Van aai-pet naar iPad

36 reacties

De eerste van april komt jaarlijks met vele grappen. Helaas vallen niet altijd alle grappen in goede aarde en komt men er daags na 1 april nog op terug. De nasleep van zo’n verkeerd uitgepakte grap zagen we dit jaar bij basisschool De Vlindertuin in Heerhugowaard. De kleuters van de basischool werd verteld dat de school een grote prijs had gewonnen. Alle kleuters zouden op de eerste dag van april een iPad krijgen!

Verdriet was het resultaat toen de leerlingen dinsdag ontdekte dat het niet om iPads ging, maar om een aai-pet, 1 april! De (sociale) media gingen los en de verantwoordelijk docent kreeg het fors te verduren. Bij de afdeling educatie van Premium Reseller iCentre hoorde men dit nieuws en betreurde de gevolgen van de grap. Om een positieve draai aan het verhaal te geven, besloot de APR een ludieke actie te organiseren

iCentre Educatie besloot alle leerlingen van de kleuterklas een iPad te geven en daar bleef het niet bij, ook de school zelf kreeg 25 iPads. Gerben Boom, salesmanager bij iCentre en verantwoordelijk voor de actie reageerde tegenover OMT:

Wij konden bij iCentre Educatie wél lachen om de grap en schrokken van de wijze waarop dit uitpakte voor de school en de docent. Wij vinden de iPad een essentieel onderdeel binnen het onderwijs en besloten hierom deze ludieke actie te realiseren.

De 25 leerlingen van de kleuterklas kregen allemaal een iPad 2 met hoes. De directie van de basisschool verklaarde tegenover OMT dat de iPad van de leerlingen zelf is. Ze mogen er dus mee doen en laten wat ze willen. Voor de iPads die de school gekregen heeft is nog geen bestemming bedacht. De directie heeft nog geen tijd gevonden om hierover na te denken.

icentre1

iCentre Educatie geeft aan deze actie zonder commerciële belangen te hebben opgezet. De woordvoerder wilde nog wel even benadrukken dat de winkel vanaf vandaag ook voor educatieve projecten drie jaar garantie biedt op Apple-producten. Wat een toeval!

icentre3

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  rvschuil

  Haha, wat een briljante 1-april grap:lol:
  Beetje jammer dat niet alle ouders er even sportief mee om konden gaan..

 • Profielfoto
  Imade

  Hoppa, gratis reclame voor iCentre.
  Het enige wat rottig was, was dat de ouders verplicht aanwezig moesten zijn… gaat vaak lastig i.v.m. werk.

 • Profielfoto
  Iphone13

  Mogen ze bij mij ook op school doen XD (dan liever met een iPad air want de rest is al in huis hahah)

 • Profielfoto
  THX-1138

  De kinderen gingen huilen, de ouders waren boos, omdat er geen iPad was. Hoe ga je als volwassen samenleving dan om met dit gedrag?? Belonen!! Krijg ik m’n zin niet? Ga dan hard janken! En vooral lekker boos worden, want dan krijg je uiteindelijk toch je zin.

 • Profielfoto
  essiw

  @rvschuil, ik denk niet dat het de ouders waren, maar de kinderen… Je kan best zo’n grap uithalen, maar niet over de rug van kinderen.

 • Profielfoto
  essiw

  @THX, het is toch niet de schuld van de kinderen? Het is gewoon een niet goed uitgedachte grap geweest.

 • Profielfoto
  Imade

  @THX, het is toch niet de schuld van de kinderen? Het is gewoon een niet goed uitgedachte grap geweest.

  Wel goed bedachte grap… je moet ook tegen grapjes kunnen en ook tegen teleurstellingen.
  iCentre wilde gewoon een slaatje eruit slaan want zei hebben nu gratis landelijke reclame, want anders deed iCentre dat niet.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Nee het is een misselijke grap. Je kunt kleine kinderen niet iets beloven en ze dan op deze manier teleurstellen. Als je zelf kinderen zou hebben, weet je hoe veel verdriet ze van zoiets kunen hebben. Voor oudere kinderen kan je heel wat verder gaan kwa grappen, maar kleuters ga je niet op deze manier bedotten!

  Evengoed topactie van iCentre!

 • Profielfoto
  Pappapaul

  ozzie X

  Ik sluit mij hierbij aan.

 • Profielfoto
  Akoni

  Leuke grap voor bij je collega’s op de werkvloer en dat soort zaken.
  Bijzonder flauw van docenten om dat bij kinderen van die leeftijd te doen, een dikke onvoldoende voor hun dus.
  Ik snap de intentie van de grap wel, maar men had beter moeten weten!
  Promotie of niet, toch goed van iCentre!

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Tja die iPad 2’s moeten ooit op.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Kijk die blije kindjes dan! Nawh.:heart:

 • Profielfoto
  iPrincess

  Kijk die blije kindjes dan! Nawh.:heart:

  Och meid, beginnen je eierstokken te rammelen?

  En voor iedereen hierboven die het een misselijke grap vindt: je zou per ongeluk maar opgevoed zijn met het idee dat je niet altijd alles kan krijgen wat je wilt.

 • Profielfoto
  Funboy99

  leuke actie van icentre
  ;-)

 • Profielfoto
  Imade

  Nee het is een misselijke grap. Je kunt kleine kinderen niet iets beloven en ze dan op deze manier teleurstellen. Als je zelf kinderen zou hebben, weet je hoe veel verdriet ze van zoiets kunen hebben. Voor oudere kinderen kan je heel wat verder gaan kwa grappen, maar kleuters ga je niet op deze manier bedotten!

  Evengoed topactie van iCentre!

  Daar moet je kinderen ook mee laten leven, en waarschijnlijk heeft iCentre hard reclame nodig i.v.m. slechte service.

 • Profielfoto
  essiw

  @Imade, ja je moet de kinderen er mee laten leven, maar op die leeftijd niet. Sterker nog je hebt de kans dat ze op die leeftijd er ook niks van leren omdat sommige hersendelen onvoldoende ontwikkeld zijn.

 • Profielfoto
  FastMac

  Jammer dat de foto de standaard WordPress actie uitvoeren… openen in nieuw venster. En dan ook nog in het originele formaat, dus we schieten er niets mee op.

  Beter is even een LightBox plugin er voor in te schakelen dat de afbeeldingen openen in een groter formaat. En waarbij je dan lekker door de foto’s kan scrollen.

  Het is maar een tip…

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik ben het eens met de uitspraak dat je moet oppassen met wat je kinderen belooft. Zeker in deze hebberige tijd.
  Het is wel jammer dat men tegenwoordig alles zo opblaast, ook ouders… relativeren is ook een kunst.
  Coole actie van iCentre.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Waar kan je ze nog blij mee maken als ze straks 12 zijn denk ik dan. Vroeger kregen we een pen bij een ludieke actie. Wat zijn de tijden veranderd…

 • Profielfoto
  cmug

  In mijn tijd was je als kleuter bij met een autopet ! Wat moet dat worden met de jeugd van tegenwoordig . . .

 • Profielfoto
  bartje

  Is dit niet gewoon uitgedacht door de school en iCentre?

 • Profielfoto
  mackerjack

  laat ik er nou van overtuigd zijn (geweest) dat icentre faiiliet was?!?
  wat heb ik gemist?

 • Profielfoto
  janbergstra

  geweldige actie van iCentre, bofkonten die kinderen

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Waar kan je ze nog blij mee maken

  Een mooie auto?
  ;)

 • Profielfoto
  ro_me

  Groep 1, kinderen zijn dan 4! Soms nog een paar maandjes jonger! Dit gaat niet om de kinderen maar om de ouders. Graai-ouders!

 • Profielfoto
  Imade

  laat ik er nou van overtuigd zijn (geweest) dat icentre faiiliet was?!?
  wat heb ik gemist?

  Jammer genoeg niet… maar wel bijna als ze deze reclame actie nodig hebben.
  3 jaar garantie is 0 dagen garantie btw.

 • Profielfoto
  SvS

  Sorry…. wel aardig en gul van iCentre. Ze hadden gewoon iPads alleen aan de school moeten schenken. En niet een deel voor school en een deel enkel voor die kleuters. Want wat zullen hun broers en zussen in andere klassen zich wel niet gevoeld hebben? Dat doet ook pijn. En idd, ik vind ze jong om een eigen iPad te hebben. En ja, aaipet-grap, jonge jonge wat erg zeg….. ik heb ook kleuters hier lopen, die moeten ook leren omgaan met humor en teleurstellingen. Laten we niet teveel pamperen, huilen en lachen horen bij t opgroeien. Idd, aaipet, autoped – niks mis mee… het is humor. P

 • Profielfoto
  essiw

  ^ja net zoals de persoon die een auto had gewonnen en daarna bleek dat het een simpel speeltje was… Die heeft de rechtzaak wel mooi gewonnen… Je moet gewoon geen grappen maken met de belofte dat mensen dure spullen krijgen. Of je jet nou vind kunnen of niet, je maakt daar geen mensen mee aan het lachen, en daar is een grap voor bedoelt…

 • Profielfoto
  MEEUW

  Wat is het telefoon nummer van die Gerben Boom?!
  Zou hem wel eens willen spreken over mijn mac book die naar 1,5 jaar kapot ging door product fout.
  En mijn vorige mac laptop die het krap 2 jaar heeft uitgehouden na 4 reparaties.

  Icentre bedankt voor de goede service !(NOT)

 • Profielfoto
  ozzie X

  @SvS Ik vind het belangrijker dat kinderen leren dat je een belofte moet nakomen dan dat ze op jonge leeftijd leren dat je bedrogen kunt worden door je juf of meester. Zo’n grap is prima in de privésfeer waar een gekke oom met zoiets komt aanzetten. De school moet zoiets gewoon niet doen. In groep 8 is dat prima, maar niet bij kleuters.
  De school is ook wel heel ver gegaan in het realistisch maken van de grap. Echte Appletasjes, Apple posters, brieven naar de ouders etc. Dat is toch over the top? Mijn kinderen hebben de grootste lol van 1 april gehad met onschuldige grapjes over losse veters etc.

 • Profielfoto
  Niels

  Een beetje vreemde grap, over de ruggen van kinderen. Wel netjes maar vooral tactisch opgelost van iCentre, landelijke reclame in de ruil voor een niet verkopende voorraad iPad 2’s. Aangezien nu Apple zelf ook de iPad 4 aanbiedt als budget model, zal iCentre hier ook wel in volgen.

 • Profielfoto
  SvS

  Ozzie
  Oeps foutje gemaakt, je hebt gelijk, ik heb nu pas originele artikel gelezen. Juf had dus grootser aangepakt met t opzetten van de grap en dat kan je niet maken idd tov kleintjes, want kleuters lezen nog niet en snappen verband tussen aaipet en ipad niet zoals wij dat snappen. Idd voor oudere kids was t toepasselijker maar dan aub niet zo officieel doen naar ouders toe, maar gewoon op de dag zelf “joehoee jongens we krijgen aaipets” en dan doen ze doos open, lachen, ja dan wel.

 • Profielfoto
  bestbier

  Wel een érg makkelijke actie van iCentre.

  Was de iPad 2 niet nét van de markt gehaald en vervangen door de iPad 4? Wat moet je dan met die voorraden?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Nee, laten we vooral kinderen niet kennis laten maken met het gevoel van een diepe teleurstelling, zoals je dat ervaart in het echte leven. Daar krijg je doorzetters van!

  Laat die kinderen anders verplicht op hun nieuwe iPad maar eens zien hoe het onderwijs in sommige sloppenwijken in India geregeld is. (http://twb.mirocommunity.org/video/2473/indias-poor-go-to-school-under) Ze moeten in godsnaam toch ook leren relativeren zeg.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Sluit me aan bij THX en Franklinvv. Lijkt me helemaal niet verkeerd om als kind om te leren gaan met teleurstellingen. En nee natuurlijk moet je ze niet leren dat je beloftes niet na kan komen, maar dit is 1 april. Jongens en meisjes, op 1 april krijgen jullie een gratis iPad!

  En al die mensen die roepen dat het over de ruggen van de tere kinderzieltjes gaat.. brrrr… Sorry hoor, maar ik heb liever kinderen die weerbaar, realistisch en zelfstandig in het leven staan dan tere kindertjes die bij de kleinste teleurstelling beginnen te miepen! Lijkt me een vereiste in deze snelle en harde maatschappij!

  Overigens is het ook wel weer zo dat het wat minder zwaar had kunnen worden aangezet door de docent(en?). Posters en brieven naar ouders gaat wel een beetje ver ;).

  Trouwens, al die mensen die het hebben over die tere kinder zieltjes… pleiten die ook voor afschaf van Sinterklaas? Want DAT is pas een jeugdtrauma als ze erachter komen dat ze JARENLANG door hun bloedeigen ouders keihard zijn voorgelogen!;)

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  P.S. lijkt sympathiek van iCentre maar natuurlijk gewoon keiharde marketing. En of het nou opvoedkundig zo handig is? Als je maar hard genoeg brult krijg je toch je zin!?