld als tips kan inzien op basis van je gebruik, je voorkeuren en je locatie. Ik zie nergens staan dat het om de handleiding van de iPhone gaat, wat mij ook inderdaad een overbodige toevoeging zou lijken.

 • Profielfoto
  throttlemeister

  @Mcegbert als je dan zonodig voor de spellingpolitie wilt spelen, doe het dan op zijn minst goed.

 • Profielfoto
  MaximVermeiren

  Ook raar dat de iPad nu wel een calculator-app heeft…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Minder raar dan dat de iPad nu géén calculator app heeft.:)

 • Profielfoto
  IOS dude

  vooral raar dat de calculator app niet in het standaard mapje “extra’s” zit zoals nu op de iPhone…:)

 • Profielfoto
  Twitfix

  He op de ipad is ook de app calculator nieuw, die zit nog helemaal niet op de ipad @redactie

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik weet wel een betere oplossing: maak gewoon de collectie apps op de iPad identiek aan de iPhone.

  Werkelijk nog nooit begrepen waarom daar verschil tussen zit. Het zijn toch allebei mobiele apparaten voor onderweg? Zeker de iPad WiFi + Cellular.

 • Profielfoto
  Macnido

  Fake. Vergelijk de simpelheid van het “App Store” ikoon en het “iTunes Store” ikoon maar eens met de complexiteit van het “Watch Utility” ikoon.

  Uitleg: Alles in het Watch ikoon (illustratie) zou wit moeten zijn op een (zwart) font/achtergrond. Daarnaast zou de illustratie nooit de witte cirkel raken en altijd een ruimte ertussen hebben. En dan de dead-giveaway: er zit geen verloop in het groen van het “Watch Utility” ikoon.

  Ikoontjes maak je niet in een kwartiertje, ik denk dat Joni er iets langer over zou hebben gedaan.

 • Profielfoto
  steveb

  hmm
  toch een rariteit

  de iphone klok toont 6u25 net als de clock app
  maar de watch utility 9u41 aangeeft (het door apple heel vaak gebruikte tijdstip)

  => voor mij is dit niet geloof waardig