Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 april 2014
Leestijd: 1 minuut

Pioneer kondigt CarPlay-systemen aan

Nadat autoradio-fabrikant Alpine deze week aankondigde CarPlay naar iedere auto te gaan brengen, heeft ook Pioneer laten weten met aftermarket oplossingen voor CarPlay te komen. De plannen van Pioneer zijn erg concreet.

De fabrikant van autoradio’s gaat door middel van een firmware-update CarPlay ondersteunen op vijf bestaande in-car entertainmentsystemen. De update is begin deze zomer verkrijgbaar. Het goedkoopste systeem dat CarPlay gaat ondersteunen is verkrijgbaar voor ongeveer 650 euro. De prijs van de andere vier systemen loopt op tot 1200 euro. 

Het gaat om vijf in-car entertainmentsystemen met een groot LCD-scherm, te weten de AVIC-F60DAB, AVIC-F960DAB, AVIC-F960BT, AVIC-F860BT en de AVH-X8600BT. De duurdere modellen hebben ook een touchscreen. Alle hiervoor genoemde systeem zijn al verkrijgbaar bij de lokale Pioneer-dealer of via webshops. De systemen hebben ook een eigen interface, maar zodra een iPhone aangesloten wordt, start de CarPlay-interface.

Pioneer gaat CarPlay op een aantal bestaande systemen ondersteunen.

Apple introduceerde CarPlay samen met Mercedes-Benz, Volvo, BMW, Ford, en Honda tijdens de Geneva Motor Show 2014. Het systeem toont de belangrijke functies van een iPhone op het ingebouwde beeldscherm van auto’s die het ondersteunen. Er is een speciale interface ontworpen met grotere knoppen en spraakbesturing. CarPlay kan via de knoppen in de auto bediend worden of via een touchscreen, als dat aanwezig is.

Apple introduceerde CarPlay in maart van dit jaar. In eerste instantie is de iOS integratie voor auto’s alleen verkrijgbaar op een aantal modellen van Mercedes Benz, Volvo en Ferrari. Wie geen nieuwe auto maar wel CarPlay wil, kan binnenkort bij Pioneer of Alpine terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pioneer kondigt CarPlay-systemen aan
Sluiten