Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 april 2014

Medisch talent Divya Nag naar Apple

Ze is pas 22 jaar oud en haar beugel net ontgroeid, maar mag nu al aan een van de meest verwachte producten van 2014 gaan werken. Terwijl Nederland pasen vierde, nam Apple medisch expert Divya Nag aan. Ze gaat waarschijnlijk aan de iWatch werken.

Nag wordt als een van de grootste talenten in het medisch vakgebied gezien. Ze stond dit jaar in de 30 Under 30-lijst van Forbes, een lijst met jonge uitblinkers. Ondanks haar jonge leeftijd hielp Nag al vele startups bij het ontwikkelen van medische apparatuur en deed ze onderzoek naar stamcellen.

Het nieuws kwam via 9to5Mac naar buiten. Dezelfde website weet te melden dat Nag ook veel bedrijven heeft geholpen bij het ontwikkelen van medische roadmaps en het krijgen van goedkeuring van de FDA, de voedsel- en warenautoriteit van Amerika. Door haar goede netwerk in de medische wereld kan Nag van grote waarde zijn voor de iWatch die in september van dit jaar verwacht wordt.

Concept van Healthbook in iOS 8.

Het team dat aan Apple’s slimme wearable werkt is de laatste tijd flink uitgebreid met zowel medisch- als sportexperts. Het begon in 2013 met het aannemen van Jay Blahnik, hij was een van de belangrijke personen achter de Nike Fuelband. Eerder dit jaar werd ook een Nederlander aan het team toegevoegd, slaapexpert Roy Raymann maakte de overstap van Philips Research in Eindhoven naar Apple in Cupertino.

Samen met geruchten over HealthBook, een persoonlijk gezondheids- en fitnessdagboek in iOS 8, lijkt de iWatch meer te worden dan een traditionele smartwatch die de tijd en notificaties laat zien.  

Reageer op artikel:
Medisch talent Divya Nag naar Apple
Sluiten