Levertijd Mac Pro daalt na lange tijd weer

13 reacties

Dat de nieuwe Mac Pro een imposant apparaat is, staat vast. Minder imposant was de levertijd, de meest krachtige Apple-computer was vanaf het begin moeilijk leverbaar. De levertijd liep begin deze maand zelfs weer op naar 5 tot 6 weken.

Hoewel het gebruikelijk is dat de levertijd van pas geïntroduceerde Apple-producten lang is, loopt deze meestal enkele weken na de introductie weer snel terug. Bij de Mac Pro heeft het maanden geduurd, maar de levertijd in de Online Apple Store is nu gedaald naar 3 tot 4 weken. Wat de lange levertijd veroorzaakte is onduidelijk, mogelijk konden de Amerikaanse fabrieken de grote vraag naar de ‘Made in the USA’ Mac niet bijbenen.

Na de Mac Pro een lange tijd geen update te hebben gegeven, introduceerde Apple de Mac Pro in oktober van 2013. De levering begon echter pas in december van dat jaar. De eerste exemplaren werden midden januari geleverd, sindsdien liep de levertijd sterk op.

De Mac Pro is Apple’s krachtpatser, de computer leent zich uitstekend voor het zware werk als videobewerking met Final Cut Pro X en 3D-animaties. Ook draait de cilindervormige computer zijn hand niet om voor de productie van bijvoorbeeld 4K-video.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben wel benieuwd naar de verkoop cijfers van dat ding. Lopen die niet terug? Je kan als je het wachten op je order te lang vind duren annuleren. En volgens mij haken een heel hoop kopers af met zulke levertijden.
  Helemaal wanneer je die na de koop ziet oplopen. Gelukkig kan je je bestelling annuleren en je geld terugkrijgen als het je te lang duurt. Wat mij dus weer terug brengt op de echte verkoop cijfers.

  Zou apple meer verkopen als ze hun trots slikken en de MacPro weer gewoon buiten de US laten maken. Waarschijnlijk is dat voor iedereen nog goedkoper ook.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Of de verkoopcijfers zijn zo hoog dat daardoor de levertijd ook hoog bleef;)

 • Profielfoto
  McNismo

  Ik denk niet dat er mensen afhaken. Professionals die hun brood ermee verdienen, hebben dat er echt wel voor over om even geduld op te brengen. Hun huidige systeem loopt nog prima, en een overstap naar PC-meuk is geen optie.

  Is toch prima dat ze ze zelf maken. Anders heb je weer die azijn-pissers met hun gezeik over de omstandigheden in de buitenlandse fabrieken en dergelijke.

 • Profielfoto
  knekkie

  @McNismo. kwestie van voorkeur. Het is weldegelijk een optie. Als je voornamelijk leeft in Adobe CC zal je (op wat keyboard shortcuts na) weinig verschil merken. En voor een hoop Mac only software zijn alternatieven net als dat die er omgekeerd ook zijn voor iemand die van PC switcht naar de Mac.

  Er is een hoop verandert sinds de tijd dat de PC nog ruk was voor de creatieve sector. Wat je uiteindelijk ook op welk platform doet. Een computer blijft een gereedschap. Met verschil dat het gereedschap van Apple er altijd zeer gelikt uit ziet. Voor beide besturingssystemen valt wel wat te zeggen. Qua mogelijkheden ontloopt het elkaar nauwelijks. Die tijd is voorbij. Ik ben blij gebruiker van beide platforms in gebruik voor narrow en broadcast. Mij hoor je niet klagen. Ik klaar de klus net zo gemakkelijk op een degelijk uitgeruste PC.

 • Profielfoto
  belfortmac

  @knekkie

  Een Mac is ook gewoon een pc hoor.
  Ik vraag me af waarom zoveel Mac gebruikers menen dat dat niet zo is.
  En je hebt gelijk, het verschil wordt inderdaad steeds minder;-)

 • Profielfoto
  Arthur345

  @knekkie

  Een Mac is ook gewoon een pc hoor.
  Ik vraag me af waarom zoveel Mac gebruikers menen dat dat niet zo is.
  En je hebt gelijk, het verschil wordt inderdaad steeds minder;-)

  Een Mac is inderdaad ook een PC maar met PC wordt nou eenmaal gerefereerd aan windows computers. Heb het ook niet echt begrepen maar het is gewoon zo:P

 • Profielfoto
  ro_me

  @knekkie

  Een Mac is ook gewoon een pc hoor.
  Ik vraag me af waarom zoveel Mac gebruikers menen dat dat niet zo is.
  En je hebt gelijk, het verschil wordt inderdaad steeds minder;-)

  Apple heeft er jaren over gedaan om iedereen wijs te maken dat Mac geen pc is. En nou beweer jij het tegenovergestelde!?!?

  “Hello i’m a Mac”
  “and i’m a PC”

 • Profielfoto
  Arthur345

  @knekkie

  Een Mac is ook gewoon een pc hoor.
  Ik vraag me af waarom zoveel Mac gebruikers menen dat dat niet zo is.
  En je hebt gelijk, het verschil wordt inderdaad steeds minder;-)

  Apple heeft er jaren over gedaan om iedereen wijs te maken dat Mac geen pc is. En nou beweer jij het tegenovergestelde!?!?

  “Hello i\’m a Mac”
  “and i\’m a PC”

  Pc betekent personal computer. Dat is wat een Mac is

 • Profielfoto
  MrBelloNLD

  Oeps
  Er is een fout opgetreden tijdens uw sessie. Ga terug naar het Store-menu om verder te winkelen.

  http://store.apple.com/nl-business/buy-mac/mac-pro?product=ME253N/A&step=config

 • Profielfoto
  knekkie

  @Arthur34

  Blijkbaar denkt Apple er zelf anders over;-)

  De Apple Get a Mac campage is het mooiste bewijs natuurlijk maar ook vandaag de dag vind je onderscheid tussen mac en PC. dit vind je in de diverse producten/diensten waarbij waarbij Apple ook in windows gebruikers als hun doelgroep rekent. Dan praat je over alles wat nu populair is. (iPad iPhone iTunes iCloud enz)als je beter kijk zul je dus op meerder plekkenzien dat Apple het onderscheid maakt tussen mac en PC en daarmee beweert dat een Mac GEEN PC is.

  Enkele vorbeelden.

  Doet er verder ook niet toe wat een Mac dan wel is.

  Het zijn fijne computers. Daar is iedereen het wel over eens denk ik.

 • Profielfoto
  belfortmac

  Apple mag denken wat ze willen, een pc is een pc, ook een Apple pc.
  Dat ze denken dat ze van een andere planeet komen is altijd al zo geweest natuurlijk.;-)

 • Profielfoto
  peteha

  Eindelijk heb ik mijn Macpro binnen na een hoop gedoe. Bij A-Mac Den Bosch waren ze in december kennelijk niet geïnteresseerd en heb ik na diverse pogingen de bestelling geannuleerd. Vervolgens bij Apple store online werden de levertijden alleen maar langer. Uiteindelijk bij Brisk in Groningen na vier weken een exemplaar “geritseld”. Ben er erg blij mee. Stil en snel en mooi en welhaast perfect!

 • Profielfoto
  peteha

  Maar ik blijf erbij dat dit weer eens een mooi staaltje is van monopolistisch handelen van Apple. Het interesseert ze geen ruk wat de gebruikers vinden. Wij zijn toch afhankelijk van één leverancier en kunnen niet kiezen. Vandaar dat Apple extreme winstmarges heeft (gebruikers betalen toch alles wat ze vragen) en de grootste zorg van het bedrijf is wel wat ze in vredesnaam moeten doen met zoveel geld. De miljarden klotsen gewoon over de plinten!
  Het is maar te hopen dat er ooit een serieuze concurrent gaat komen, want na bijna 30 jaar arrogantie heb ik het wel gehad met ze.