Maarten
Maarten Nieuws 3 april 2014

Van aai-pet naar iPad

De eerste van april komt jaarlijks met vele grappen. Helaas vallen niet altijd alle grappen in goede aarde en komt men er daags na 1 april nog op terug. De nasleep van zo’n verkeerd uitgepakte grap zagen we dit jaar bij basisschool De Vlindertuin in Heerhugowaard. De kleuters van de basischool werd verteld dat de school een grote prijs had gewonnen. Alle kleuters zouden op de eerste dag van april een iPad krijgen!

Verdriet was het resultaat toen de leerlingen dinsdag ontdekte dat het niet om iPads ging, maar om een aai-pet, 1 april! De (sociale) media gingen los en de verantwoordelijk docent kreeg het fors te verduren. Bij de afdeling educatie van Premium Reseller iCentre hoorde men dit nieuws en betreurde de gevolgen van de grap. Om een positieve draai aan het verhaal te geven, besloot de APR een ludieke actie te organiseren

iCentre Educatie besloot alle leerlingen van de kleuterklas een iPad te geven en daar bleef het niet bij, ook de school zelf kreeg 25 iPads. Gerben Boom, salesmanager bij iCentre en verantwoordelijk voor de actie reageerde tegenover OMT:

Wij konden bij iCentre Educatie wél lachen om de grap en schrokken van de wijze waarop dit uitpakte voor de school en de docent. Wij vinden de iPad een essentieel onderdeel binnen het onderwijs en besloten hierom deze ludieke actie te realiseren.

De 25 leerlingen van de kleuterklas kregen allemaal een iPad 2 met hoes. De directie van de basisschool verklaarde tegenover OMT dat de iPad van de leerlingen zelf is. Ze mogen er dus mee doen en laten wat ze willen. Voor de iPads die de school gekregen heeft is nog geen bestemming bedacht. De directie heeft nog geen tijd gevonden om hierover na te denken.

iCentre Educatie geeft aan deze actie zonder commerciële belangen te hebben opgezet. De woordvoerder wilde nog wel even benadrukken dat de winkel vanaf vandaag ook voor educatieve projecten drie jaar garantie biedt op Apple-producten. Wat een toeval!

Reageer op artikel:
Van aai-pet naar iPad
Sluiten