Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 april 2014

Levertijd Mac Pro daalt na lange tijd weer

Dat de nieuwe Mac Pro een imposant apparaat is, staat vast. Minder imposant was de levertijd, de meest krachtige Apple-computer was vanaf het begin moeilijk leverbaar. De levertijd liep begin deze maand zelfs weer op naar 5 tot 6 weken.

Hoewel het gebruikelijk is dat de levertijd van pas geïntroduceerde Apple-producten lang is, loopt deze meestal enkele weken na de introductie weer snel terug. Bij de Mac Pro heeft het maanden geduurd, maar de levertijd in de Online Apple Store is nu gedaald naar 3 tot 4 weken. Wat de lange levertijd veroorzaakte is onduidelijk, mogelijk konden de Amerikaanse fabrieken de grote vraag naar de ‘Made in the USA’ Mac niet bijbenen.

Na de Mac Pro een lange tijd geen update te hebben gegeven, introduceerde Apple de Mac Pro in oktober van 2013. De levering begon echter pas in december van dat jaar. De eerste exemplaren werden midden januari geleverd, sindsdien liep de levertijd sterk op.

De Mac Pro is Apple’s krachtpatser, de computer leent zich uitstekend voor het zware werk als videobewerking met Final Cut Pro X en 3D-animaties. Ook draait de cilindervormige computer zijn hand niet om voor de productie van bijvoorbeeld 4K-video.

Reageer op artikel:
Levertijd Mac Pro daalt na lange tijd weer
Sluiten