“Nessie ontdekt in Apple Maps”

25 reacties

Hoewel de juiste route soms nog ontbreekt in Apple Maps, blijkt een van ’s werelds bekendste mysteries wel op de kaarten uit Cupertino te staan. Het monster van Loch Ness lijkt door satellieten op de gevoelige plaat vastgelegd, die te vinden is in Apple Maps.

Na de break staat de afbeelding van het wezen in de wateren van Loch Ness, ontdekt door zowel Andy Dixon als Peter Thain. Tegenover de Daily Mail verklaart Dixon dat het puur toeval was dat hij de afbeelding tegenkwam. Hij dacht echter meteen aan het mythische wezen toen hij zijn ontdekking deed en maakte een screenshot van zijn vondst. 

"Het monster van Loch Ness" in Apple Maps.
“Het monster van Loch Ness” in Apple Maps.

Dixon besloot direct contact op te nemen met Gary Campbell van The Official Loch Ness Monster Club. Campbell was al eerder getipt door Peter Thain en in de tussentijd had zijn organisatie onderzoek gedaan naar andere verklaringen als bijvoorbeeld een boot. De bevindingen van Campbell waren echter positief voor de geruchten:

They confirmed that while it looks like a boat wake, it cannot be a boat as there is no hull or superstructure visible. This is confirmed by the fact that there are clear images of other boats in the pictures. 

What ever it is, it’s just below the surface and heading south so unless there have been secret submarine trials going on in the loch, the size of the object would make it likely to be Nessie’ – Gary Campbell tegenover de Daily Mail

Geloof je je ogen niet en wil je het nakijken in Apple Maps? Klik dan hier als je gebruik maakt van een Mac of iDevice en je wordt meteen naar de goede locatie (coördinaten: 57.399621,- 4.340859) doorverwezen.

Is er al iemand begonnen met zoeken naar Atlantis?

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Michael1987

  Handig zo’n link naar Google maps!;)
  Op m’n iPhone link Safari namelijk door naar de website van Google maps.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Vanuit de app kom ik op Google Maps uit. Even de link nakijken jongens.:)

 • Profielfoto
  Sirll

  Prachtig opent in Google maps!!:(

 • Profielfoto
  tomc

  gewoon een grootte vis?

 • Profielfoto
  tomc

  ik kom op kaarten uit hoor geen probleem met de link op een mac.

 • Profielfoto
  Quinn Quality

  Er gebeuren wel gekkere dingen. Mijn eigen adres geeft een extra bewoner wanneer ik via Google Streetview inzoom.

  Het lijkt een jongetje in een matrozenpakje, maar hier in huis ben ik hem zelf nog niet tegengekomen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Erg interessant! Het blijft toch na al die tientallen jaren van onderzoek maar schimmig en onduidelijk of “het monster” nu wel of niet bestaat. Het ding op de satellietfoto kan geen grote vis zijn, daarvoor is het veel te groot. Er staat geen schaal bij, maar als ik het inschat moet het toch wel flink groot zijn. Grappig dat het zomaar opduikt op Apple Maps (link last op iPhone nog steeds Google Maps zien en géén Apple Maps, dus graag veranderen!).

  Ben heel benieuwd of we Big Foot (de Verschrikkelijke Sneeuwman) in de Himalaya – waar we ook al tientallen jaren niets over gehoord hebben – ook te zien krijgen. Of misschien zelfs de Leviathan, het zeemonster dat in de Bijbel wordt genoemd:)

 • Profielfoto
  bebitoes

  volgens de schaal is het monster 50 meter lang…………

 • Profielfoto
  fin

  Ik denk dat het een easter egg is, wel toepasselijk dat het nu met pasen word ontdekt. Gewoon een developer die een grapje uithaalt:evil:

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Als het nou van Google was… Dan was het sowieso een easter egg maar van apple…:roll:

 • Profielfoto
  Asimkaymak

  Je moet die code kopiëren en in de kaarten app van Apple plakken dan zie je het;)

 • Profielfoto
  Remy Konings

  @quinn. Hah nou dat slaapt vast lekker dan! Om eerlijk te zijn dacht ik eerst dat je een persoon in het midden van de foto bedoelde. De bloem samen met de stengel erboven lijkt ook op een persoon!

 • Profielfoto
  hagar2008

  Komaan, je ziet toch duidelijk dat dit een boot is die naar het zuid-westen vaart. Dat het beeld niet scherp is, kan door wolken zijn of door het samenvoegen van meerdere satelliet-foto’s.

  Helaas geen Nessie;-)

 • Profielfoto
  jarnoleconte

  Als je verder inzoomt lijkt het verdacht veel op een boot. De buitenste vorm lijkt te ontstaan door het water dat op zij wordt geduwd tijdens het varen. De boot zelf is een stuk kleiner.
  Neemt niet weg dat het leuk is om naar deze foto te kijken alsof er een diertje te zien is.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @quinn quality

  Is dit net zoiets als die 3d schimmen foto’s die je jaren geleden had… waar ik ook nooit wat in zag? Ik zie echt niets wat op een persoon in een matrozenpak lijkt.

  @topic

  Mja… maar goed als ik thans naar buiten kijk zie ik ook wolken die op een olifant of Mark Rutte lijken, … het is maar net wat je wilt zien. Zo ook met nessie.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Je ziet het in het rechter deel van het linker raam. Maar het is gewoon een weerspiegeling van een boom. De gelijkenis verdwijnt als je in gaat zoomen.

 • Profielfoto
  jeroen14

  Pfff! Ongelofelijk dat die mensen er nog steeds heilig van overtuigd zijn dat er een monster in dat meer zou moeten zitten.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Nog los van het ‘feit’ dat dit niet in overeenstemming is met de vorm van “Nessie” uit eerdere ‘waarnemingen’ (die overigens terug gaan tot 1933 maar er werd al een ‘link’ gelegd tussen het meer en een monster in de 7e eeuw) is het heel gemakkelijk te verklaren waarom je geen boot ziet:

  “They confirmed that while it looks like a boat wake, it cannot be a boat as there is no hull or superstructure visible.”

  De boot is namelijk op verzoek verwijderd wat vaker gebeurd als je Google daar om vraagt.

  Ook deze opmerking is onzin:

  “What ever it is, it’s just below the surface”

  Wat je hier ziet is gewoon het schuim op het water dat toevallig een visachtige vorm aanneemt. Op zich niet zo vreemd want de romp van een boot is meestal gemodelleerd naar het lichaam van een vis. Na het verwijderen van de boot heeft men omdat het Pasen is de rest met schuim opgevuld…

  Hier het totaal beeld 2 maal vergroot:

  En hier de boeggolf nogmaals 2 maal vergroot:

  Dit is dus niet onder water maar ‘er op’ want anders zou deze witte voorste rand nooit zo duidelijk kunnen zijn omdat het water wat er dan boven zou zitten veel donkerder zou moeten zijn haast net als de omgeving. (Het water van Loch Ness is namelijk erg modderig)

  En eigenlijk kun je de contouren van de boot nog zien als een vage lange rechthoek. Mogelijk een soort amfibievoertuig en de ‘vinnen’ in het water is dan niets anders dan een golf veroorzaakt door een uitstulping aan de zijkant van de romp. (Mogelijk een boei of iets dergelijks)

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Zijn ze al zo ver met cloaking?

 • Profielfoto
  Quinn Quality

  @Marius 1976 Hier dan wat dichterbij.

 • Profielfoto
  ArtHarg

  Dat van de onderzeeër kan trouwens ook best kloppen. Loch Ness staat in open verbinding met de zee en er worden inderdaad wel eens oefeningen met onderzeeboten gedaan. Gezien de grootte zou de top van de toren dan net boven het wateroppervlak uitsteken en komt de tweede boeggolf van de antennes en periscoop.

 • Profielfoto
  Wyodor

  Die “open” verbinding met zee bevat 7 sluizen in het Caledonian Canal.

  En de Ness rivier ernaast bevat een paar stroomversnellingen.

  Ben benieuwd welke duikbooteigenaar het lukt daar doorheen te navigeren.

 • Profielfoto
  Tuvix

  @quinn

  Creeeepy!

 • Profielfoto
  desafiadore

  @quinn

  Hoe oud is je huis en weet je iets over de eventuele vorige bewoners ? Creepyyyy!!!
  Verder wil ik je niet bang maken hoor….;-)

  Lijkt mij trouwens meer op een pop die voor het raam staat…

 • Profielfoto
  MvdM

  Volgens mij is de USS Enterprise uit Star Trek zojuist in dat water geland.