Problemen Flash Player 13 op oudere Macs

15 reacties

Eerder deze week gaf Adobe een update voor Flash Player vrij. Versie 13.0.0.182 van Flash Player zorgt voor crashes in webbrowser Safari. Zowel op het OMT-forum als het forum van Adobe klagen gebruikers van voornamelijk oudere Mac-computers.

Adobe erkent inmiddels dat de nieuwe Flash Player voor problemen zorgt op vooral Macs uit 2006 en 2007. Uit berichten op diverse fora blijkt echter dat de problemen ook bij iMacs en MacBooks uit 2010 met verschillende versies van OS X voorkomen. Er is een workaround beschikbaar voor gebruikers die last hebben van de problemen.

De workaround bestaat uit de volgende stappen:

 • Verwijder Flash Player 13 met behulp van de uninstaller (Download)
 • Installeer een oudere versie van Flash Player (Download versie 12)
Plugin Fail bij Flash 13 op OS X.
Plug-in Fail bij Flash 13.0.0.182 op OS X.

Na de installatie zal gevraagd worden om Flash Player te updaten naar de meest recente versie, het is de bedoeling deze niet uit te voeren. Adobe zegt maximaal 45 dagen nodig te hebben voor een update van Flash Player 13 die de problemen zal oplossen. Daarna kan weer geüpdatet worden.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  DNibbeling

  Steve was right! Flash sucks!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Safari crasht bij mij voornamelijk omdat het geheugen vol loopt met Flash player. Systeem wordt traag, reageert niet meer. Daarnaast bij het bekijken van Youtube filmpjes schiet de CPU naar 70~80 procent. Wordt tijd om dit voor eens en altijd te stoppen…

 • Profielfoto
  Afroman

  Nette oplossing en nette handeling van Adobe.

 • Profielfoto
  Jellepetje12

  Fuck :’) al mijn macs komen uit 2006&2007

 • Profielfoto
  Targaryen

  Klopt. Wilde vorige week op de iMac van m’n moeder iets zoeken op de nieuwspagina van De Standaard. Nergens een filmpje te zien. Niet in Chrome, niet in Safari. Moest wel aan Flash liggen. Jammer!

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik merk het alleen in safari, niet in Firefox.

 • Profielfoto
  Golfgast

  Hier geregeld een Kernel panic bij het gebruik van flash binnen de browser (zowel Safari als Chrome). De boosdoener is vaak CoreAudio als ik de logs bekijk na het opnieuw opstarten.
  Niet te voorspellen, kan na een minuut zijn, maar ook na een uur pas bij bijv een livestream.
  edit: flash-versie maakt geen verschil

 • Profielfoto
  Ree

  ehmmmm.

  Memory leaks in flash…. dat hebben we nog niet eerder meegemaakt… (einde sarcasme modus)

  Maar hoe is dit een workaround? Een workaround is een trucje om de software wel werkend te krijgen.
  Dit is gewoon een downgrade, een “oops dat had ik niet moeten doen, ik ga maar terug naar de vorige versie” oplossing. Geen workaround.

  Anders dan dat; de beste oplossing is; Flash gewoon niet installeren. Bannen die troep.

  :)

  Einde van de zaterdag ochtend rant:P

  Goed weekend allemaal!

 • Profielfoto
  mowat

  @ree
  “Bannen die troep”
  dat is niet altijd mogelijk.
  bv. mijn kleindochter moet via een site van haar school al haar huistaken en oefeningen maken . De site vraagt bij elke opening of je de laatste versie van Adobe Flash hebt , ofwel up te daten , ofwel raak je er niet op. En die site wordt door veel scholen in Belgie gebruikt dus flash is nodig voor die duizenden kinderen.

 • Profielfoto
  Tykoen

  Ik dacht dat er ooit een man bij Apple was die Flash vervloekte… hij zal wel niet belangrijk genoeg geweest zijn, want anders had Apple flash ook niet meer toegelaten op de Mac!

  ik heb een Mac uit 2012 met dezelfde problemen! Niet te geloven dat Adobe zo’n fout maakt.

 • Profielfoto
  Ree

  @mowat (leuke icon, een van mijn all-time favorite games:) )

  Ik snap dat er veel afhankelijk is van Flash, maar in de huidige staat van techniek is flash alles behalve nodig voor websites. Ik snap dat er een hoop legacy is op basis van Flash.

  Tijd voor vernieuwing, maar ja, we kunnen het niet altijd hebben als we willen:)

 • Profielfoto
  mowat

  @ Ree
  ja , dat is alweer meer dan 20 jaar geleden dat we The 7 th guest en de opvolger , the 11 th hour speelden. Dat was nog op DOS.6. Ook de CD met de muziek van de 2 games is geweldig.
  Ik heb the 7th guest ook wel op mijn Mac OSX staan , maar daar draait het spijtig genoeg niet in full screen. Ook zonde dat men in de app.store het tweede deel , the 11 th , hour , ook niet kan aanbieden.
  En ik had ook altijd verwacht dat men het derde deel , the 13 Doll ,toch nog zou uitbrengen maar daar is na 20 jaar maar weinig hoop meer op.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik heb juist problemen met video’s in Chrome, alleen in Chrome. Sinds een week stoppen videos naar enkele of 1 seconde al en hoor ik totaal geen audio. Geen enkel idee wat het is. Nooit wat gewijzigd. Iemand een idee of zou het óók de flash player bug zijn?
  Macbook non-retina 2012 15″

 • Profielfoto
  SunKeeper

  http://helpx.adobe.com/en/flash-player/release-note/fp_13_air_13_release_notes.html

  Adobe zegt met versie 13.0.0.201 van 16 april 2014 (in de avond gereleased, Nederlandse tijd) de problemen te hebben opgelost.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Blackvibes Chrome gebruikt een eigen versie van Flash (soms aangeduid als ‘pepperflash’), dus nee, dat is in ieder geval niet de bug waar Adobe Flash Player 13.0.0.120 last van had… Het zou wel een probleem kunnen zijn met een extensie of een probleem in je profiel binnen Chrome. Maar heb je al eens geprobeerd simpelweg de cache van Chrome te legen?

  @SunKeeper Adobe zegt het, en ik zeg het hier nogmaals: bij mij werkt alles weer zoals het hoort. En dat nog wel precies op de dag van mijn verjaardag:evil: