Review: Google Chromecast is een koopje met beperkingen

28 reacties

Sinds kort is de Google Chromecast in Nederland verkrijgbaar. De HDMI-dongle van Google draait op een aangepaste versie van Chrome OS. Hierdoor is de HDMI-stick ook geschikt voor gebruik met iPhone of iPad en in beperkte mate OS X.

Google kiest duidelijk voor een andere aanpak de Apple met de Apple TV. OMT bekijkt of deze andere aanpak een apparaat oplevert dat ook nuttig is voor Apple-gebruikers. Voor 35 euro lijkt de Chromecast een goed en voordelig alternatief voor de Apple TV. Maar is dat ook zo?

Formfactor en hardware
De Chromecast is kleiner dan de Apple TV en kan zo achterin een televisie geprikt worden. Er is wel een losse stroomadapter nodig, als de TV over USB beschikt kan ook USB-poort ook als voedingsbron gebruikt worden. Ook op andere punten verschillen de Apple TV en Chromecast. Google’s stick moet het stellen zonder 5 GHz WiFi en Bluetooth.

Niet alleen op gebied van hardware is de Chromecast anders dan de Apple TV. Waar Apple’s settopbox het beeld als fysieke H.264 stream van de iPhone of iPad ontvangt, wordt bij Chromecast alleen een link naar de content verzonden die de HDMI-stick vervolgens zelfstandig afspeelt.

In de doos: Chromecast, stroomadapter, USB-kabel en HDMI-verlenger.
In de doos: Chromecast, stroomadapter, USB-kabel en HDMI-verlenger.

De Apps
Op de Chromecast draaien zelf geen apps, maar is afhankelijk van een smartphone, tablet of computer. Makers van apps kunnen ondersteuning voor Chromecast vrij gemakkelijk integreren. Het aanbod van apps met ondersteuning voor Chromecast valt tegen. YouTube en Netflix hebben ondersteuning voor Google’s HDMI-stick, maar voor bijvoorbeeld RTL XL en NPO ontbreekt de ondersteuning.

Direct afspelen vanaf YouTube, Netflix en enkele andere apps.
Direct afspelen vanaf YouTube, Netflix en enkele andere apps.

De apps die Chromecast ondersteunen werken prima. Door middel van een icoontje dat enigszins op Airplay lijkt kan content van bijvoorbeeld YouTube en Netflix vanaf een iPhone of iPad naar de Chromecast gestuurd worden. Die speelt prima af, zonder haperingen in full HD en perfect lipsync. Fijn hierbij is dat de video doorspeelt als een andere app op de iPhone of iPad open staat.

De 'cast' button lijkt wat op de Airplay button
De ‘cast’ button lijkt wat op de Airplay button

Omdat de Chromecast geen ondersteuning voor Airplay mirroring biedt, zijn de verdere mogelijkheden wat beperkt. Het enige dat een beetje bij AirPlay in de buurt komt is het ‘casten’ van een tabblad uit de Chrome browser. Dit kan alleen op OS X en niet op iOS. Google geeft zelf aan dat deze functionaliteit nog in betafase is en dat is te merken. Het mooie HD-beeld dat we eerdere bij apps die Chromecast officieel ondersteunen zagen, ziet het er bij het casten van een tabblad soms blokkerig uit. Ook lopen video’s die via een tabblad afgespeeld worden niet altijd lipsync en een algehele vertraging van ongeveer een seconde merkbaar.

Tabbladen casten vanuit de Chrome browser gaat nog niet altijd vlekkeloos.
Tabbladen casten vanuit de Chrome browser gaat nog niet altijd vlekkeloos.

Conclusie
Met zijn prijs van 35 euro is Google’s HDMI-stick een koopje dat een paar dingen heel goed kan, maar daar houdt het ook wel bij op. Het ontbreken van Airplay maakt het apparaatje erg afhankelijk van de momenteel beperkte selectie apps die bovendien niet toegespitst zijn op de Apple-gebruiker.

Bezitters van een Apple TV kunnen de Chromecast rustig links laten liggen, het apparaat heeft minder functionaliteit dan de Apple TV en kan niets écht beter. Wie een HDMI-dongle zoekt om op een simpele manier Netflix, YouTube of VEVO te streamen, heeft aan de Chromecast een prima apparaatje dat bovendien geen aanslag op de portemonnee zal doen.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  Wat?? Misschien meerder formaten afspelen! Direct streamen vanaf een verscheidenheid aan apparaten, zoals een NAS. Dat kan de Apple TV niet! Nee, daarmee kan je alleen vanaf iTunes streamen!
  Een review is leuk, maar ben dan wel objectief! Noem het anders geen review maar een ‘Apple fanboy zeikt Google af’

 • Profielfoto
  Joranbusscher

  Om ro_me aan te vullen:
  Wees objectief, niet ben objectief. Verder, als je lekker google stukjes wil lezen kijk dan op een niet-apple fanboy site? Deze site gaat over apple, de concurrent afzeiken hoort daar ook bij.

 • Profielfoto
  Andre Mesker

  …, de concurrent afzeiken hoort daar ook bij.

  Zelden zulke onzin gelezen. Wat een niveau.:roll:

 • Profielfoto
  hokkie

  @ro_me.

  De Apple TV is meer dan geschikt om te streamen vanaf een andere PC/Mac/NAS, zonder tussenkomst van een iOS device en/of jailbreak.

  1. Google (haha) maar eens naar PlexConnect. Door middel van Plex Media Server (welke praktisch op elke PC/Mac/NAS draait) kun heel eenvoudig streamen naar de ATV (1080p en 5.1)

  2. Daarnaast bestaat er nog iets van Air Video HD, maar dan heb je wel een iOS/android device nodig. Air Video HD server installeren op je PC/Mac, mappen selecteren en klaar.

  3. Airplay vanaf iOS (YouTube, NPO, RTL en Extended display is tevens een must voor een mediaplayer.

  Wat mij betreft is een Apple TV, met deze 3 punten, een veel mooiere oplossing dan een incompleet Google Chromecast.

  Een groot nadeel van Apple TV is het ontbreken van DTS. Alleen met Dolby Digital 5.1 afgescheept worden in deze tijd is, wat mij betreft, kansloos.

  edit:

  LAN aansluiting is ook wel lekker! Zeker als je 15+ GB fims hebt…

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Het aanbod van apps met ondersteuning voor Chromecast valt tegen. YouTube en Netflix hebben ondersteuning voor Google’s HDMI-stick, maar voor bijvoorbeeld RTL XL en NPO ontbreekt de ondersteuning.

  Dat is begrijpelijk, aangezien de SDK net pas uit is (sinds februari geloof ik). Bovendien is de Chromecast pas sinds 2 of 3 weken in Nederland verkrijgbaar, dus ondersteunen RTL en de NPO nog geen Chromecast maar als ik het goed begreep zit dit er redelijk snel aan te komen.

  Fijn hierbij is dat de video doorspeelt als een andere app op de iPhone of iPad open staat.

  De reden hiervoor is dat de Chromecast zelfstandig verbinding legt met de externe server voor het streamen. Je kunt na het aanzetten van een video dus gerust je apparaat zelfs geheel uitzetten; de Chromecast blijft gewoon doorstreamen. Je krijgt dus niet dat je video opeens stopt als je tablet op standby gaat (zoals bijv met de Dumpert-app voor iOS icm met een Apple TV). Andere voordelen zijn dat je accu verder niet lijdt onder het ‘casten’ en dat je bijvoorbeeld ook een playlist kunt samenstellen met meerdere personen op verschillende apparaten, die de Chromecast allemaal netjes in één ruk door afspeelt.

  Wat ik wel handiger vind aan mijn Apple TV is dat die gewoon een aparte digitale audio-uitgang heeft. Die heb ik direct aan de versterker hangen waardoor de TV dus niet aan hoeft als ik muziek afspeel. De Chromecast steek je direct in de HDMI-poort en heeft ook geen aparte audio-uitgang. Zonder trucjes kun je dus alleen muziek afspelen als je TV ook aanstaat.

  Ik gebruik mijn Chromecast het meest om content af te spelen van mijn Plex Mediaserver. Dat kan via de Apple TV alleen maar via een hacky omweg (PlexConnect zoals hokkie ook noemde, wat overigens redelijk werkt, maar door updates vanuit Apple vaak weer aanpassingen nodig heeft en absoluut niet werkbaar is voor de doorsnee gebruiker). Op de lange termijn voorzie ik dan ook dat de Chromecast veel potentie heeft omdat je feitelijk een onbeperkt aantal apps kunt krijgen die op de Chromecast werken, terwijl je bij een Apple TV gebonden bent aan de apps die Apple toestaat op de Apple TV zelf, naast het AirPlay’en van videos in de browser en apps die het goed (I’m looking at you, Dumpert!) ondersteunen.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Om ro_me aan te vullen:
  Wees objectief, niet ben objectief. Verder, als je lekker google stukjes wil lezen kijk dan op een niet-apple fanboy site? Deze site gaat over apple, de concurrent afzeiken hoort daar ook bij.

  Sorry, maar als dat je drijfveer moet zijn om een site in de lucht te houden … dan spoor je wat mij betreft niet helemaal.

 • Profielfoto
  hokkie

  De Chromecast steek je direct in de HDMI-poort en heeft ook geen aparte audio-uitgang. Zonder trucjes kun je dus alleen muziek afspelen als je TV ook aanstaat.

  De meeste mensen, die zo’n ding kopen, hebben wel iets van een 5.1 opstelling. De huidige versterkers hebben (bijna) allemaal wel HDMI ingangen. De Chomecast zou je in de versterker kunnen prikken.

  Voor wat betreft Plexconnect;

  Ik weet niet hoe lang het geleden is dat je dit geprobeerd hebt, maar tegenwoordig is het kinderlijk eenvoudig. Ja een update is even uitkijken, maar deze komen gelukkig niet wekelijks/maandlijks. De laatste update van de Apple TV is trouwens zonder problemen uitgevoerd.

  Een goed alternatief is dan Air Video HD, maar hiervoor dien je dus wel een smartphone te hebben die kan ‘casten’.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  De meeste mensen, die zo\’n ding kopen, hebben wel iets van een 5.1 opstelling. De huidige versterkers hebben (bijna) allemaal wel HDMI ingangen. De Chomecast zou je in de versterker kunnen prikken.

  Ik heb nog een ouderwetse 5.1-versterker met alleen tulp-aansluitingen en digitale ingangen. Geen HDMI helaas!

  Voor wat betreft Plexconnect;

  Ik weet niet hoe lang het geleden is dat je dit geprobeerd hebt, maar tegenwoordig is het kinderlijk eenvoudig. Ja een update is even uitkijken, maar deze komen gelukkig niet wekelijks/maandlijks. De laatste update van de Apple TV is trouwens zonder problemen uitgevoerd.

  Een goed alternatief is dan Air Video HD, maar hiervoor dien je dus wel een smartphone te hebben die kan \’casten\’.

  Ik gebruik PlexConnect sinds een halfjaartje denk ik. Maar ‘kinderlijk eenvoudig’ blijft natuurlijk subjectief. Om mijn ouders nou aan het werk te zetten om certificaten te genereren die ze dan op de Apple TV moeten installeren via USB, om PlexConnect aan de praat te krijgen … nee, sorry. Het werkt mooi, maar je moet wel weten wat je doet om het aan de praat te krijgen.

 • Profielfoto
  Obliviant

  Een groot nadeel van Apple TV is het ontbreken van DTS. Alleen met Dolby Digital 5.1 afgescheept worden in deze tijd is, wat mij betreft, kansloos.

  goh.. werkelijk?? dan begrijp je het verschil tussen DTS en DD niet echt, en ook niet waarom juist die keuze gemaakt is.

  Wat ik wel handiger vind aan mijn Apple TV is dat die gewoon een aparte digitale audio-uitgang heeft.

  precies.. voor mij ook DE reden om vooral niet zo’n suffe dongle te gebruiken

  maar er is meer… rechtstreeks in je HDMI (maar dan wel met een verloopstekker omdat in 90% van de gevallen de hdmi van de dongle te breed is om er goed in te passen).. externe voeding heb je ook nodig dus er komt zelfs nog meer draad aan die dongle te hangen.. de bijgeleverde verloopstekker naar de USB poort is ook niet zonder risico, gebruik je namelijk de zogenaamde service usb poort van de TV dan heb je blijkbaar direct je dongle om zeep geholpen

  dit laten ze dan steeds zien

  en dit is wat je allemaal nodig hebt

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Gewoon een dingetje in je TV steken dat wél AirPlay aankan.
  En dat voor minder dan de helft van het geld.

  http://www.dx.com/p/ipush-d2-wireless-hdmi-adapter-dlna-airplay-receiver-for-iphone-tablets-more-white-222491#.UzrGndxM97A

 • Profielfoto
  ro_me

  @hokkie
  Niet, Apple tv heeft altijd itunes nodig om te streamen, er moet altijd een pc/mac aan staan met itunes.
  Plex connect is een hack! ‘clever little hack’ staat op hun eigen site. Dit is GEEN functionaliteit van de ATV. Air video is ook een workaround. Chomecast heeft hier gewoon een streepje voor op de ATV.

  Ben het met je eens dat ATV een mooiere oplossing is, tot nu. Ik gebruik iFlicks en neem de paar minuten om te converteren op de koop toe. Maar dan heb ik wel de probleemloze gebruikerservaring van Apple.

 • Profielfoto
  Buzz

  ro_me: Apple TV kan ook direct van de iTunes Store, NetFlix en Airplay op iOS streamen, zonder dat er een PC/Mac met iTunes aan hoeft te staan.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  @KarelWillem
  WOOOW supertip!
  dank, dat ziet er perfect uit. Zo simpel moet het!
  Misschien iets voor een artikel of review op OMT?

 • Profielfoto
  Obliviant

  Niet, Apple tv heeft altijd itunes nodig om te streamen, er moet altijd een pc/mac aan staan met itunes.
  Plex connect is een hack! ‘clever little hack’ staat op hun eigen site. Dit is GEEN functionaliteit van de ATV. Air video is ook een workaround. Chomecast heeft hier gewoon een streepje voor op de ATV.

  je hebt werkelijk geen flauw benul waar je over praat he…

  ja, ik gebruik Plex, nee, ik gebruik geen brakke hack PlexConnect
  ja, ik heb onderhand 3 ATV’s.. Nee, ik gebruik geen iTunes

  de Plex app op me iPad mini streamt rechtstreeks vanaf me NAS naar m’n ATV’s in full surround sound en 1080p.. daarnaast kan ik natuurlijk alle functionaliteit van me iphone en ipad gebruiken op me ATV.. en natuurlijk alle ingebouwde apps van de ATV want die werken ook gewoon

 • Profielfoto
  zepkleiker

  je hebt werkelijk geen flauw benul waar je over praat he…

  Zo’n kleinerende toon draagt zelden bij aan een goede discussie. Liever niet doen …

  ja, ik gebruik Plex, nee, ik gebruik geen brakke hack PlexConnect
  ja, ik heb onderhand 3 ATV\’s.. Nee, ik gebruik geen iTunes

  de Plex app op me iPad mini streamt rechtstreeks vanaf me NAS naar m\’n ATV\’s in full surround sound en 1080p.. daarnaast kan ik natuurlijk alle functionaliteit van me iphone en ipad gebruiken op me ATV.. en natuurlijk alle ingebouwde apps van de ATV want die werken ook gewoon

  Dat is gewoon een andere aanpak, en het hangt van eigen voorkeur af wat je het fijnst vindt. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de oplossing met de Chromecast, omdat ik dan niet gebonden ben aan 1 apparaat en ook dat apparaat verder niet meer nodig heb als de stream eenmaal start. Ik kan een film op de Chromecast starten vanaf mijn laptop, waarna mijn vriendin die pauzeert met haar tablet vanaf de andere bank als ze naar het toilet gaat, waarna ik de film uiteindelijk stop met mijn telefoon. Dat lukt niet met de Apple TV. (En ja, die situatie is wel eens voorgekomen ja. :P) Het verschil zit er dus in dat bij de Apple TV jouw iPad mini de stream doorstuurt, terwijl bij de Chromecast het de Chromecast zelf is die de stream binnenhaalt.

  Maar nogmaals, dat is puur persoonlijke voorkeur.

  ‘Alle ingebouwde apps gebruiken’ zal overigens door weinigen gedaan worden. 80% van de apps heb ik nog nooit gestart, aangezien ik niet zoveel interesse heb in WSJ, Koreaanse TV en al die andere zaken die standaard op de Apple TV staan.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Een groot nadeel van Apple TV is het ontbreken van DTS. Alleen met Dolby Digital 5.1 afgescheept worden in deze tijd is, wat mij betreft, kansloos.

  goh.. werkelijk?? dan begrijp je het verschil tussen DTS en DD niet echt, en ook niet waarom juist die keuze gemaakt is.

  Wat ik wel handiger vind aan mijn Apple TV is dat die gewoon een aparte digitale audio-uitgang heeft.

  precies.. voor mij ook DE reden om vooral niet zo\’n suffe dongle te gebruiken

  maar er is meer… rechtstreeks in je HDMI (maar dan wel met een verloopstekker omdat in 90% van de gevallen de hdmi van de dongle te breed is om er goed in te passen).. externe voeding heb je ook nodig dus er komt zelfs nog meer draad aan die dongle te hangen.. de bijgeleverde verloopstekker naar de USB poort is ook niet zonder risico, gebruik je namelijk de zogenaamde service usb poort van de TV dan heb je blijkbaar direct je dongle om zeep geholpen

  dit laten ze dan steeds zien

  en dit is wat je allemaal nodig hebt

  Sorry, maar dat vind ik een beetje een suf argument. Alsof er iemand is die opeens de Chromecast waardeloos vind werken als je dat verlengkabeltje van 10 cm gebruikt. En Apple toont zelf ook alleen het kastje met de afstandsbediening? http://www.apple.com/nl/appletv/
  Ik heb 4 kabels die uit mijn Apple TV lopen …

  Daarnaast is het ook weer niet zo dat Google het probeert te verhullen. Tijdens de presentatie van de Chromecast werd het volgende gezegd: “Once you take it out of its beautiful, clean box, all you have to do is plug it in to, ah, any HDMI input on your TV, power through USB, connect to your home Wifi, and you’re ready to kick back and watch.”

 • Profielfoto
  hokkie

  Weet je, het maakt ook helemaal niets uit! De consument, wij dus, willen gewoon keus. De één kiest voor een Mac Mini, de ander voor een Google Chromecast. Uiteindelijk moet je tevreden zijn over het resultaat, dan maakt de weg er naar toe niet zoveel uit;)

 • Profielfoto
  Domtoren

  Gewoon een dingetje in je TV steken dat wél AirPlay aankan.
  En dat voor minder dan de helft van het geld.

  http://www.dx.com/p/ipush-d2-wireless-hdmi-adapter-dlna-airplay-receiver-for-iphone-tablets-more-white-222491#.UzrGndxM97A

  Dat is interessant. Heeft dit ding een bestaand wifi netwerk nodig of maakt het zijn eigen netwerk?

 • Profielfoto
  markiij

  Hm, heb geen smart tv dus zou dit voor Netflix wel handig vinden. Voor de rest behoorlijk nutteloos naar mijn idee. YouTube wil ik zelden graag op een groter scherm zien.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Gewoon een dingetje in je TV steken dat wél AirPlay aankan.
  En dat voor minder dan de helft van het geld.

  http://www.dx.com/p/ipush-d2-wireless-hdmi-adapter-dlna-airplay-receiver-for-iphone-tablets-more-white-222491#.UzrGndxM97A

  Dat is interessant. Heeft dit ding een bestaand wifi netwerk nodig of maakt het zijn eigen netwerk?

  .
  Hij maakt een eigen WiFi netwerk. Maar kiest daarbinnen voor je bestaande netwerk.

  Of zoiets (hij is van mijn zoon).:)

 • Profielfoto
  computer space

  Als je media gaat afspelen heb ik vragen als:
  Ondersteunt de Chromecast PAL 25/50p en Films 23.976p?
  Welke sound codecs kun je gebruiken?

  En graag zie ik de grote 3 een keer goed naast elkaar:

  Raspberry Pi met https://itunes.apple.com/us/app/unofficial-official-xbmc-remote/id520480364
  Chromecast
  AppleTV

  En dan alles meenemen: playback van zware MKV’s, al dan niet via Beamer, hoeveelheid judder in de playback, mogelijkheden met ondertitels, support voor 16:10 en 21:9 schermen etc.

 • Profielfoto
  wouwout

  Heb chromecast en Apple TV, grote voordeel van chromecast is dat ie zelf de video binnenhaalt en afspeelt. Je telefoon of iPad is eigenlijk alleen de afstandbediening voor de chromecast.

  Video is daardoor vloeiend en stukken beter dan (nog steeds niet perfecte) Airplay op Apple TV, waarbij je telefoon/iPad de video doorstuurt naar Apple TV en dus veel data continu verstuurd wordt (met mogelijk onderbrekingen tot gevolg).

  Plex ziet er op chromecast bv stukken beter uit dat Plex via Airplay/Apple TV.

  @computerspace: chromecast zit vast op 60hz, in ieder geval de amerikaanse versie die ik heb. Dat is een nadeel. En via Plex lopen 12GB MKV’s prima en met zeer goede kwaliteit (volgens mij geen conversie van MKV)

 • Profielfoto
  iMike

  Prima review, ik mis alleen een erg belangrijk onderdeel (voor mij).
  Ik heb de chromecast gekocht vanwege de integratie met Plex. Die naar mijn mening enorm goed werkt. Het streamen van grote bestanden in Full HD gaat prima en series kijken op de slaapkamer is nu mogelijk zonder dure oplossingen.

  Een Apple TV is voor mij dan ook een nutteloos apparaat aangezien ik een Mac Mini aan mijn tv heb gekoppeld. De chromecast is voor mij ideaal aangezien ik dan op de slaapkamer ook mijn series en films kan bekijken. Door middel van de juiste video channels in plex is het kijken van RTLXL en dergelijke ook een eitje. Helaas vind ik dat Plex i.c.m. de Apple tv nog niet goed werkt.

  Ik ben erg tevreden over de chromecast, zeker voor €35

 • Profielfoto
  Macnido

  Ik zag in een van de eerste reviews iets engs. De G00gle Chr0mecast had al connectie gemaakt met een, door een wachtwoord beveiligd, netwerk en zo al contact gezocht met alle “onderdelen” op dit netwerk. Volgens G00gle zijn wachtwoorden dus overbodig geworden.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik zag in een van de eerste reviews iets engs. De G00gle Chr0mecast had al connectie gemaakt met een, door een wachtwoord beveiligd, netwerk en zo al contact gezocht met alle “onderdelen” op dit netwerk. Volgens G00gle zijn wachtwoorden dus overbodig geworden.

  Dat heb ik niet gehad, en lijkt me ook vreemd. Waar staat dat? Ongeconfigureerd zet de Chromecast zijn eigen WiFi-netwerk op, waar je eerst mee moet verbinden zodat je aan kunt geven met welk WiFi-netwerk de Chromecast moet verbinden. Als datgene wat je gelezen hebt waar zou zijn, zou dat dus betekenen dat een hoop mensen überhaupt hun Chromecast niet kan configureren omdat ie dan zogenaamd al op een ander WiFi-netwerk zou zitten dat vaak niet eens van henzelf is.

  (En waarom schrijf je in godsnaam consequent ‘G00gle’ ipv ‘Google’ …? Je lijkt op die manier wel zo’n irritante voetbalsupporter die het alleen maar over 010, 020 of 040 heeft.)

 • Profielfoto
  throttlemeister

  Een groot nadeel van Apple TV is het ontbreken van DTS. Alleen met Dolby Digital 5.1 afgescheept worden in deze tijd is, wat mij betreft, kansloos.

  goh.. werkelijk?? dan begrijp je het verschil tussen DTS en DD niet echt, en ook niet waarom juist die keuze gemaakt is.

  Goh, verlicht mij eens?

  Voorlopig is >90% van mijn films met DTS(-MA) audio, dus voor mij is DTS ondersteuning redelijk essentieel. Ik weet ook prima het verschil tussen de twee, maar ik hoor graag van je waarom de oude DD5.1/AC3 standaard zo fantastisch is dat DTS grote onzin is om te ondersteunen.

  Apple zou verder wel eens schop onder hun komt mogen krijgen om ondersteuning te bieden voor MA en TrueHD output over HDMI in OS X. Ik vind het echt te zot voor woorden dat de hardware het ondersteund, maar dat je er voor naar Windows moet booten om het te kunnen gebruiken.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  ik heb die Chinese ipush hdmi dongle gekocht, voor weinig, iets van 15 euro of zo, maar het ding is totaal waardeloos want het bereik is ongeveer 50 centimeter!

 • Profielfoto
  hadebe

  Prima review, ik mis alleen een erg belangrijk onderdeel (voor mij).
  Ik heb de chromecast gekocht vanwege de integratie met Plex. Die naar mijn mening enorm goed werkt. Het streamen van grote bestanden in Full HD gaat prima en series kijken op de slaapkamer is nu mogelijk zonder dure oplossingen.

  Binnenkort ook chromecast ondersteuning voor VLC
  http://www.chromecast-info.nl/apps/vlc-player-voor-iphone-krijgt-chromecast-ondersteuning/