Nike hint naar iWatch met sportief tintje

4 reacties

Aan geruchten over de iWatch geen gebrek. Toch is de grote vraag nog altijd of Apple’s toekomstige wearable eruit gaat zien als een traditioneel horloge of polsbandje als Nike’s Fuelband. Uitspraken van de CEO van Nike wijzen op een iWatch met een Nike-tintje.

In een interview met CNBC hint Nike-voorman Mark Parker naar een samenwerking tussen Apple en het sportconcern met betrekking tot de iWatch. Hoewel Parker weinig concreets kon zeggen, liet hij zich ontvallen dat Apple en Nike blijven samenwerken en erg enthousiast zijn over wat er in de pijplijn zit. Nike is recent gestopt met het maken van fitness hardware en wil zich vooral wil richten op software.

Een samenwerking tussen Nike en Apple lijkt om een aantal redenen een erg logische deal. Apple’s CEO Tim Cook zat lang in het bestuur van de sportgigant en maakt er geen geheim van dat Nike zijn favoriete sportmerk is. Aan de andere kant werkt de fitness-software van Nike exclusief op iOS.

Er zijn inmiddels ook diverse oud-werknemers van Nike aan de slag bij Apple. Een van de belangrijkste mensen achter de Nike Fuelband maakte vorig jaar de overstap naar Apple. Alles wijs op een iWatch die niet alleen notificaties en de tijd laat zijn, maar een sportief tintje, dat Powered By Nike is, zal hebben.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  Erg mooi spul!

 • Profielfoto
  LdeV

  Powerd? Nieuw Engels?

 • Profielfoto
  iPod1999

  Nike is super, Apple is fantastisch= kan niet beter

 • Profielfoto
  maarten1909

  Vroeger had iedereen bij ons op school zo’n ding. En dat zou voor mij echt het perfecte ontwerp voor een eventuele iWatch zijn. Sportief, waterdicht, simpel, klein, digitaal en met de technieken van tegenwoordig moet het toch mogelijk zijn om hier een trillfunctie, gps etc. in te bouwen.