Medisch talent Divya Nag naar Apple

17 reacties

Ze is pas 22 jaar oud en haar beugel net ontgroeid, maar mag nu al aan een van de meest verwachte producten van 2014 gaan werken. Terwijl Nederland pasen vierde, nam Apple medisch expert Divya Nag aan. Ze gaat waarschijnlijk aan de iWatch werken.

Nag wordt als een van de grootste talenten in het medisch vakgebied gezien. Ze stond dit jaar in de 30 Under 30-lijst van Forbes, een lijst met jonge uitblinkers. Ondanks haar jonge leeftijd hielp Nag al vele startups bij het ontwikkelen van medische apparatuur en deed ze onderzoek naar stamcellen.

Het nieuws kwam via 9to5Mac naar buiten. Dezelfde website weet te melden dat Nag ook veel bedrijven heeft geholpen bij het ontwikkelen van medische roadmaps en het krijgen van goedkeuring van de FDA, de voedsel- en warenautoriteit van Amerika. Door haar goede netwerk in de medische wereld kan Nag van grote waarde zijn voor de iWatch die in september van dit jaar verwacht wordt.

Concept van de Healtbook-app in iOS 8.
Concept van Healthbook in iOS 8.

Het team dat aan Apple’s slimme wearable werkt is de laatste tijd flink uitgebreid met zowel medisch- als sportexperts. Het begon in 2013 met het aannemen van Jay Blahnik, hij was een van de belangrijke personen achter de Nike Fuelband. Eerder dit jaar werd ook een Nederlander aan het team toegevoegd, slaapexpert Roy Raymann maakte de overstap van Philips Research in Eindhoven naar Apple in Cupertino.

Samen met geruchten over HealthBook, een persoonlijk gezondheids- en fitnessdagboek in iOS 8, lijkt de iWatch meer te worden dan een traditionele smartwatch die de tijd en notificaties laat zien.  

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Haha, dat ”Last sync” hadden ze er niet in hoeven zetten. iCloud is toch altijd gesynced?

 • Profielfoto
  MEEUW

  haar beugel net ontgroeid,

  zelf te lang met beugel gelopen en trauma aan over gehouden ?

  @sunkeeper : Niet overal is internet verbinding;)

 • Profielfoto
  Needler

  Alles begint op zijn plek te vallen. Medisch experts, sport experts, payment experts en fashion experts zijn door Apple aangenomen. Tegelijkertijd stopt Nike met het ontwikkelen van nieuwe hardware.

  Apple werkt niet aan een horloge maar aan een armband. In samenwerking met Nike.

  Een armband om je gezondheid te monitoren, om je sportactiviteiten bij te houden en om je te identificeren (zowel om mee te betalen als voor het opslaan van je persoonlijke voorkeuren). Ik krijg er de kriebels van. Positieve kriebels. Dit voelt als een hele grote revolutie op verschillende gebieden.

  Arme concurrenten. Allemaal zo hard bezig om een smartwatch te bouwen terwijl niemand er op zit te wachten. De technologie is er niet rijp voor. Er bestaan geen batterijen en schermen die je eigenlijk zou willen voor een smartwatch. Ze proberen Apple voor te zijn maar ze zijn het verkeerde pad op gegaan.

 • Profielfoto
  seek

  @Needler Jouw analyse geeft mij dan weer de kriebels. Positieve kriebels, want je zou weleens heel erg gelijk kunnen hebben.

 • Profielfoto
  Frank Visser

  @Needler

  Ik denk inderdaad dat Apple iets heel groots gaat neerzetten.
  Maar waarom worden ze zo laat aangenomen als de iWatch al met paar maanden in productie moet gaan? Misschien een volgende iWatch, een ander product. Al die experts kosten een boel geld, net als de sensoren en alles te ontwikkelen. Ik denk dat we of ons allemaal gaan verkijken. Dat de iWatch niet de functies krijgt die we hopen. Voor een redelijke prijs, of Apple komt met een geweldige revolutie, en daar zal de prijs ook naar zijn. Misschien wel beide.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Raymon: meest verwachte, i.p.v. meest verwachtte. Healthbook, i.p.v. Healhbook

 • Profielfoto
  madcat

  @Frank

  Zoals bij alles bij apple, moet je de eerste versie overslaan;)

  De eerste versie is vaak een uit de hand gelopen intern project wat door alle hoepels is gekomen en veel potentie heeft.
  Pas bij de tweede versie wordt er overal nog eens goed over nagedacht.

  Dat het toegevoegde waarde heeft voor fanatieke sporters is wel duidelijk, waar ik vooral ben erg benieuwd naar ben is de toegevoegde waarde voor de gemiddelde consument.
  Over het algemeen richt apple zijn pijlen niet op een nichemarkt namelijk.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  De eerste versie is vaak een uit de hand gelopen intern project wat door alle hoepels is gekomen en veel potentie heeft.
  Pas bij de tweede versie wordt er overal nog eens goed over nagedacht.

  Je kan ook weinig anders, want je weet pas wat een product doet als je het aan het grote publiek geeft.
  Apple houdt heus wel met een scheef oog het internet in de gaten, want dat wordt volgestort met ervaringen.

  Dat ging ook al zo met de eerste MacBook Air (2008) en eerste iPad (2010). In bepaalde mate ook de iPad mini. Het blijft altijd de vraag of een product bij de meerderheid in de smaak valt.
  Kleine voorbeelden van softwarefuncties die geflopt zijn: iTunes DJ en (iTunes) Ping.

 • Profielfoto
  baup

  Lees net

  http://tinyurl.com/kuzrokn

  Nike has fired the majority of the team responsible for its FuelBand fitness tracker according to a report from CNET today, which also claims that the company is jettisoning wearable hardware for good. An anonymous source says that roughly 55 employees were let go from Nike’s Digital Sport hardware team, which covers industrial design and engineering for wearables.

 • Profielfoto
  SvS

  @Needler ++

 • Profielfoto
  Needler

  Hoe gek zou het zijn als je zo’n armband bij de iPhone 6 krijgt? Dan zorg je wel voor een wijde verspreiding. Al denk ik niet dat Apple zo’n pack-in nodig heeft om het product aan de man te brengen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik geloof aardig in je verhaal @needler, maar krijgen van apple…. Vergeet het maar :P. Er zal dik voor betaald moeten worden:P

 • Profielfoto
  THX-1138

  Misschien kan Ive gelijk even iBraces voor haar ontwikkelen!

 • Profielfoto
  Hydræ

  ^die is ze net ontgroeid.

 • Profielfoto
  bassbug

  Al die experts kosten een boel geld…

  Kijk dat is dus waar het voor briljante mensen niet om draait: een hoge salaris.
  Het moet natuurlijk geen hongerloon zijn (zal bij Apple wel meevallen…) maar uitdaging in een inspirerende omgeving. Nou laat Apple precies dat zijn!

  Needler:
  Jij hebt de overal view te pakken denk ik!
  Tja, de copycats volledig op het verkeerd pad terecht komen… Zou briljant zijn!

 • Profielfoto
  sciletto

  Dat de Keynote van dit jaar bijzonder zou worden wist ik, maar ik kon het voorgevoel nooit plaatsen. Nu ze alle experts erbij gehaald hebben is de kans op een nieuwe innovatie wel erg aanwezig.

  Ik denk dat we het hele woord smartwatch, iWatch moeten vergeten. Ik denk dat Apple bezig is met onze visie op de toekomst. Een toekomst waar je armband een onderdeel van je leven wordt.

  Smartphones zijn nu onze toekomstige speeltjes en onze primaire levensbehoefte geworden. Deze armband van Apple gaat denk ik voorbij de smartphone en zal meer centraal staan omdat hij letterlijk aan ons geketend zit.

  Ik houd echt van technologie en de mogelijkheden die het bied maar wees er wel op voorbereid dat deze armband ons laatste zetje kan zijn om het menselijk gedrag te kunnen analyseren. Iets wat de meest waardevolle informatie is op aarde.

  Ongetwijfeld zal ik het kopen en dragen maar ik vindt dat men hier wel bewust van moet zijn.

 • Profielfoto
  vanadium
   
   Een toekomst waar je armband een onderdeel van je leven wordt.
   

  Wellicht dat onze overheid hier iets mee kan, het constant monitoren van zijn inwoners…

  Of verzekeringsmaatschappijen, eerst een uitdraai overleggen van de armband voordat je een verzekering krijgt aangeboden…

  Of dit echt goede ontwikkelingen zijn valt te betwijfelen indien de privacy niet extreem goed zal worden beschermt.