Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 april 2014
Leestijd: 1 minuut

RollerCoaster Tycoon voor iOS uitgebracht

Menig twintiger of dertiger zal zich RollerCoaster Tycoon nog herinneren. In de simulatiegame is het de taak een pretpark te beheren. Van het regelen van de financiën en aannemen van klusjesmannen tot het bouwen van vette achtbanen, het hoort er allemaal bij.

In 2012 kwam RollerCoaster Tycoon al naar de Mac, vandaag is de langverwachte iOS-versie van de pretparksimulator uitgekomen. RollerCoaster Tycoon 4 mobile is te koop in de App Store voor €2,69 en bevat meer dan 50 attracties en 20 achtbanen. Grafisch doet de iOS-versie denken aan RollerCoaster Tycoon 2, de attracties zijn opnieuw ontworpen maar nog steeds erg herkenbaar. 

Bekende attracties hebben hun weg naar de iOS-versie gevonden.

Het is nog steeds onmiskenbaar het originele RollerCoaster Tycoon, maar wel met een verdien en game-model dat in 2014 past. Bij de aanschafprijs zit een flink aantal attracties, maar er zijn ook in-app aankopen beschikbaar. Natuurlijk mag het delen van blauwdrukken van zelfgemaakte achtbanen via Facebook niet ontbreken, en kunnen vrienden elkaars park bezoeken.

Anno 2014 mogen sociale elementen niet ontbreken.

RollerCoaster Tycoon 4 mobile werkt met Game Center-integratie en werk zowel op de iPhone als iPad. Onze eerste ervaring leert dat het op de iPad een stuk prettiger spelen is dan op een iPhone. Een uitgebreide review van RollerCoaster Tycoon 4 voor iOS binnenkort in onze rubriek Gameweekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
RollerCoaster Tycoon voor iOS uitgebracht
Sluiten