Meer aanwijzingen voor 4,7-inch iPhone 6

11 reacties

Hoewel de meningen over het ideale formaat van een telefoon sterk uiteenlopen, duiken steeds meer aanwijzingen op dat Apple bij de volgende iPhone voor een maatje meer gaat. Inmiddels wordt aangenomen dat de iPhone 6 een 4,7-inch scherm zal bevatten.

De Franse website¬†nowhereelse claimt foto’s te hebben ontvangen van de mallen die gebruikt worden om de iPhone 6 te produceren. De foto’s zouden afkomstig zijn uit een Foxconn-fabriek in China. De afmetingen van de mal doen vermoeden dat er plaats is voor een iPhone die groter is dan de huidige modellen van 4-inch.

De iPhone 5s heeft een hoogte van 123,8 millimeter en een breedte van 58,6 millimeter. In de mal past een telefoon met een hoogte van ongeveer 138 millimeter en een breedte van 64 millimeter. In vergelijking met andere 4,7-inch smartphones zijn dit gebruikelijke afmetingen. Een willekeurige HTC-telefoon van 4.7 inch meet bijvoorbeeld 143,1 bij 70,5 mm.

Mallen voor productie van de iPhone 6.
Mallen voor productie van de iPhone 6. (Klik voor grotere afbeelding)

Op afbeeldingen die de Franse site publiceerde wordt de mal vergeleken met een iPhone 4S. Ook is er een opgerekte versie van de iPhone 5s in de mal gephotoshopt, deze laat zien dat er plaats is voor een scherm van 4,7-inch. Het wordt overigens verwacht dat de iPhone 6 een nieuw ontwerp zal hebben en er niet uit zal zien als een opgerekte iPhone 5s.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  crazylegs

  Dat ie een stap groter wordt, vind ik op zich oke, als ie maar niet te lomp wordt. Waar ik meer benieuwd naar ben, is het vernieuwde design.

 • Profielfoto
  Afroman

  Ben benieuwd of een iPhone 6C uitkomt in dit formaat en dezelfde specs als de 5S. En voor een lage prijs.

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  Allemaal flauwekul, die berichten over grotere iPhones. Voor Apple geldt namelijk dat als je de iPhone in je hand houdt, dat je dan met je duim het hele scherm makkelijk moet kunnen bereiken. Zo vond ik het verschil tussen de iPhone 4 en het grotere scherm van de 5 (van 89 naar 100 mm diagonaal) al meteen een flink stuk moeilijker voor mijn hand. Je verlaat dan het handzame concept op drastische wijze, wat gelijk zijn weerslag vindt in het gebruik. Spreek dan liever over een “iPad nano”…

 • Profielfoto
  ---

  Allemaal flauwekul…

  Ik spreek je in september nog een keer.
  Verwacht namelijk wel dat ze een grote iPhone gaan maken. Dit omdat ze wel mee moeten met de concurrentie, waar 4,3 inch tegenwoordig ‘mini’ heet. Ook de vraag is er van klanten, zie het bericht van een paar dagen geleden. Wel denk ik dat die grote variant erbij komt. Dus dat je de keuze hebt tussen drie iPhone’s: 6, 6c en 6b(ig)?:grin:

 • Profielfoto
  App69

  Geeuw…

 • Profielfoto
  H.deweg

  Peter Villevoye gebruikt zijn telefoon om mee te bellen, geeuw.

 • Profielfoto
  ro_me

  Hahaha! Vind het wel leuk om te zien hoe Apple bakzeil haalt! Kleine tablets, plastic telefoons en nu een heuse 4,7 inch! Het was een ander verhaal geweest als ze bij Apple niet zo’n grote bek hadden gehad over de producten van samsung! Maar nu is het toch wel een beetje een afgang!

 • Profielfoto
  deNick

  duim het hele scherm makkelijk moet kunnen bereiken

  Ik denk dat ze juist hierom de ‘swipe to go back’-feature hebben ingebouwd in iOS 7.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Allemaal flauwekul, die berichten over grotere iPhones. Voor Apple geldt namelijk dat als je de iPhone in je hand houdt, dat je dan met je duim het hele scherm makkelijk moet kunnen bereiken. Zo vond ik het verschil tussen de iPhone 4 en het grotere scherm van de 5 (van 89 naar 100 mm diagonaal) al meteen een flink stuk moeilijker voor mijn hand. Je verlaat dan het handzame concept op drastische wijze, wat gelijk zijn weerslag vindt in het gebruik. Spreek dan liever over een “iPad nano”…

  Ze zeiden ooit ook dat het retina scherm niet nodig was voor de iPad, dus ik denk dat je een beetje in het verleden blijft hangen en sommige uitspraken te serieus neemt

 • Profielfoto
  drkbvn

  iPhone 6 wordt toch echt wel 4,7 inch!

 • Profielfoto
  Bman

  @deNick; echt brilliant! Ik was er al van overtuigd dat een groter voormaat een beter voormaat is (en dat Apple hier ook over denkt), maar hoe ze dat dan gingen verklaren – na jaren te hebben geroepen dat de iPhone met een hand te bedienen moet zijn – wist ik noch niet.