Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 april 2014

Problemen Flash Player 13 op oudere Macs

Eerder deze week gaf Adobe een update voor Flash Player vrij. Versie 13.0.0.182 van Flash Player zorgt voor crashes in webbrowser Safari. Zowel op het OMT-forum als het forum van Adobe klagen gebruikers van voornamelijk oudere Mac-computers.

Adobe erkent inmiddels dat de nieuwe Flash Player voor problemen zorgt op vooral Macs uit 2006 en 2007. Uit berichten op diverse fora blijkt echter dat de problemen ook bij iMacs en MacBooks uit 2010 met verschillende versies van OS X voorkomen. Er is een workaround beschikbaar voor gebruikers die last hebben van de problemen.

De workaround bestaat uit de volgende stappen:

  • Verwijder Flash Player 13 met behulp van de uninstaller (Download)
  • Installeer een oudere versie van Flash Player (Download versie 12)
Plug-in Fail bij Flash 13.0.0.182 op OS X.

Na de installatie zal gevraagd worden om Flash Player te updaten naar de meest recente versie, het is de bedoeling deze niet uit te voeren. Adobe zegt maximaal 45 dagen nodig te hebben voor een update van Flash Player 13 die de problemen zal oplossen. Daarna kan weer geüpdatet worden.

Reageer op artikel:
Problemen Flash Player 13 op oudere Macs
Sluiten