Office voor iPad kan nu ook printen

6 reacties

Vorige maand werd Office for iPad na jaren van uitstel uitgebracht. Waarom het zo lang geduurd had? Er was heel goed nagedacht over de functies die het pakket moest bevatten. Alleen een functie om documenten te printen was even aan de aandacht ontsnapt.

In een update die vandaag vrij is gegeven is alsnog ondersteuning voor AirPrint toegevoegd. Hierdoor kunnen documenten vanuit Word, Excel of PowerPoint eenvoudig vanaf de iPad naar praktisch iedere printer gestuurd geworden. Printen was vanaf dag één een veelgevraagde functie.

Naast de toevoeging van AirPrint zijn er nog enkele nieuwe functies toegevoegd. Excel voor iPad heeft nu ondersteuning voor Automatisch Aanpassen, dit maakt het makkelijker om kolommen over een bepaalde breedte te verdelen. In Powerpoint voor iPad zijn magnetische lijnen toegevoegd die het makkelijker maken media op een raster uit te lijnen.

AirPrint is de standaard manier om op iOS te printen. In een recente OMT Labs-sessie gaan we in op de mogelijkheden van AirPrint.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Hydræ

  Printen? De boodschap van Bill Gates was duidelijk: “digitaliseer of sterf!”:twisted:

 • Profielfoto
  queenfan

  Veel te duur daarom niet interessant.

 • Profielfoto
  wouwout

  Super pakket, office voor iPad. Zit eraan te denken om een zaggkeys of logitech keyboard te kopen, dan kan ik mijn iPad ook voor wat meer serieuze zaken gebruiken.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Ondanks het digitale tijdperk zijn er nog steeds zaken die op papier (moeten) gebeuren. Iets niet kunnen afdrukken is dus nogal slordig.

 • Profielfoto
  Radio

  Ik ben ook zeer tevreden over de nieuwe Office voor Ipad. Het was voor mij het ene zetje wat ik nog nodig had om een Ipad Air te kopen, inclusief Logitech toetsenbord. Zeer tevreden mee!

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  briljant zeg….hij kan nu printen….ha, ha wat een sukkels zeg dat dat er bij de versie 1 al niet in zat….vergeten zeker…