Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 15 april 2014

Meer aanwijzingen voor 4,7-inch iPhone 6

Hoewel de meningen over het ideale formaat van een telefoon sterk uiteenlopen, duiken steeds meer aanwijzingen op dat Apple bij de volgende iPhone voor een maatje meer gaat. Inmiddels wordt aangenomen dat de iPhone 6 een 4,7-inch scherm zal bevatten.

De Franse website nowhereelse claimt foto’s te hebben ontvangen van de mallen die gebruikt worden om de iPhone 6 te produceren. De foto’s zouden afkomstig zijn uit een Foxconn-fabriek in China. De afmetingen van de mal doen vermoeden dat er plaats is voor een iPhone die groter is dan de huidige modellen van 4-inch.

De iPhone 5s heeft een hoogte van 123,8 millimeter en een breedte van 58,6 millimeter. In de mal past een telefoon met een hoogte van ongeveer 138 millimeter en een breedte van 64 millimeter. In vergelijking met andere 4,7-inch smartphones zijn dit gebruikelijke afmetingen. Een willekeurige HTC-telefoon van 4.7 inch meet bijvoorbeeld 143,1 bij 70,5 mm.

Mallen voor productie van de iPhone 6. (Klik voor grotere afbeelding)

Op afbeeldingen die de Franse site publiceerde wordt de mal vergeleken met een iPhone 4S. Ook is er een opgerekte versie van de iPhone 5s in de mal gephotoshopt, deze laat zien dat er plaats is voor een scherm van 4,7-inch. Het wordt overigens verwacht dat de iPhone 6 een nieuw ontwerp zal hebben en er niet uit zal zien als een opgerekte iPhone 5s.

Reageer op artikel:
Meer aanwijzingen voor 4,7-inch iPhone 6
Sluiten