Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 april 2014

Office voor iPad kan nu ook printen

Vorige maand werd Office for iPad na jaren van uitstel uitgebracht. Waarom het zo lang geduurd had? Er was heel goed nagedacht over de functies die het pakket moest bevatten. Alleen een functie om documenten te printen was even aan de aandacht ontsnapt.

In een update die vandaag vrij is gegeven is alsnog ondersteuning voor AirPrint toegevoegd. Hierdoor kunnen documenten vanuit Word, Excel of PowerPoint eenvoudig vanaf de iPad naar praktisch iedere printer gestuurd geworden. Printen was vanaf dag één een veelgevraagde functie.

Naast de toevoeging van AirPrint zijn er nog enkele nieuwe functies toegevoegd. Excel voor iPad heeft nu ondersteuning voor Automatisch Aanpassen, dit maakt het makkelijker om kolommen over een bepaalde breedte te verdelen. In Powerpoint voor iPad zijn magnetische lijnen toegevoegd die het makkelijker maken media op een raster uit te lijnen.

AirPrint is de standaard manier om op iOS te printen. In een recente OMT Labs-sessie gaan we in op de mogelijkheden van AirPrint.

Reageer op artikel:
Office voor iPad kan nu ook printen
Sluiten