Levertijd Mac Pro blijft maar oplopen

15 reacties

Het is meer dan drie maanden geleden dat Apple begon met de levering van de nieuwe Mac Pro. De cilindrische krachtpatser wordt geheel in de VS gemaakt. De Amerikaanse fabrieken lijken de vraag maar moeilijk bij te kunnen benen.

Normaal is de levertijd van pas geïntroduceerde Apple-producten lang, maar treedt er weken na de introductie al verbetering op in de verkrijgbaarheid. Bij de Mac Pro is het anders, was de levertijd eerder dit jaar nog vier weken, inmiddels moet 5 tot 6 weken gewacht worden op een Mac Pro.

Levertijd Mac Pro nu 5 tot 6 weken.
Levertijd Mac Pro nu 5 tot 6 weken.

Apple introduceerde de Mac Pro in oktober van 2013, maar de levering begon pas in december van dat jaar. De eerste exemplaren werden midden januari geleverd, sinds dien is de levertijd niet korter dan 4 weken geweest. Wat de precieze reden van de alsmaar oplopende levertijd is blijft onbekend.

De Mac Pro wordt grotendeels door robots gemaakt, alleen bij de eindassemblage komt nog menselijk handelen kijken. In Chinese fabrieken is het geen probleem om snel nieuwe werkkrachten aan te nemen. In de VS is dit waarschijnlijk lastiger, waardoor de productiecapaciteit niet snel verhoogd kan worden.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  computer space

  Ik denk dat er gewoon veel uitval is. Die toeter is veel te gelikt. Ik zou m gewoon mat ABS plastic maken, 500€ van de prijs doen, en gaan met die banaan.

 • Profielfoto
  basselorius

  Ik heb 14 januari twee mac pros besteld. Die zijn nu nog niet in huis. Eén ervan was voor privé, die heb ik gisteren maar af besteld. Als ik zoveel geld ergens aan uitgeef wil ik er wel plezier aan beleven. Ik zit me nu al twee maanden te ergeren. Ronduit belachelijk.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Slecht van Apple. Je kan echt niet maken klanten zo lang laten wachten op een product….

  Lanceer het dan gewoon niet.

 • Profielfoto
  jorgdane

  Ik zal de grap over leverproblemen hier maar niet maken…

 • Profielfoto
  essiw

  De reden lijkt me meer dan logisch, de vorige mac pro was zo lang geleden dat nu ineens iedereen de nieuwe wil, inclusief bedrijven.

 • Profielfoto
  McNismo

  …., en maar klagen, en maar klagen!!!!

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Ik dacht net hetzelfde essiw !

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Ik hou het bij marketing

 • Profielfoto
  knekkie

  Schaarste creëren is een ding maar kan het ook overdrijven:twisted:

 • Profielfoto
  Brims

  …., en maar klagen, en maar klagen!!!!

  Lijkt me logisch dat ze klagen.
  Twee weken dan moet het wel ophouden bij zo’n dure nota!

 • Profielfoto
  NapO

  een vriend van me die had zijn pro geleverd gekregen na 4 maanden wachten.
  hij heeft na 5x aanzetten er volledig de brui aangegeven,….

  de pro gaat 10 sec aan, geen beeld helemaal niks, en daarna vanzelf weer uit.
  geheugen eruit gehaald, in delen er weer ingestopt, t mocht allemaal niet baten.

  die man heeft apple inmiddels gebeld maar ik weet alleen de uitslag nog niet,… wordt vervolgd.

  ik heb in mijn handen gehad maar t is wel een smakelijk apparaat om naar te kijken!.

  oja, hij had de versie van 5k,…dus ook niet direct de goedkoopste…. t is even afwachten maar ik denk dat het maken/leveren en probleem vrij houden bij apple op dit moment een uitdaging is.

 • Profielfoto
  tomc

  Eerst klaagt iedereen dat apple producten gemaakt worden door mensen met een loon van een dollar per uur en nu maar klagen dat het te lang duurt. Heb toch even geduld.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik kan me enig sinds voorstellen dat je geduld moeilijk controleerbaar is met zo een prachtige machine maar heb gewoon geduld. Hoe lang denk je dat je op een Tesla moet wachten;-)

 • Profielfoto
  Eppel Pro

  Mac Pro 6-core besteld met diverse extra’s week 2 januari 2014.
  Is nog steeds niet geleverd. Mijn geduld raakt nu toch echt wel langzaam op….
  Dit schijnt “normaal” te zijn.
  Heb het idee dat Apple hetgeen waarmee ze groot geworden zijn behoorlijk uit de ogen verliest. De professionele markt boet tegenwoordig in op de particuliere. TRIEST……

 • Profielfoto
  ernst.

  Ik zag dit allang aankomen omdat dit een terugkerende tendens is van Apple.
  Zijn we nog vergeten in het verleden toen er ook met veel bombarie nieuwe Apple hardware werd aangekondigd en dat in de praktijk men ook weer veel langer moest wachten dan was toegestaan/verwacht? 1x kan,2x wordt als discutabel maar elk jaar is gewoon pure opzet van Apple die weet dat de fanboys toch wel zullen wachten uit angst buiten de boot van hipheid te vallen.

  Daarom,hoe graag ik de MacPro ook had gewild, een ander hardware beest(Alienware!) aangeschafd en totaal geen spijt van. Wat zeg ik: Die loopt rondjes om de laatste MacPro heb ik gemerkt.