Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 april 2014

Nintendo DS Emulator nu ook zonder jailbreak te installeren

Heb je een iPhone of iPad en hou je van Nintendo-spelletjes? Dan kan je ongetwijfeld wat met de emulator nds4ios. Voorheen was deze alleen te installeren op gejailbreakte iOS-apparaten. Hier is echter verandering in gekomen, een jailbreak is niet langer nodig.

De emulator is nog steeds niet in de App Store te vinden, maar kan via een omweg toch op iOS geïnstalleerd worden. Er wordt gebruik gemaakt van een methode die bedrijven vaak toepassen om apps over the air te installeren voor gebruikers. De emulator ondersteunt het laden van roms en savegames via Dropbox en heeft ondersteuning voor gamepads.

De installatie van de emulator is erg simpel. Na het downloaden van de stable versie van de site van nds4ios moet de datum op de iPhone teruggezet worden naar 8 februari 2014. Daarna zal de emulator alsof het een app uit de App Store is installeren. Het is belangrijk om de datum na de installatie weer terug te zetten, anders zullen apps als iMessage en Mail niet meer werken.

De emulator werkt op iPhone en iPad.

De truc schuilt in het feit dat er gebruik wordt gemaakt van een enterprise distributie certificaat. Dit is normaal alleen voor het pushen van apps naar iPads binnen bedrijsnetwerken. Zodra Apple misbruik van zo’n certificaat ziet, wordt het ingetrokken. Door de datum terug te zetten naar een dag waarop het certificaat nog geldig was, kan de app alsnog installeren. En jij genieten van je Ninteno-spelletjes op je iPhone of iPad.

 

Reageer op artikel:
Nintendo DS Emulator nu ook zonder jailbreak te installeren
Sluiten